Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips voor je vakantie in het Loiredal

Vakantiehuizen Loirestreek :: Campingvakanties Loiredal : hotels Loiredal

Beaugency

Het is de vierde dag van de vakantie en omdat het wat afgekoeld is besluiten we een tocht met de auto te gaan maken. Niet op zoek naar kastelen maar we willen ten noorden van de Loire de streek eens onderzoeken. Allereerst gaan we naar het 17 kilometer brug Beaugencyverderop gelegen Beaugency.

Het leukst is het om dit mooie middeleeuwse stadje te benaderen via de D951. U moet dan namelijk over de Loirebrug met zijn 22 bogen. Deze brug stamt uit de 14e eeuw. Ooit heroverde Jeanne d'Arc de brug op de Engelsen. U kunt de auto het beste aan een van de kades aan de overkant van de Loire parkeren.

Neem vervolgens de tijd om langs de oever van de Loire te wandelen en het mooie oude centrum van Beaugency te verkennen.

Het is meer dan de moeite waard! Wij vonden Beaugency een van demooiste stadjes in de regio.

Tips voor de vakantieBij het 'office du tourisme' kunt u voldoende informatie krijgen over de interessantse plekjes in de stad.


Tip » klik hier voor ons overzicht met goede touroperators en fietsvakanties naar de Loire

Vendôme

We vervolgden onze autorit over de D917 voor de volgende 47 km. Hier maken we kennis met de bijna industriele en uitgebreide landerijen met gerst, graan, Haricots-Verts etc.

Onze volgende bestemming, Vendôme, ligt aan het broertje van de Loire, "Le Loir" Het is een historisch stadje want na de Kelten, Romeinen, Merovingen, de graven van Anjou, Hendrik IV etc waren ook de Couwenhoven's in de stad.

VendômeIn 1940 werd de stad deels verwoest maar na de oorlog zo authentiek mogelijk herbouwd. Er zijn nog genoeg oude gebouwen maar wij vonden het, na ons bezoek aan Beaugency, tegenvallen.

Je kunt er wel gezellig winkelen en restaurants en leuke terrasjes zijn er zat. Opvallend vonden wij het mooie plantsoen voor het "Hôtel de Ville". Er stonden planten in een grote bak die de datum vormden. Dagelijks werden de planten opnieuw gerangschikt op een nieuwe datum te tonen.

Na ons bezoek aan Vendôme volgen we de Loir, nog steeds over de D917. We passeren Les Roches-l'Eveque (grotwoningen) en Montoire-sur-le-Loir . In dit laatste plaatsje staat de Chapelle Saint-Gilles uit de 11e eeuw die een aantal mooie Romaanse muurschilderingen bevat. Het stadje bevatte in de middeleeuwen ooit een leprakolonie en ligt ook aan de pelgrimsroute naar Santiago de La Compostella.

Tip » Klik hier voor vakantiehuizen in de Loirestreek of tik hiernaast een plaatsnaam of streek in Zoek een vakantiehuis

Troo

grotwoningen in Troo Ons volgende reisdoel op deze dag is Troo. Als we daar aankomen hebben we er al ongemerkt 94 km opzitten. Troo is vooral bijzonder vanwege haar grotwoningen. We parkeren de auto voor het restaurant "Le Cheval Blanc (prima aanbeveling zoals Bib Gourmand van Michelin).

Je kunt er voor een acceptabele prijs uitstekend te kunnen eten. Wij probeerden het niet uit maar gebruikten onze zelf gemaakte lunch op een bankje aan de oever van de Loir.

Na de lunch staken wij de weg over om Troo te verkennen en dat kun je het beste doen door middel van een pittige wandeling langs de "Caforts". Kleine straatjes en smalle paden, sommigen onverhard, verbinden de rotswoningen.

U klimt naar "La Butte" en passeert verschillende oude rotswoningen die nog steeds bewoond zijn. Als u boven bent kunt u genieten van een schitterend uitzicht over het dal van "Le Loir".

We verlaten Troo weer zoals we gekomen zijn en rijden weer richting Vendôme. Hier kiezen we de D957 richting Blois maar gaan op een gegeven moment (bij de grote rotonde) richting Périgny . Vervolgens rijden we via D-wegen langs Villemardy, Villegrimont, Villeberfol, Maves en Villiers naar Mer.

Hier rij je ruim 30km dwars door de immense graanvelden en dat is ook wel eens leuk.

Lekker en wild

In Mers doen we onze dagelijkse boodschappen. Het worden zalmmoten. Aangezien we in een stacaravan van zitten beschikken we over een klein oventje. De zalm deed ik in een ovenschaal, vervolgens deed ik er een 1/2 flesje brut bij. De rest dronken wij heerlijk op terwijl de zalmmoten hun best deden om erg lekker te worden. Na 15 minuten stoven op een temperatuur van ongeveer 200 graden waren ze overheerlijk!

Het was onze laatste avond bij Parc Chambord. We gingen nog even naar de wildplaatsen en ontdekten een hele kudde reëen en herten. Even verderop wilde zwijnen met wel 10 jongen en nog iets verder zagen we een ree met jongen. Ze waren heel dichtbij.

Chambord..... c'etait magnifique!

Tips voor de vakantie


Onze top 5 reisorganisaties en tips voor de vakantie in de Loirestreek.

  1. Pharos Reizen van ANWB (rondreizen en kindvriendelijk)
  2. TUI (gevarieerd aanbod)
  3. De Jong Intra (campings, rondreizen, fietsvakanties)
  4. Kras Reizen (busreizen en mooie fietsvakanties)
  5. D-Reizen


Specifieke fietsvakanties in de Loirestreek vind je vooral bij Aktiva tours en SNP Natuurreizen (ANWB).

Tip » klik hier voor ons overzicht met goede touroperators naar de Loirestreek

De vallei van de Loire leent zich trouwens uitsteken voor een mooie campingvakantie.

Er zijn ook mooie rondreizen naar de Loirestreek. Je leest er alles over in de Special rondreizen in Frankrijk. Heel leuk is ook deze wijnwandelreis in de wijngebieden van de Loire!


Dit is een gedeelte uit het unieke reisverhaal 26 dagen Frankrijk Binnendoor

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

8 oktober 2019 verschijnt het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk". Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek.

Dit boek kost € 22,50 en is nu al exclusief te bestellen op Frankrijk Binnendoor. Je krijgt het boek dan een maand eerder dan het in de winkel verkrijgbaar is. De eerste 750 kopers maken kans op een diner voor twee met de auteur en zijn echtgenote in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.