Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips voor je vakantie in Languedoc-Roussillon

Vakantiehuizen in de Languedoc-Roussillon :: Campingvakanties : hotels in de Camargue

Een fietsdag

We staan op tijd op want we hebben op onze 13e dag grootse plannen. Achteraf hadden wij natuurlijk op vrijdag de 13e beter moeten weten maar ja wij zijn niet bijgelovig. Maar nu ik dit weer allemaal teruglees verklaart het een hoop. Maar dat ontdekt u zelf nog wel.

In elk geval begon de dag prima met een lekker zonnetje.

Er waait een lichte bries die het erg aangenaam maakt. We zetten de fiets op de auto en vertrekken rond 10:00 uur richting de Camargue. Daar wilden we gaan fietsen om getuige te zijn van de schoonheid en de vele vogels.

Voor het zover was moesten we eerst nog een flink rit met de auto maken van ongeveer 115 km. Volgens planning zouden we rond het middaguur bij Saintes-Maries-de-la-Mer aankomen.

Sète

Vanuit Vias rijden we over de N112 langs Agde naar Sète We passeren Marseillan Plage, een dorp aan de Golf du Lion met een prachtig strand. DeN112 loopt hier over een smalle strook land tussen de Middellandse Zee en het Bassin de Thau

SeteDit is een grote binnenzee waar mosselen en oesters worden gekweekt die van topkwaliteit zijn. De oesters van Bouzigues worden in heel Frankrijk in de betere restaurants geserveerd.

Hier koop je ze zo aan de kade en in de haventjes van bijvoorbeeld Bouzigues, Mèze, Balaruc-les-Bains, Marseillan en natuurlijk Sète. Proef ze maar eens aan het eind van de middag met een heerlijk glaasje Picpoul de Pinet en voeg je tussen de Fransen die hier staan te genieten.

Sète is een grote havenstad en het middelpunt van de visserij. Het oude centrum van de stad wordt doorkruist met kanalen en bruggen. Onze eerste indruk van deze plaats was dat het meer iets Italiaans heeft dan Frans.

De huizen in pasteltinten met hun smeedijzeren balkons langs het Grand Canal versterken deze indruk. Niet dat we er ooit geweest zijn maar de eerste indruk was ..... Venetië.

Overigens is het jammer dat de N112 zo druk is en voor fietsers totaal ongeschikt (gesloten zelfs). Ik weet niet of er een alternatief voor fietsers is. Jammer want je rijdt hier door een prachtig landschap.

Na Sète rijden we richting Montpellier en passeren het plaatsje Frontignan. Na ongeveer 13 km gaan we over de D185 richting Palavas-les-Flots. We kiezen de D986 en een stukje D59 naar La Grande - Motte. Deze moderne en mondaine badplaats is half juninog rustig. We stopper er even want ik moet nog een nieuw fietspompje hebben. Gelukkig vinden we hier tegenover de "Super U" een vriendelijke en behulpzame fietsenmaker die ook accessoires verkoopt.

"Monsieur je cherche quelque chose pour (en maak een pompbeweging met mijn handen) les pneus de mon vtt" Hij begrijpt me ogenblikkelijk en roept uit "Aaah une pompe pour gonflez les pneus!". "Oui, c'est ça" antwoord ik triomfantelijk.Het gaat steeds beter met ons frans. Je moet het gewoon doen. In elk geval gaan we nu goed geoutilleerd de Camargue in.

Aiges Mortes

stieren in de CamargueVanuit La Grand Motte rijden we over de D 62 richting Aigues-Mortes . Dit stadje ligt aan de rand van de "Petit-Camargue". Vroeger was het een havenstad maar nu ligt het er wat vreemd bij.

De stevige muren rond de stad werden ooit in de 13e eeuw bedacht door Lodewijk XI, die deze stad liet bouwen om zijn grip op de Middellandse Zee te vergroten. Door verzandingen is het nu in het binnenland gelegen. Het is een leuk plaatsje om te bezoeken maar wij rijden door

Vanaf Aiges Mortes (dode stad) gaan we naar de hoofdstad van de Camargue, Saintes-Maries-de-la-Mer . We rijden fout op een rotonde waar de D62, D979 en de D58 bij elkaar uitkomen. Saintes Marie staat er heel raar aangegeven (links aan de overkant) en rijden daardoor de D979 op.

Na een paar km kunnen we bij een rotonde terugrijden en pakken uiteindelijk toch de D58. We komen langs plaatsjes zoals Montcalm en Sylvereal. Daar kruisen we de Petit Rhône en gaan via de D38 naar Saintes Marie. Hier krijg je al een idee van de Camargue.

We parkeren de auto na ongeveer 115 km aan de kade en lopen naar de VVV iets verderop om informatie te halen en een meer gedetailleerde kaart van de fietsroutes met beschrijving in de omgeving. We eten iets en maken de fietsen klaar voor de tocht

De fietstocht staat compleet beschreven en is vooral geschikt voor avontuurlijk ingestelde personen en doorzetters.

Bekijk ook deze extra informatie over de Camargue

Dit is een gedeelte uit het unieke reisverhaal 26 dagen Frankrijk Binnendoor

 

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

8 oktober 2019 verschijnt het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk". Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek.

Dit boek kost € 22,50 en is nu al exclusief te bestellen op Frankrijk Binnendoor. Je krijgt het boek dan een maand eerder dan het in de winkel verkrijgbaar is. De eerste 750 kopers maken kans op een diner voor twee met de auteur en zijn echtgenote in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.