Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips voor je vakantie in het Loiredal

Vakantiehuizen Loirestreek :: Campingvakanties Loiredal : hotels Loiredal

Langs de Loire

Kikkers bij SuevreNa een nacht met regen en onweer is het lekker afgekoeld. Onze derde dag bij Chambord begon rond negen uur. Rugzak om en op de fiets even naar de bakker in Muides sur Loire.

"Bonjour, quatre croissants et une baquette s'il vous plaît". Ik doe de croissants alvast in mijn rugzak en de 'bakkerin' vraagt "couper?" , "Oui madame. c'est façile" en zij snijdt het stokbrood in 2 handzame stukken die mooi in de rugzak passen.

Na het ontbijt stappen we op de fiets voor een tocht langs de Loire richting Blois. Op de kaart had ik al gezien dat er langs de noordkant van de Loire leuke mogelijkheden waren om te fietsen.

Vanaf de camping "Chateau de Marais" gaan we rechtsaf richting Muides sur Loire en gaan in het dorp opnieuw rechtsaf. We fietsen over de brug richting Mer maar gaan gelijk aan het einde van de brug linksaf de dijk op. Je kunt hier ook direct links de veldweg langs de Loire opzoeken maar een ATB of op z'n minst een hybride is dan wel aan te bevelen.

Aangezien je op de dijk toch een paar meter boven het landschap fietst kun je genieten van een prachtig uitzicht over de rivier en het landschap rechts van de dijk.

Vlak voor Suèvres staan we stil bij een grote plas waar kikkers een ochtendconcert lijken te geven. Zo hebben we het Tips voor de vakantienognooit gehoord! Hier staan we dan met z'n tweetjes en volgens mij een paar honderd kwakende kikkers.


Tip » klik hier voor ons overzicht met goede touroperators en fietsvakanties naar de Loire

Fleury

Tot nu toe was het het heerlijk en vooral rustig fietsen. Bijna geen verkeer een enkele tractor en.......

Plotseling duiken 2 straaljagers op nog geen 100 meter boven onze hoofden en verdwijnen met een oorverdovend kabaal richting Vendôme. Ik verdenk ze er nog steeds van dat ze die twee fietsers even flink wilden laten schrikken.

klaprozenHet mooie weer en het lekkere zonnetje maakt het tot een waar genoegen om langs dit prachtige stuk langs de Loire te fietsen.

We vervolgen onze tocht en gaan richting Fleury. We stoppen even om te genieten van een veld vol Haricots-Verts en klaprozen. De weg splitst zich en we houden links aan onder het motto "zo dicht mogelijk langs de rivier blijven rijden".

Het blijkt een voortreffelijke keuze, vooral als we op een gegeven moment de onverharde weg nemen.

Dit is niemandsland, wat mooi... konijnen, wezels of marters schieten alle kanten op. In de lucht draait een koppel buizerds hun rondje op jacht naar een prooi. Bij hoog water zal het hier wel onderlopen.

Bij "Le Vivier" moeten we een klein bruggetje over en vanaf dat moment gaat de tocht over een fietspad (autovrij!) tot in Blois. We passeren een terraskasteel bij Ménars. Het heeft iets weg van Chateau Neercanne bij Maastricht.
Het was ooit eigendom van Madame de Pompidour

Tip » Klik hier voor vakantiehuizen in de Loirestreek of tik hiernaast een plaatsnaam of streek in Zoek een vakantiehuis

Blois

In Blois rijden we langs de rivier richting de oude stad en parkeren onze fiets op een leuk pleintje met allerlei terassen. Blois is een prachtige stad en neem er dan ook even de tijd voor om door het oude centrum te lopen of het kasteel te bezoeken.

blois de brugAls je iets wilt nuttigen dan kan dat natuurlijk bij de vele terrassen voor het kasteel maar het is er in het seizoen erg druk en toeristisch. Loop even de straatjes in achter het kasteel. Daar troffen wij diverse gezellige plekjes voor een hapje of een drankje.

Ook hier hanteerden wij onze veel gebruikte taktiek. Eerst even langs de tafeltjes wandelen goed luisteren waar het meeste frans werd gesproken en daar zoeken we een plekje. Ook deze keer werd dat beloond met een voortreffelijke salade, Een karaf witte wijn, een flesje Perrier en 2 espresso. Kosten .... slechts € 25,50 voor 2 personen :-)

In de loop van de middag rijden we terug naar de camping. Eerst wilden we langs de andere oever gaan maar over de D 951 gaat erg veel (vracht)verkeer. Dus besluiten we dezelfde weg terug te fietsen, waarbij we het laatste stuk zoveel mogelijk langs de rivier blijven rijden, gebruikmakend van de veldweg.

's-Avonds eten we salade met een kort gebakken (in een droge pan) geitekaasje. Daarna werden een paar malse lamskoteletjes met in plakjes gesneden en gebakken courgettes opgediend.

Daar hoort natuurlijk een lokale wijn bij en dat werd een fris fruitige en lichtzoete Chevernay. Trouwens als je je neus tegen het scherm duwt ruik je de geur van knoflook..... Marian kieperde maar liefst 3 teentjes bij de courgettes en de koteletjes.

Tot morgen! als we eens met de auto de omgeving gaan verkennen.

Tips voor de vakantie


 

Onze top 5 reisorganisaties en tips voor de vakantie in de Loirestreek.

  1. Pharos Reizen van ANWB (rondreizen en kindvriendelijk)
  2. TUI (gevarieerd aanbod)
  3. De Jong Intra (campings, rondreizen, fietsvakanties)
  4. Kras Reizen (busreizen en mooie fietsvakanties)
  5. D-reizen


Specifieke fietsvakanties in de Loirestreek vind je vooral bij Aktiva tours en SNP Natuurreizen (ANWB).

Tip » klik hier voor ons overzicht met goede touroperators naar de Loirestreek

De vallei van de Loire leent zich trouwens uitsteken voor een mooie campingvakantie.

Er zijn ook mooie rondreizen naar de Loirestreek. Je leest er alles over in de Special rondreizen in Frankrijk. Heel leuk is ook deze wijnwandelreis in de wijngebieden van de Loire!


Dit is een gedeelte uit het unieke reisverhaal 26 dagen Frankrijk Binnendoor

 

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

8 oktober 2019 verschijnt het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk". Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek.

Dit boek kost € 22,50 en is nu al exclusief te bestellen op Frankrijk Binnendoor. Je krijgt het boek dan een maand eerder dan het in de winkel verkrijgbaar is. De eerste 750 kopers maken kans op een diner voor twee met de auteur en zijn echtgenote in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.