Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».


Kasteel van Blois

kasteel De stad Blois is gebouwd op 2 heuvels aan de oevers van de Loire. Aan de noordzijde bevindt zich het Chateau de Blois. Dit kasteel was oorspronkelijk een 13e eeuws slot en werd bewoond door de graven van Blois.

Door de honderdjarige oorlog en het feit dat de Engelsen in Parijs zaten zocht de Franse adel een vrije plek om te wonen.

Het Loiredal was mede door Jeane d'Arc bevrijd en werd zodoende zetel voor het franse hof. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom er in het Loiredal zoveel kastelen staan.

Na de invasie van de Fransen in Italie (1494) kreeg het koninklijk leven in Frankrijk steeds meer Italiaanse invloeden.

Het was aan het eind van de 15 eeuw toen Lodewijk XII besloot om het slot van Blois om te bouwen tot renaissance kasteel.

De tuinen bij het kasteel werden aangelegd door een kunstenaar uit Napels.

Château

Blois aan de LoireNadat Frans I tot koning was gekroond beleefde het Franse hof hoogtijdagen. Afwisselend woonde men in de lustsloten zoals Chambord, Amboise en Blois. Men doodde de tijd met de jacht en feesten.

Frans I liet zich daarbij ook sterk beinvloeden door Italianen. Hij haalde ook Leonardo Da Vinci naar de Loirestreek. In1519 stierf Da Vinci in bijzijn van Frans 1 in Chateau Amboise.

Lodewijk XII en Frans I hebben hun stempel gedrukt op het mooie chateau van Blois. De vleugel die Lodewijk tegen het einde van de 15e eeuw liet bouwen vertoont al trekjes van de Franse Renaissance.

Deze stijl is volledig terug te vinden in de uitbreidingen van Frans I.

Het achthoekige trappenhuis is prachtig gerestaureerd en is een waar meesterwerk. Vanaf het balkon hadden de edelen een prachtig uitzicht op de binnenplaats waar tournooien en feesten werden gehouden.

Het is de moeite waard om dit Chateau te bezichtigen vooral ook omdat in het interieur nogauthentiek meubilair is te zien.

Koninklijke wandeling

place du chateauAls je daarna het kasteel uitkomt zie je aan de overkant het Maison de la Magie liggen. Het is een eerbetoon aan de werelberoemde 'boeienkoning' en magiër Robin Houdini die in Blois werd geboren.

Wanneer je de Place du Chateau verlaat en de oude binnenstand inloopt neem dan een uurtje de tijd voor de "Route Royale". Deze bewegwijzerde wandelroute brengt je langs de mooiste stukjes van Blois.

Het stadhuis (Hotel de Ville) bevindt zich in een pand dat in 1725 gebouwd werd als bischoppelijk paleis. Het staat pal achter de Cathédrale St Louis. De Place St Louis deed vroeger dienst als markt en is omzoomd door diverse mooie panden.

Overigens heeft Blois een markt die op zaterdagmorgen in de markthallen en het centrum wordt gehouden. In het seizoen vindt je er een overvloed aan aardbeien en asperges.

Tips voor een vakantie naar de Loirestreek

Meer info:


terug naar vorige terug naar de 3e dag van 26 dagen Frankrijk Binnendoor

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

8 oktober 2019 verschijnt het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk". Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek.

Dit boek kost € 22,50 en is nu al exclusief te bestellen op Frankrijk Binnendoor. Je krijgt het boek dan een maand eerder dan het in de winkel verkrijgbaar is. De eerste 750 kopers maken kans op een diner voor twee met de auteur en zijn echtgenote in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.