Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Een mooie plaats bij de Loire

BeaugencyDe inwoners van Beaugency zeggen zelf vol trots dat hun stadje het mooiste is van de Loire-vallei. We zullen het niet ontkennen want het oude centrum is bijzonder mooi.

De historie komt je op elke staathoek tegemoet. De mooiste manier om Beaugency te benaderen is via de zuidoever van de Loire. Je passeert dan een prachtige oude brug uit de 14e eeuw.

Ooit heeft er op deze brug nog een kapel gestaan voor de pelgrims die naar Santiago-de-la-Compostella in Spanje trokken. Over de brug gaat ook een legende waarbij Satan de brug in 1 nacht gebouwd zou hebben.

Meer vertrouwen hebben wij in het waar gebeurde verhaal dat tijdens de 100-jarige oorlog de brug tot vier keer toe in handen van de Engelsen viel.

Jeanne d'Arc

In 1429 was het Jeanne d'Arc die met haar leger over de brug trok om Beaugency te bevrijden. Haar standbeeld heeft dan ook een dominante plaats in het stadje.

Als je de brug bent gepasseerd kun je de auto of camper het best langs de oevers van de Loire parkeren. Als je geluk hebt kun je hier wildwaterkanoërs gadeslaan die gebruik maken van de stroming tussen de pijlers van de brug. Als je op de Quay de l'Abbye wandelt heb je een prachtig zicht op de brug.

Mooi stadje BeaugencyEigenlijk is het onvoorstelbaar dat ondanks de verwoestingen in de middeleeuwen en de 2e wereldoorlog er nog zoveel moois bewaard is gebleven in Beaugency. Wel werd het enorme kasteel in de loop der tijden tot een ruïne gereduceerd.

De overgebleven donjon (la tour Cesar) waakt dominant over het centrum. Op hetzelfde plein staat het beeld van Jeanne d'Arc. Iets verder staat La Tour Saint - Fermin. De bijbehorende kerk is helaas niet meer maar de klokken luiden nog regelmatig.

Marktplein

Van ongekende schoonheid vonden wij het marktplein met een prachtig gerestaureerde middeleeuwse markthal. Het bijzondere van de winkels rondom dit plein vonden wij de gevels. In tegenstelling tot veel andere plaatsen zijn deze niet door aluminium- en kunststofpuien vervangen. De etalages van de winkels zijn nog heel authentiek.

De L'Abbatiale stamt uit 1130. Het interieur van La Notre Dame is eenvoudig maar dat maakt haar ook zo indrukwekkend.

In L'Abbatiale vonden 2 belangrijke concilies plaats in de Franse geschiedenis. In 1152 werd hier het huwelijk ontbonden van de toenmalige koning Louis VII. Zijn ex echtgenote Alenora d'Aquitaine trouwde 18 maanden later met Henry II die later koning van Engeland werd. Tegenover de Notre Dame staat nog een prachtig pand. Het Château Dunois is een 15e eeuws slot dat werd gebouwd door Dunois, de heer van Beaugency.


 

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.