Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

De krant

la de la SelvesHet was vanmorgen licht bewolkt op camping Les Tours bij Saint-Amans-des-Cots

Om half negen ging Ruud brood en een krant halen.

Om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van het lokale weerbericht kopen we regelmatig een regionale krant. Hiermee heb je tevens de informatie over lokale evenementen, markten en nog veel meer interessante zaken te pakken.

In de loop der jaren hebben we op deze manier ons gebrekkige kennis van de Franse taal behoorlijk kunnen verbeteren. Een prisma woorden frans-nederlands en nederlands-frans behoort overigens ook tot onze standaarduitrusting. Ze zijn al vaak goed van pas gekomen.

De Midi Libre liet ons weten dat het licht bewolkt zou zijn met in de namiddag en nacht kans op regen en de volgende dag zon. Het zal wel.... We besluiten er eens een luie dag van te maken en ons in de meegenomen boeken te storten.

Na het ontbijt slepen we 2 stoelen en de boeken richting het meer.

Bij het lezen worden we gestoord door het gekwetter van vogels en de koekoek, die al dagen van slag is en ons de hele reis lijkt te achtervolgen. Overigens is dit een wereldplek om een boek te lezen.

De rust en stilte is niet op een foto vast te leggen maar zal altijd als een herinnering bij ons blijven. Marian ontdekt in het water een hele school jonge forellen.

Nu blijkt ook waarom de lokale bevolking al zo vroeg op de dag met schepnetjes langs de oever van het meer lopen. Het stikt hier werkelijk van de forel.

Scheppen maar! Een hengel heb je dus niet nodig om een lekker maaltje bij elkaar te krijgen. De vorige avond hadden wij al met verbazing naar de bewegingen in het water gekeken. Ondanks windstilte was het water constant in beweging van de masa's vis die zich vlak onder het oppervlak op jacht was naar lekkere vliegjes.

Fietsen en wandelen

Later op de ochtend stapte Ruud nog even op de mountainbike .

Het is hier prima geschikt om te fietsen. Het is heuvelachtig maar voor een beetje moedige fietser goed te doen. Houdt er wel rekening mee dat afstanden groot kunnen zijn. Je kunt kilometers rijden zonder een dorp tegen te komen.

Hier moet je trouwens ook rekening mee houden als je met de auto of motor op stap gaat. Zorg dat je altijd vertrekt met een volle tank. Je kunt lang niet overal tanken.

's-Middags wandelen we richting St-Amans-des-Cots. Marian heeft met haar oog voor de natuur weer iets ontdekt. Twee ferme slakken werken stug door om de soort in stand te houden. We blijven er even bij kijken en begrijpen nu ook het gezegde zo langzaam als een slak wat beter.

Bij het riviertje le Serlet gaan we langs het water het bos in. Wij volgen het stroomopwaarts en klauteren steeds verder over de rotsen tot we niet verder kunnen.

Le SerletWat is het hier prachtig! en vooral lekker rustig (in elk geval begin juni).

We genieten van de rust en de omgeving en gaan na een halfuurtje terug. om de brug over te gaan en blijven een stuk de weg volgen richting St-Amand-des-Cots tot we rechts een pad het bos in zien gaan.

Het trekt ons als een magneet aan en lopen het bos in. Het bord Chasse et passage interdit zien we niet. Overigens niet zo slim want in Frankrijk zijn al toeristen gewond geraakt of zelfs nog erger door zich in jachtgebieden te begeven. Franse jagers zijn zo gepassioneerd door hun doel dat ze op alles schieten wat beweegt. Dus oppassen!

Omdat het geen jachtseizoen was durfden wij het wel aan. Langs de weg stonden ook geen kleine aftandse bestelwagentjes (waar jagers het geschoten wild in vervoeren) dus het leek ons wel veilig. Opvallend trouwens hoe groen en vochtig alles hier is. Volgens Ruud moet het hier vaak regenen. Toch maar eens uitzoeken hoe dit zit.

We passeren een weide met vriendelijk kijkende koeien die schijnbaar nog nooit Nederlanders gezien hebben. Ze schrikken en rennen snel weg, af en toe schijnheilig omkijkend.

Het is dat ze de fabriekjes van de heerlijke Cantalkaas zijn want anders.... We besluiten terug naar de camping te wandelen en zien onderweg nog allerlei bloemen staan waaronder de akelei. Ook staan hier veel bosaardbeitjes langs de kant van de weg.

Etenswaar

Het weerbericht begint helaas uit te komen.

We twijfelen of we in het restaurant van de camping gaan eten of dat we zelf weer aan de slag gaan. We kijken elkaar eens aan en denken waarschijnlijk beiden dat wij de kok van het restaurant kunnen verslaan.

Met de auto gaan we naar St-Amand-des-Cots en doen wat inkopen:

  • foie de veau (kalfslever)
  • cote de veau (kalfs koteletjes)
  • wijn (rosé en een blanc uit Entraygues)
  • een bakje provencaalse mix met varkensvlees
  • een potje terrine de canard (eendenpaté)

We halen voor een paar dagen uitgebreid eten in huis en 's-avonds maakte Ruud een Provençaalse salade met de "varkensprut". Het hoofdgerecht b estond uit de kalfslever, gekookte aardappeltjes en haricot verts.

De kalfslever is dun gesneden. De boter in de pan, boter heet laten worden en de kalfslever voorzien van peper en zout aan beide kanten. Lever in de pan en beide zijden heel kort bakken. Het lekkerst is het als de binnenkant nog lekker zacht is. 2 minuutjes per kant ismeer dan genoeg genoeg.

De rosé smaakt hier prima bij!De eerste 7 dagen van onze reis zitten er al weer op.

Dit is een gedeelte uit het unieke reisverhaal 26 dagen Frankrijk Binnendoor


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.