Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».


Sète

grootste vissershaven aan de Middellandse ZeeInmiddels zitten we al weer 15 dagen in Frankrijk. Op deze zondag gaan we met de auto naar Sète.

Als je vanaf Agde komt zie je de 175 meter hoge Mont Saint-Clair die de stad aan deze kant domineert. Hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Wij rijden echter naar het centrum en parkeren de auto in de parkeergarage onder het Grand Canal.

De plaatst wordt doorkruist door verschillende verbindingskanalen met de Middellandse Zee en het Bassin de Thau. Het is een mooie stad, maar vooral apart met al de pastelkleurige huizen en hun smeedijzeren balkonnetjes.

Sète is de grootste franse vissershaven aan de Middellandse Zee. In het kanaal liggen ook veel vissersschepen die blijkbaar op zondag binnenblijven. Hier is het aan het eind van de middag een belevenis met binnenkomende visserschepen vol verse vis. Je kunt zo langs de kades lopen en wie weet wel vers van de boot een lekker maaltje kopen.

Tip!

Campingvakanties Fietsvakanties Reisorganisaties Vakantiehuizen en vakantieparken
  1. Pharos Reizen van ANWB
  2. De Jong Intra,
  3. TUI autovakanties
  4. Vacanceselect en Vrij Uit hebben ook gevarieerde vakanties in dit gebied.

Tip: naar de Languedoc-Roussillion kun je ook mooie fietsvakanties en rondreizen boeken. Je kunt ook met het vliegtuig (Transavia) naar Montpellier en daar een auto huren (Sunny Cars). Kijk voor meer info bij onze tips over Fly & Drive

Sète is een prima bestemming om dit deel van de Languedoc-Roussillon te ontdekken. Je kunt in de omgeving mooie fietstochten maken, je zit niet ver van Agde, Bézier, Narbonne en Montpellier. Carcassonne en de Camargue liggen ook op circa 1,5 uur met de auto en zijn dus ook niet te ver weg.

Hier vind je vakantiehuizen bij Sète. Nog meer tips voor een vakantie in de omgeving van Sète vind je hier


Op jacht naar tonijn?

verse tonijn in SeteIn het centrum van Sète ligt een grote overdekte markthal. Hier kun je werkelijk alles op het gebied van eten en drinken kopen. De producten worden op een heel mooie wijze uitgestald. We kochten er zelfs al schoongemaakte haricots-verts. Het oude vrouwtje had ze keurig afgewogen in plastic zakjes verpakt.

Vooral de visafdeling is een genot om te zien. Er was een standhouder die veel publiek trok. Hij maakte er een show van als hij forse moten van een verse tonijn zaagt.

Op een gegeven moment wordt er een nieuwe tonijn aangevoerd. Nadat de kop er af was gezaagd gaat de man met zijn arm tot aan de schouder de vis in om de ingewanden eruit te halen. Het is niet zo'n smakelijk gezicht.

Vervolgens wordt de tonijn schoongespoeld en er worden moten vanaf gezaagd. Wij besluiten om 1 moot te kopen. Deze weegt ruim 400 gram en dat moet genoeg zijn voor ons beiden. De moot tonijn is zo groot dat ik mij afvraag of hij wel in de koekenpan past.

De prijs was maar EUR 7,87. Ik had geen kleingeld en wil met een biljet betalen. Dat wil hij niet. Ik krijg de zak met de moot overhandigt en geef hem aan Marian. Er was dus monnaie (=wisselgeld) nodig.

Terwijl men gewoon verder gaat met tonijn verkopen gaan wij op zoek naar wisselgeld en even later brengen wij de gepaste EUR 7,87. Wat een genot om dit mee te maken. Ze kunnen zeggen van die Fransen wat ze willen maar wij komen ze eigenlijk alleen maar vriendelijk tegen. Inmiddels is er weer een verse tonijn aangevoerd.

De omzetsnelheid is hier wel heel hoog.... dus vers!

Tonijn bakken

Eenmaal op de camping maken we de tonijn schoon. Ik bak de moot in de olijfolie waar ik eerst 2 teentjes knoflook in heb gefruit. De vis erbij en aan beide kanten op een hoog vuur snel dichtschroeien. Vervolgens 4 minuten aan elke kan bakken.

Intussen had ik natuurlijk al een lekkere koele fles Picpoul de Pinet opengemaakt. Ik blus de tonijn met een glas wijn af en laat alles nog 4 minuten sudderen. Wel de vis een paar keer omdraaien. Samen met de haricot verst heb je een voortreffelijke maaltijd.

De wijn was dus een Picpoul de Pinet met een mooie gele kleur en koel gedronken een prima begeleider van visgerechten. Je kunt de wijn ook jong consumeren. Bij ons krijgt ie in elke geval weinig tijd......!

Morgen vertrekken we naar de Provençe. Hier was het weer goed, soms winderig maar heerlijke temperaturen. Een prima plek om nogeens te komen. We hebben hier nog lang niet alles gezien. En je kunt er heerlijk fietsen in de omgeving!

Tips voor de vakantie in de omgeving van Sète (Languedoc-Rousillon)

Zie ook:

de stad SèteOfficiële site van de stad Sète
Office du tourisme van SèteOffice du tourisme van Sète

Dit is een gedeelte uit het unieke reisverhaal 26 dagen Frankrijk Binnendoor

 


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.