Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Tips voor de omgeving van Chablis in de Bourgogne

vakantiehuizen in de Bourgogne :: campings :: hotels in de Bourgogne


Grand Cru wijngaarden

chablis wijngaardenWandelen door de wijngaarden

Chablis ligt er stralend bij. De lucht is blauw en het zonnetje schijnt volop. Het is half april, zonnig en een graadje of 18. Wij maken een stevige wandeling om de wijngaarden eens te controleren en hoe deze er in het vroege voorjaar bij liggen.

Wij wandelen vanuit het centrum richting de sportvelden en gaan daar de brug over. In de zomer is deze prachtig versierd met planten. Aan de andere kant van de Serain lopen we naar de weg en gaan links richting de wijngaarden. Bij de kruising gaan we linksaf en blijven langs de kant van de weg lopen.

Aan de overkant liggen de wijngaarden van de grand cru’s in volle glorie. Pal langs de weg ligt Grenouille. Na een paar honderd meter steken we de weg over en gaan de wijngaarden in. Rechts voor ons zien wij het huisje van de bijzondere 8e grandcru La Moutonne. We lopen er niet naar toe maar gaan de weg links in die schuin omhoog loopt. Aan onze linkerhand ligt de wijngaard van Bougros.

In de wijngaarden staan nog talloze kacheltjes die de vruchten in spe moeten beschermen tegen bevriezing. Als deze in de late nacht worden onstoken, als het vriest, dan zorgt dit voor een spookachtig schijnsel in de nacht en een behoorlijke rook.

Je moet wat over hebben voor een topwijntje......

Van Bougros naar Les Clos

Je loopt hier heerlijk. Af en toe passeert er een auto. Je hebt er ook een mooi uitzicht op het dal waarin Chablis ligt. We lopen de weg helemaal af tot aan een kruising en gaan daar rechtsaf. Dit is de weg die naar Fontenay-près-Chablis gaat. In de verte zien we de huizen van dit mooie dorpje al liggen. Links en rechts liggen de wijngaarden. Je kunt trouwens makkelijk de paden in en dwars door de wijngaarden lopen. Eigenlijk kun je niet verdwalen want overdag staat de zon altijd boven Chablis.

Wandelen in de wijngaardenWij volgen de weg tot er rechts een mogelijkheid is om een veldweg in te gaan met links en rechts wijngaarden. In de verte begint een bos en bij de ingang staat een paal met een gele wandelroute. We lopen dit pad in en komen door een stuk bos. Bij een splitsing houden we rechts aan.

De weg gaat langzaam maar zeker omhoog en klimt lekker. We lopen hier naar het plateau boven Chablis. Het pad maakt op een gegeven moment een draai naar links en gaat dan behoorlijk stijl omhoog. Nog even doorzetten en je zit boven het plateau.

Boven aangekomen gaan we rechts af en blijven dit volgen tot we rechtsaf een pad tussen de wijngaarden in kunnen. Links voor je zie in de verte een toren met telecommunicatie staan. Die richting moeten we op. Aan het einde gaan we links en blijven dit pad volgen.

We passeren in het bos een grote recreatieplaats met trimbanen en dergelijke. We laten het rechts liggen en als we uit het bos komen gaan we direct rechts het pad op dat boven de wijngaarden loopt. Dit blijven we volgen.

Je loopt hier boven de Grand-Cru wijngaard Les Clos. Onder ons zien we de Serain met de brug bij het park al liggen en we lopen dwars door de wijngaarden terug. Je kunt ook helemaal doorlopen naar het punt waar de wandeling in de wijngaarden begon.

Een fantastische wandeling die trouwens in elk seizoen is aan te bevelen!

Na de wandeling lopen we nog even het dorp in waar we de wijnen wel eens willen proeven van de wijngaarden waar we doorheen zijn gelopen. Er zijn mogelijkheden genoeg om te proeven en te kopen. Onze favoriete domeinen zijn Laroche en William Fèvre.

Als je naar onze Chablis-pagina gaat dan vind je nog meer informatie voor een paar leuke dagen in dit mooie wandelgebied op ca 500 km van de Nederlandse grens. Je kunt ook natuurlijk onze special over wijnreizen in Frankrijk lezen.

Zie ook:


Reisorganisaties:

  • Pharos Reizen van ANWB heeft nu een aantal mooie vakanties naar de Bourgogne online
  • TUI heeft ook een paar mooie autovakanties naar de Bourgogne
  • Kras Reizen heeft een leuke fietsreis om de Bourgogne te ontdekken
  • De Jong Intra heeft eveneens aantrekkelijk autovakanties en rondreizen

Tip: Kijk ook bij onze informatie over fietsvakanties en rondreizen in Frankrijk


Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.