Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Vind een gîte, chambre-d'hôte of vakantiehuis van een Nederlands sprekende eigenaar. Tik een plaats of vakantiegebied:

Château Neureux, gîtes, chambre d'hôte en groepsaccommodatie in de natuur met ruimte èn comfort

Door een verwoestende brand op 6-april 2015 is het niet meer mogelijk om hier te verblijven. Meer info

Waar vindt u de gites en chambres-d'hôte van Château Neureux (ook voor grote groepen).

Gites en chambres-d'hôte van Château Neureux, Allier

Zes chambres d'hôtes

gites-chambre-d-hotes-groepenChâteau Neureux beschikt over 6 luxe en comfortabele kamers . Iedere kamer is in oude luister hersteld, met elk een luxueuze badkamer. De kamers dragen de namen van beroemde Franse films.De badkamer is luxe en is ook voorzien van mooie details. De ruime kamers bieden veel privacy en door de ramen heeft u zicht op de romantische omgeving van het kasteel.

Vier gîtes

In de bijgebouwen waar vroeger het personeel was gehuisvest is een tweetal comfortabele gîtes gecreëerd  met de grote ommuurde boomgaard, de voormalige potager (groententuin) van het château als tuin. En aan de andere kant van de binnenplaats zijn nog twee gîtes ingericht met terras en gratis het adembenemende uitzicht over het landgoed, waar regelmatig de reeën passeren. Op de achtergrond is de roep te horen van de kolonie kraanvogels in het bos rondom het meer. Pauwen en ezels completeren het beeld.

De gîtes van Château Neureux zijn comfortabel en volledig ingericht met alle moderne voorzieningen. Één gîte is geschikt voor mensen met een beperking of in een rolstoel: geen drempels, grote deuropeningen, ruime badkamer en douche en keukengerei binnen handbereik.

Bijzonderheden:

  • kamers zijn voorzien van bad/douche en toilet
  • slaapkamers met comfortabele bedden.
  • 1 gîte geschikt voor mensen met een beperking
  • gratis wifi
  • geen huisdieren
  • Château Neureux is rookvrij
  • verwamd zwembad
  • geschikt voor groepen tot 50 personen.
  • complete catering vanaf 8 personen.
  • Afstand Utrecht - Château Neureux (gîtes, chambre d'hôte en groepsaccommodatie), is circa 750 km (routebeschrijving)

Chateau Neureux verwarmd zwembadMeer over Château Neureux met 4 gîtes en 6 chambre d'hôte

Château Neureux ligt op een heuvel, omringd door hoog opgaande oude bossen, op loopafstand van het dorp Lurcy Lévis. Het uitzicht rondom is in eeuwen niet veranderd. Horizonvervuiling is hier onbekend. Château Neureux heeft vanaf de elfde eeuw  een interessante ontwikkeling doorgemaakt. Van de 14e tot de 17e eeuw was het château eigendom van de adellijke familie d'Aubigny. Daarna kende het verschillende eigenaars tot in 1751 koning Lodewijk XV het verwierf en het ter beschikking stelde van zijn ministers van financiën.

De baron de Sinéty, gouverneur van 's konings kleinzoon- de latere koning Lodewijk XVI - voorvoelde de revolutionnaire ontwikkelingen, kocht in 1783 het château van de koning en repte zich naar z'n nieuw verworven bezit, dat zich uitstrekte over een afstand van achttien kilometer en ook het Château de Levy omvatte. Château Neureux doorstond onbeschadigd de Revolutie van 1789, en de baron de Sinéty en zijn erfopvolgers hebben het bezit generaties lang met toewijding beheerd.

In de  twintigste eeuw raakte het château steeds meer verwaarloosd maar de Nederlandse filmmaker Roeland Kerbosch en zijn Amerikaanse vrouw Valerie Valentine restaureerden het chateau met liefde en creëerden er 6 prachtige chambre d'hôtes en 4 luxe gîtes.  De omringende 50 hectare bos en weidegrond accentueren de sfeer van rust, ontspanning, en sportieve inspanning.

Unieke locatie met gîtes en chambre d'hôtes (ook voor groepen)

vissen op karper chateau neureuxHet historische Château Neureux met z'n bijzondere verleden biedt nu uitgebreide mogelijkheden tot ontspanning en inspanning, tot bezinning en tot plezier, voor groepen en voor de individuele bezoeker. Château Neureux biedt, naast de ontvangst van individuele gasten, vele mogelijkheden voor groepen: trainingen, workshops, recepties, etc. zowel in het château (tot 25 personen) als in de gîtes (ook 25 personen), met complete catering (vanaf 8 personen). 

Het verwarmde zwembad in de luwte van Château Neureux, naast de kapel en de tennisbaan, ziet uit over de  glooiende weilanden, de bosrand en het meer waar het goed en spannend vissen is op karper.  Het landgoed nodigt uit tot lange wandelingen. En voor wie verder wil: huur een van de fietsen en ontdek de prachtige omgeving, de pittoreske dorpjes met de bijna wekelijkse brocantes, het indrukwekkende Forêt de Tronçais, en vele uitstekende restaurants.

Ook interesse in zo'n mooie pagina op Frankrijkvakantieland.nl voor uw gîte of chambre d'hôte? Vraag nu onze informatie aan

eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.