Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips voor je vakantie in de Auvergne

Vakantiehuizen Auvergne :: Campingvakanties Auvergne : hotels Auvergne

Met de auto naar Saint-Amand-des-Cots

Saint-Amand-des-Cots in de AuvergneDe vijfde dag van onze tocht door Frankrijk werd grotendeels in beslag genomen door onze rit door de Franse regio's naar de volgende bestemming. De bedoeling was om door de Auvergne naar het noorden van de Languedoc-Rousillion te gaan.

Onze volgende camping lag aan een meer bij het dorpje Saint-Amand-des-Cots. Dit ligt in het uiterste noord-oosten van het departement Aveyron vlakbij de Gorges de la Truyères. Het ligt tegen de departementen Cantal en Lozere en de omgeving is schitterend.

We hadden natuurlijk de makkelijke route kunnen nemen via Vierzon over de A71/E9 en vervolgens naar Clermond - Ferrand. Maar deze site gaat over Frankrijk Binnendoor dus kozen we voor een tocht via D-wegen.

Omdat de rit naar camping Les Tours ruim 420km is vertrokken wij om 09:30 uur. Het zou ruim 7 uur rijden zijn, uitgaande van een gemiddelde snelheid van ca 60 km per uur. Met een lunchpauze van een uurtje betekende het dus dat we rond een uur of zes bij de volgende camping aan zouden komen. Als alles tenminste meezit................

We verlaten camping "Chateau de Marais" richting Chambord en kiezen daar de richting Bracieux. We volgen de borden naar Selles-sur-Cher en zijn dan al weer bijna een uurtje onder weg als we daar aankomen.Het dorpje heeft zijn oorsprong te danken aan een in de 6e eeuw aan de Cher gebouwde Abdij.

Valençay is de volgende bestemming. Dit dorp aan de D 956 heeft een prachtig kasteel. In de tijd van Napoleon werden hier de buitenlandse gasten ontvangen.

Chateauroux

Vervolgens rijden we naar Châteauroux. Hier komen we ook weer achter een probleem als je binnendoor rijdt. We moeten hier de richting van Ardentes kiezen over de de D943. Normaal gesproken rijden we dan naar centre ville omdat daar altijd de volgende plaats staat aangegeven. Het duurde echter ruim een kwartier om door de stad te komen. In dit geval kun je voortaan beter de omleiding voor vrachtverkeer volgen in plaats van "toutes directions" dwars door de stad, tenzij je natuurlijk in het centrum even wilt rondkijken.

Na Chateauroux kiezen we dus de D 943 en rijden richting La Châtre waar we de drukke D940 op moeten richting Pouligny- Notre - Dame. Daar zoeken we de D2 om vervolgens via de D3 naar La Cellette te rijden. Uiteindelijk gaan we richting Felletin de D982 op. Het gebied waar we doorheen rijden is rustig, heuvelachtig en met goede, vooral rechte, wegen. Kilometers achterelkaar zijn we de enigen op de weg. Regelmatig zien we roofvogels in de lucht cirkelen of op een paal langs de weg zitten.

Cantal

Door de Auvergne naar de CantalBij Ussel duiken we de streek van de Corèze in. Het is een mooi stadje met nog veel goed bewaarde oude huizen uit de 15e en 16e eeuw. Links van ons zien we in de verte de Puy de Sancy met zijn 1885 het hoogste punt van midden Frankrijk.

Hier zit je midden in de streek van de Monts Dore. De bergen die je ziet zijn afgesleten vulkanen. Het is een van de schilderachtigste streken van Frankrijk. En je kunt er ook heerlijk wandelen.

Bij Neuvic gaan we via Mauriac naar Aurillac. Dit is ook het gebied van de heerlijke pittige Cantalkazen. Vlakbij ligt het mooie stadje Salers. Dit is ook het gebied van de heerlijke pittige Cantalkazen.

De D922 voert dwars door de Monts du Cantal. Een smalle prachtige weg waar na elke bocht weer een nieuw vergezicht zich openbaart. Dit is waarom wij zo graag "Frankrijk Binnendoor" doen!

We weten overigens nog niet wat ons nog te wachten staat. In elk geval is de streek van de Cantal prachtig. Het landschap is indrukwekkend en gevarieerd en een van de mooiste van de Auvergne. De heuvels en bergen zijn de overblijfselen van wat eens de grootste vulkaan van Frankrijk moet zijn geweest.

Het is nu nog ongeveer 80 km naar de camping Les Tours bij Saint Amans des Cots. Bij Aurillac kun je kiezen voor de D920 naar Entraygues-sur-Truyère (makkelijk maar kan druk zijn) of de route die ik van te voren met Route 66 had gepland. We kiezen de laatste. Een uur later waren we van mening dat we dat misschien beter niet hadden kunnen doen. Hoewel dan hadden we ook een hoop gemist. Doe het in elk geval niet met een camper of caravan!

Barage de Goul

De D6 gaat richting Labrousse naar Vezels-Roussy waar we naar Murols rijden. Bij de splitsing gaan we linksaf en volgen de steeds smaller wordende lokale weg. Het is en fantastische tocht. Tot Murols gaat alles goed. Daar moeten we de D505 op maar bij Ponts de Goul zijn we de weg kwijt. Althans de weg is er nog wel maar die ging voor ons gevoel de verkeerde kant op. Nu blijkt ook het nut van een gedetailleerde kaart (Michellin schaal 1/200.000 kaartnr 76). Op de kaart zien we dat we op de D922 zitten en terug naar het noorden rijden.

Barage de GoulOmdat dit gebied zo dicht bebost is en je werkelijke van bocht naar bocht rijdt is het zaak om goed op de richting te letten. Een kompas op het dashboard zou een uitkomst zijn geweest. We hebben de fout ontdekt en rijden terug richting Murols en zien waar we fout zijn gereden.

Bij de Barage de Goul moeten we over de dam naar de overkant en daar volgen we de richting Entraygues-sur-Truyère over de D526. Deze daalt af naar de D904 die langs de rivier "La Truyere" loopt.

Als we een brug over de rivier tegenkomen steken we deze over en rijden via Banhars en Campouriez naar Saint-Amans-Des-Cots. Daar rijden we richting Lac-de-la-Seleves waar camping Les Tours ligt. We hebben een onvergetelijke maar wel inspannende tocht achter ons.

De camping ligt fantastastich en onze plaats is super. Helemaal aan het eind, vrij en direct uitzicht op het meer en toch vlakbij een sanitairblok. Zoals gebruikelijk is onze gehuurde tent weer pico bello in orden. 2 koffers en een box met de eerste levensbehoeften uit de auto en we zijn binnen een kwartier geinstalleerd. Wat een genot zo'n kant en klare tent!

Dit is een gedeelte uit het unieke reisverhaal 26 dagen Frankrijk Binnendoor


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.