Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips voor je vakantie in Languedoc-Roussillon

Vakantiehuizen Languedoc-Roussillon :: Campingvakanties : hotels Hérault

Van de Auvergne naar Vias bij Cap d'Agde

Het is vandaag de 10e dag van onze reis en we staan klaar voor het vertrek naar Vias in de Hérault. Ieder zijn eigen koffer met spulletjes en de 'losse' dingetjes in een bak bleek opnieuw een prima idee. In een mum van tijd was de auto geladen. De fietsen er op en we konden rond half elf vertrekken.

Causse LarzacVias ligt aan de Middellandse Zee ten zuiden van Béziers en ten westen van de rivier l'Herault. Het reisdoel ligt in de buurt van de mondaine plaats Le Cap-d'Agde. De rit bedroeg volgens berekening ongeveer 210 kilometer.

Ons principe van Frankrijk Binnendoor was wel mogelijk maar ten zuiden van Millau gaan de D-wegen voornamelijk van oost naar west in plaats van noord - zuid. Het is kan wel maar dan moet je toch gigantisch omrijden. We besluiten dus toch maar via Millau over de N9 naar het zuiden te rijden.

Maar eerst moeten we van St-Amans-des-Cots over de D97 naar Estaing en vervolgens over de D920 door de Gorges du Lot naar Espalion. Daar steken we de Lot over en passeren het lieflijke plaatsje Saint-Côme-d'Olt.

Dit is het oud-franse woord voor Lot. We rijden nu richting Laissac en nemen de D28 (na een klein stukje N88) en deze blijven we volgen tot Vézins-de-Lévézou

Grand Causses

Inmiddels zijn we Sévérac-l'Eglise al gepasseerd. Hier begonnen we een slingerende klim over de zeer rustige D 28 (althans in juni).

We bereiken een hoogte van ca 1000 meter en women bovenop de ruige plateau's van het Parc National des Grand Causses. Hier rijden we over de Causse Larzac, net als Sauveterre, Méjan en de Causse Noir, een hoogvlakte met schrale kalkstenen plateau's en verrassend groene valleien.

Een enkele boerderij en veel roofvogels die bij het horen van de auto verschrikt uit het struikgewas of de bomen opvliegen. Op een gegeven moment vliegt er een grote roofvogel recht voor onze auto uit alsof hij (of zij) ons de weg door het bos wil wijzen.

Het was een indrukwekkend gezicht en we nemen wat gas terug om het beest goed te kunnen bewonderen. De uitzichten en de natuur zijn hier trouwens fenomonaal en omdat wij hier bijna alleen rijden doen we het lekker rustig aan en genieten met volle teugen van de omgeving.

Tarn

Na een tijdje rijden hebben we de D28 ingeruild voor de D911 en naderen we Millau. Hier zijn we al eens eerder geweest toen wij de Gorges du Tarn bezochten, maar deze laten we nu letterlijk links liggen.

Na Millau gaan we de N9/E11 op richting La Cavelerie. Dit is een militair oefengebied en er wil nog wel eens een straaljager vlak over vliegen. Je hebt dan de neiging om in je auto ineen te duiken. Hier passeren we ook de voor de Causses kenmerkende rotsformaties. Deze chaos zoals ze genoemd worden doen hun naam eer aan.

De weg draait nu door een mooie omgeving en was toen wij er reden redelijk rustig. Er zitten een paar flinke afdalingen in die nogal wat bochtenwerk vereisen maar al met al een prima verbinding. Niet helemaal volgens onze eisen van Frankrijk Binnendoor maar een goed alternatief.

Wijn

We komen nu de Languedoc - Roussillon binnen en dat is aan de immense wijngaarden wel te merken. Uit dit gebied komt de meeste franse tafelwijn vandaan. De laatste jaren wordt er trouwens ook steeds meer kwaliteitswijn verbouwd.

wijngaardenBij Pézénas verlaten we de N9 en gaan via de D13 richting Vias dat hier al staat aangegeven. Hier gaan we op zoek naar camping La Carabasse.

Het is een grote camping die in het seizoen wel erg druk zal zijn. Maar wij hebben weer een prima plekje van onze tentorganisatie gekregen en we zullen veel weg zijn want fietsen is hier het parool. In elk geval zitten we 4 uur na vertrek uit St-Amans-des Cots weer lekker in het zonnetje terug te denken aan alweer een machtige dag.

Aangezien we hier aan de Middellandse Zee zitten hebben wij ons voorgenomen om vooral fruits-de-mer tot ons te nemen. Tegen de avond stappen we op de fiets en gaan naar Agde om wat te eten te halen. De weg tussen Viaz en Agde is druk. Marian vindt het niet prettig om hier te fietsen. Dat moet dus anders kunnen en dat zal dan ook de komende dagen blijken.

En als je nieuwsgierig bent geworden naar onze maaltijd van deze avond kijk dan maar eens bij ons 2 gangen vakantiemenu

Dit is een gedeelte uit het unieke reisverhaal 26 dagen Frankrijk Binnendoor

 


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.