Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Als je op zoek bent naar de beste ANWB camping in Frankrijk dan kun je nu met 1 klik op de kaart van Frankrijk alle aanbiedingen vinden voor een Camping in Frankrijk die goedgekeurd is door de ANWB.

De beste ANWB Campings in Frankrijk

Kies je favoriete vakantiegebied en vind de beste Erkende ANWB campings in Frankrijk

Tips Beste ANWB Campings in Frankrijk
De beste ANWB Campings in Frankrijk

Jaarlijks worden door vrijwillige inspecteurs van de ANWB meer dan 9400 campings in Europa geïnspecteerd. Daaronder vallen natuurlijk ook ANWB campings in Frankrijk en die vind je allemaal op anwbcamping.nl

Als je in Frankrijk wilt gaan kamperen dan kun je kiezen uit duizenden campings. Maar welk camping is voor jou de beste? Gelukkig heeft dus de ANWB een fraaie selectie gemaakt op basis van de eigen inspecties die elk jaar worden uitgevoerd. Hierdoor kun je per vakantiegebied eenvoudig alle campings vinden met het ANWB keurmerk. Omdat wij de ANWB campings gekoppeld hebben aan onze handige kaart met vakantiegebieden in Frankrijk kun je deze campings met één klik vinden.

Camping van het Jaar

Elk jaar wordt door de ANWB ook de verkiezing Camping van het Jaar in verschillende categorieën gehouden. Voor de verkiezing van 2019 is voor het eerst de uitslag bepaald door de Nederlandse kampeerders en niet zoals voorheen door een vakjury. De verkiezing gaat uit van 3 categorieën:

  • Fijnste gezinscamping
  • Beste huuraccommodatie
  • Mooiste groene camping

Campings worden beoordeelt op 9 punten waarbij prijs/kwaliteitsverhouding een belangrijke rol speelt maar ook de beoordeling van sanitair, zwembaden, ligging van huuraccommodaties, schoonheid, ligging van de camping in de natuur en hoe milieubewust en duurzaam is de camping. Afhankelijk van de categorie wordt er meer waarde toegekend aan specifieke eisen.

ANWB Familie Camping 2019: Les Coudoulets in de Ardèche

Les Coudoulets in de Ardèche

De Camping van het jaar is in 2019 Les Coudoulets in de Ardèche. Deze fraaie en kindvriendelijke camping ligt bij het dorpje Pradons aan de rivier de Ardèche. Het licht glooiende terrein in een bos biedt lekker schaduwrijke plaatsen. Er is ook een strandje dat direct aan de rivier ligt. Dit strandje loopt langzaam af en biedt veel mogelijkheden voor kinderen om te spelen.

Les Coudoulets heeft 130 kampeerplekken waar je je eigen tent, caravan of camper kwijt kunt. De plaatsen zijn gescheiden met lage heggen en struiken. De bomen zorgen verder voor beschutting en schaduw.

Op Camping Les Coudoulets kun je ook accommodaties huren maar houdt er rekening mee dat he hoogseizoen snel vol zit. Zeker nu deze camping is gekozen tot beste familiecamping in 2019

ANWB Erkende Campings en ANWB Top Campings

Als je een topcamping wilt voor je vakantie in Frankrijk dan moet je kiezen voor een ANWB Top Camping. Deze campings hebben een inspectiescore van 5. Je weet dan zeker dat het goed ziet qua sanitair, voorzieningen en andere mogelijkheden en de ligging van de camping. Een ANWB Top Camping is zeer goed beoordeeld.

Daarnaast zijn er veel ANWB Erkende Campings waarvan de score kan variëren van 3 tot 5. Het zijn stuk voor stuk goede campings waar je een heerlijke vakantie in Frankrijk kunt beleven.

Top 10 campings ANWB in Frankrijk

Jaarlijks worden door vrijwillige inspecteurs van de ANWB meer dan 9400 campings in Europa geïnspecteerd. Ook de Franse campings worden door de ANWB inspecteurs bezocht. Zij gaan in gesprek met de eigenaren en verkennen zelf de camping of de gegevens in de ANWB gidsen en anwbcamping.nl nog kloppen.

In Frankrijk zijn er bijvoorbeeld ruim 1600 ANWB erkende campings met een ANWB score van 3 tot 5. Prima campings dus waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen. Van de beste ANWB Campings in Frankrijk hebben wij een Top 10 gemaakt.


Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.