Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips voor je vakantie in het Loiredal

Vakantiehuizen Loirestreek :: Campingvakanties Loiredal : hotels Loiredal

Fietstocht bij Chambord

Chateaux a VeloNa de reis van gisteren hebben we het vanmorgen een beetje kalm aangedaan.

Een rustig ontbijtje met wat brood van de camping bracht ons tot het plan van de dag. Het was lekker weer en nog niet te warm. Een graadje of 20 en de weersverwachting was goed. De fietsen hadden we tenslotte niet voor niets bij ons.

Onze tweede dag en tijd voor een fietstocht om de omgeving te verkennen. Het leek ons wel een leuk idee om voor een groot deel langs de muur van het gigantische landgoed van Château Chambord te fietsen.

Deze muur rondom Parc Chambord is 36 km lang en daarmee de langste van Frankrijk! Je kunt in de omgeving van Chambord heerlijk fietsen en er is ook een mooie route die Chateaux à Vélo heet.

Deze route is helemaal bewegwijzerd en kun je bij Chambord en Bracieux oppikken.


Tip: De Loirestreek laat zich prima verkennen op de fiets. In de omgeving van Chambord en Blois liggen tal van mooie fietsroutes. Huur er eens een vakantiehuis

Herten

Vanaf de camping Chateau de Marais in Muides sur Loire gaan we linksaf en fietsen over de D103 naar de D22 richting Thoury. De weg is ligt glooiend , In Thoury gaan we richting Dhuizon. Je fietst hier heerlijk rustig over de D22. De weg voert dwars door het bos. De omgeving is hier vochtig, getuige de ongelooflijke hoeveelheid varens. Op een gegeven moment stoppen we om naar het gekwaak van de kikkers te luisteren. Het lijkt wel een orkest!

In Dhuizon gaan we bij de kerk even zitten en genieten van de mooi opgeknapte Marie. Het gemeentehuisje ligt er knus bij. Onze tocht gaat nu richting Bracieux. We passeren na 5 km het plaatsje Neuvy. Op een gegeven moment zien we aan de zoom van het bos beweging en stoppen. Hier waren diverse reëen niets vermoedend aan het grazen.

Iets verderop worden we gepasseerd door een vrachtwagen met een lading stinkende mest. Neuzen dicht en stevig doortrappen... Vlak voor Neuvy staat de camion stil. Een groot deel van de lading lag verspreid over de weg. Met een hand aan het stuur en de andere aan de neus laveren wij door de drab en knikken vriendelijk naar de chauffeur die niet goed raad wist met de situatie.

Bracieux

Markthal BracieuxIn Neuvy is het even opletten. We nemen de allereerste weg rechts langs de bosrand en volgen het bordje Industrie de Bois.

Deze ligt rechts van de weg die wij volgen door het prachtige bos. Het halfverharde pad volgt het riviertje de Beuvron richting Bracieux. Aan het einde van het pad stoppen we bij een rotonde.

Aan de overkant ligt Hostellerie Bernard Robin. Hier zwaait een van de grootste koks van de Sologne met de pollepel. 4 sterren en een daarmee overeenkomende prijs maken een avond tot een onvergetelijke!

Wij dagdromen bij dit lekkers even weg maar rijden toch maar door richting Bracieux en gaan linksaf richting centre ville. In het centrum ligt een prachtig gerestaureerde markthal uit de 16e eeuw. Kijk maar eens naar het mooie wapen.

En hier kun je trouwens wèl voor een schappelijke prijs iets eten.

Gebruik bijvoorbeeld het lunchmenu van Aux fil du Temps (lees de tip op het blog van Ruud). Je kunt er bij zonnig weer, als er geen markt is, heerlijk in de schaduw van de oude markthal zitten. Het eten is er super en de bediening heel vriendelijk.

Villesavin

Ons volgende doel is Villesavin. Dit renaissance paleis werd door Jean de Breton gebouwd in opdracht van Frans I. Jean de Breton was trouwens ook bouwmeester van het imposante Chambord.

In het plaatsje Arian gaan we rechtsaf en volgen de borden Villesavin. We passeren het smalle houten bruggetje over de Beuvron en gaan rechtsaf de oprijlaan van het paleis op. We zetten de fiets even aan de kant en lopen het grote plein op en mijmeren even terug naar de tijd dat het nog bewoond was.

We genieten even van het prachtige gebouw en fietsen weer verder. Aan het einde van de oprijlaan gaan we direct rechtsaf het bos in. Dit is het pad van de GR 31 alleen volgen we die in tegengestelde richting. We steken de D923 over en rijden het onverharde bospad op (met een gewone fiets was het best te rijden).

Chateua Villesavin

Chambord

Bij de Carrefour-de-Boulogne steken we schuin over en houden het huisje rechts van ons. De vriendelijke fransman op het bankje laten we links zitten. Op een gegeven moment komt het bospad uit op een 7-sprong! Even opletten dus maar hier volgen we rechts de halfverharde weg en komen uit in Huisseau-sur-Cosson. Dit is een heerlijk rit dwars door het mooie bos, licht geaccidenteerd maar makkelijk te fietsen. In Huisseau-sur-Cosson gaan we via de D33 richting Chambord.

Deze 3km zijn niet echt interessant maar in de verte doemt Chambord in al haar glorie op. Het kasteel is zeer indrukwekkend met zijn 450 zalen en voor elke dag een open haard en een schoorsteen!. Ontelbare torentjes maken het kasteel af. in 1999 is het helemaal gerenoveerd en is de buitenkant gereinigd. Het ziet er nu weer zandgeel uit. Prachtig! Voor een bezichting van het kasteel moet je wel tijd uittrekken het is de moeite waard!

Parc ChambordWij fietsen aan het eind van de middag terug naar de camping en passeren de wildplaatsen waar we eerder al eens een kijkje hadden genomen. Deze liggen verspreid aan de rand van Parc Chambord en zijn vooral tegen de schemering goede plekken om wild te zien.

Terug bij de camping blijken we 49,69 km te hebben afgelegd. Het is ongemerkt gegaan en aan te bevelen als je iets van de omgeving wilt zien.

We zetten de fietsen op slot en gaan even inkopen doen voor een maaltijd die ons Bernard Robin uit Bracieux even moet doen vergeten....

's- Avonds gingen wij nog even op de fiets naar de wildplaats "Galibier" waar we opnieuw een vos, everzwijnen en reëen ontdekten. Op een gegeven moment ontdekten we in de verte zelfs een edelhert met een machtig gewei die rustig stond te grazen vlak naast het fietspad.

Dit is een gedeelte uit het unieke reisverhaal 26 dagen Frankrijk Binnendoor

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" is nu verkrijgbaar! Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit leuke boek over Frankrijk.

Het leukste boek over Frankrijk kost € 22,50 en is ook te bestellen op Frankrijk Binnendoor met een unieke bundel inclusief e-book en luisterboek. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.