Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips voor je vakantie in de omgeving van Conques

Vakantiehuizen Aveyron :: Campings Midi-Pyrénées : hotels Midi-Pyrénées


Bezichtiging van Conques

Abbye St Foy - ConquesAls we in Conques zijn aangekomen parkeren we de auto aan het begin van het dorp. Je kunt niet met de auto in het dorp zelf komen. Vanaf de parkeerplaats wandelen we langs het Centre Culturel en in de verte zien we de prachtige Abbye de St-Foy al liggen.

We lopen om de Romaanse kerk heen en op de Place de l'Eglise (hoe verzinnen ze het) gaan we de kerk in. Het gebouw stamt uit de 11e eeuw en is mooi gerestaureerd.

Als je voor de kerkvan Conques staat, kun je in een gebouw rechts er van via de oude kloostergangen naar de zijkant van de kerk gaan. Toen wij er waren kon je hier ook de kerk in. Je kunt ook eerst om de kerk heenlopen en dan aan de voorzijde naar binnen. Ga er in elk geval in en realiseer je dat deze kerk in de 11 eeuw is gesticht.

Boven de ingangspoort is een zogenaamd timpaan uit 1135 dat uniek is in Europa. Als je de kerk via de hoofdingang verlaat loop dan er tegenover de straat in. Links zie je dan ergens een trap. Ga die op en loop de Rue Charlemagne in.

Overigens wandel je in Conques over keien en straatjes die wel 1000 jaar oud zijn!

Mooi uitzicht

Als je in Conques langs de Porte du Barry loopt kom je bij een splitsing . Kijk eens over je schouder de straat in en geniet van het uitzicht. Bij de splitsing hou je links aan richting de Chapelle St-Roch. Als je rotspad naar de kapel bent opgeklauterd kun je van een mooi uitzicht op het dorp en haar eeuwen oude huisjes genieten.

Loop nu weer terug richting het dorp. Let op! op een gegeven moment kun je links een pad in. Er stond toen wij er waren een ijzeren kruis. Dit pad schijnt de Chemin de St-Laurent te heten. Als je bij de verharde weg aankomt ga je rechtsaf. Blijf deze weg volgen tot je bij de Auberge St-Jacques komt. Links is een trap en die ga je op. Je gaat daarna naar rechts en vervolgens naar links.

Ga bij een kruising links richting het Château d'Humières en volg de weg omhoog naar de Porte de la Vinzelle, dit is trouwens de laatste overgebleven 12e eeuwse stadpoort in Conques. Als je onder de poort doorkomt ga je rechtsaf en loop door tot je bij een oude toren opnieuw naar rechts gaat. Kijk voor je en daar moet je nu een pleintje zien, dit is de place du Palais.

Wandel hier over en loop de straat rechts in richting de Résidence Dadon.(als je terug naar de auto wilt ga je hier de Rue Emile Roudié en volg de weg. Ga bij de Fontaine de Fumouze naar rechts en vervolgens naar links. In de verte zijn de parkeer terrreinen.

Chapelle St-Roch, ConquesUitzicht op Conques100o jaar oud straatje in Conques

Schatten van Conques

Wil je de schatten van Conques nog bekijken of misschien in het centrum nog iets nuttigen ga dan vóór de Résidence Dadon naar rechts, aan het einde van de straat opnieuw naar rechts en blijf de straat volgen.

Je loopt nu weer richting het centrum. Neem de eerste links en je komt weer op de Place de l'Eglise.

Hier liggen rechts de kloostergang naar de kerk en Le Tresor Daar vind je de in Europa unieke kerkschatten en relikwiën van St-Foy, een bezoek zeker waard!

Na het bezoek aan Le Tresor liepen we weer naar de kerk en rechts ervan gingen wij het pad op naar de begraafplaats naast de kerk. We hebben ze als zo vaak in Frankrijk naast de weg zien liggen en besluiten om eens in alle rust over de begraafplaats te lopen.

Tenslotte wandelen we terug richting de Place de l'Eglise en zoeken de auto weer op. Een indrukwekkend bezoek aan een prachtig gerestaureerd stadje zit er op. Ons idee om vroeg te gaan en op maandagmorgen bleek goed uit te pakken. Er waren nog weinig bezoekers en zodoende konden we foto's maken die een indruk geven van de tijd zoals het er vroeger moet hebben uitgezien.


een laatste rustplaats in ConquesSt Foy - Conques

vorige pagina lees meer over 26 dagen Binnendoor en hoe wij in Conques terecht kwamen

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.