Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips voor de vakantie in de Drôme

VAKANTIEHUIZEN DRÔME HOTELS DRÔME CAMPINGS DRÔME

De Drôme is een prachtig vakantiegebied. Wij hebben handige èn leuke tips voor je! Lees meer...

De natuur in de Drôme

Het landschap van de Drôme varieert van bergachtig tot de vallei van de Rhône. Je vindt de Drôme op de linkeroever met aan de overkant de eveneens populaire Ardèche.

De Drôme vormt richting het zuiden de overgang naar de Provençe. Fantastische natuur en bergen kom je tegen in Parc de Vercors. In het centrum van de Drôme liggen wijngaarden en boomgaarden en bij de oevers van de Rhône liggen de bekende wijngaarden bij Tain l'Hermitage. Genoeg te beleven dus voor wijnliefhebbers.

In de Drôme kan het heerlijk ruiken en het zuiden tipt aan de Provençe. Geen wonder dus dat je in dit wonderschone landschap al dat onbeschrijflijke Provencaalse gevoel krijgt. Hier vind je al lavendelvelden , olijfboomgaarden en uitgestrekte velden met zonnebloemen.

Tips voor de vakantieVanuit je vakantiehuis in de Drôme kun je genieten van een prachtige streek waar het ook nog eens veel minder druk en toeristisch als in de Provence. Wil je volop genieten van de fraaie natuur? Kies dan voor één van de mooie campings of een campingvakantie in de Drôme.

Tips reisorganisaties met vakanties naar de Drôme

 1. Pharos Reizen van ANWB (campings)
 2. TUI (beste reisaanbieder 2015)
 3. Vacanceselect (veel campings en kindvriendelijke vakanties)
 4. Vrij Uit Autovakantie

Wandel- en fietsvakanties in de Drôme vind je bij SNP Natuurreizen (ANWB).

Meer informatie over fietsvakanties vind je in onze Special over fietsvakanties in Frankrijk. Lees verder de tips en informatie over rondreizen in Frankrijk

Huur een vakantiehuis in de Drôme

Leuke plaatsen en Clairette de Die

De bergen zorgen voor koele heldere beken en die vormen weer het decor van prachtige wandelingen of tochten op een mountainbike.

Fraaie bezienswaardigheden zijn er ook in de Drôme zoals het stadje Die met een Gallo Romeinse achtergrond, Nyons (centrum van de olijfolie), Dieulefit en bijvoorbeeld Crest.

Bij Die kun je genieten van een bijzondere wijn die praktisch iedereen lekker vindt. De Clairette de Die heeft een lekker zoetje en doet denken aan de Italiaanse Moscato d'Asti. Ben je in de Drôme of in de buurt van Die? Zoek een mooi terrasje op en proef! Nog leuker: ga proeven bij een wijnboer in de omgeving van Die.

De beste manier om kennis te maken met de Drôme

Vakantie in de Drôme

Naast de genoemde plaatsen zijn er tal van leuke kleine dorpen die her en der in de Drôme verspreid liggen.

De beste manier om met de Drôme kennis te maken is dan ook om een dag met de auto er op uit te gaan. Rij bijvoorbeeld eens met de auto over de rustige maar slingerende D156 van Saillans naar Bézaudun-sur-Bîne.

Vlak na Saillans passeer je de Col de la Chaudière waar je bij km 20 richting Bourdeaux een mooi uitzicht hebt. Als je voor de Col stopt heb je een mooi over het dal van de rivier de Drôme.

Kies hier voor de D330 en volg die tot Cupies om vervolgens door een schitterend gebied te rijden van de Trente Pas. Bij St. Ferréol-Trente-Pas volg je het bordje Eyrolles en binnen een mum van tijd sta je in een schitterende vallei (zie foto boven dit artikel)

Je moet wel een beetje op een smalle bergweg durven te rijden en met een caravan of grote camper zou ik het zeker niet doen want sommige stukken zijn bochtig en erg smal. Maar het is een onvergetelijke ervaring.

Wij vinden het in deze richting één van de mooiste wegen van Frankrijk en je ziet op één dag waarom de Drôme een topbestemming is voor de vakantie!

Wat je absoluut moet doen en zien in de Drôme

Benzinetanken in de DrômeDe Drôme is niet alleen ideaal als je van natuur en mooi weer houdt maar ook voor liefhebbers van wandelen en fietsen valt er veel te genieten. Het is dus niet zo verwonderlijk dat je onderweg in de Drôme veel fietsers tegenkomt die de cols bedwingen.

Om te wandelen is de Drôme een waar paradijs. Overal zijn wandelpaden en bij de meeste dorpen vind je tal van aangegeven routes. Door het gevarieerde landschap is er voor elk wat wils. Je kunt het in de bergen zoeken of glooiend door lavendelvelden of langs eeuwenoude boomgaarden met olijfbomen.

In de Drôme liggen veel dromerige dorpjes waar je even kunt verpozen bij een bar, café of restaurant. Meestal lekker in de schaduw van oude platanen op het lokale dorpsplein. Tijdens je wandeling zul je met prachtige vergezichten worden geconfronteerd.

Heel leuk is om een rondwandeling door de Drôme te maken. SNP Natuurreizen van ANWB heeft een 8-daagse rondwandeling met veel positieve reacties (niet te moeilijk, aanrader, ontspannen wandelreis etc).

Bij SNP vonden wij nog een paar mooie wandel- en fietsvakanties in de Drôme (klik hier)

Als je met de auto op stap gaat zorg dan voor een volle tank. Je kunt namelijk lang niet overal tanken en voor je het weet heb je kilometers afgelegd. De Drôme is zo mooi omdat het een redelijk dunbevolkt gebied is.

Meer tips voor de vakantie in de Drôme

Vakantie in de Drôme

 1. Ga op ontdekkingstocht door de Vercors het bergmassief met weinig wegen maar daarom aantrekkelijk en soms zelfs spectaculair. Er is veel wild dus wie weet spot je wel een ree, hert of ander wild dier.
 2. De Grotte de La Draye Blanche of Grotte de la Luire zijn leuk om te bezoeken (vooral als het warm is)
 3. Maak in Die een rondwandeling (op te halen bij het Office du Tourisme) en ontdek de oude vesting
 4. Bij Luc-en-Diois ligt Le Claps een steenmassa ontstaan door een steenlawine. Ben je een held? Dan kun je er langs de rotsen klauteren via een spannende Via Ferrata. Iets verder bij Le Saut de la Drôme ligt een waterval(letje). Zie de website
 5. Montbrun-les-Bains is een mooi oud stadje op de lijst van Les Plus Beaux Villages de France
 6. Bezoek de stad Montélimar en proef de noga
 7. In de Zuidelijke Drôme zijn Nyons, Valreas en het dal van de Ouvèze de moeite waard evenals de streek ten noorden van de Mont-Ventoux
 8. Wat je absoluut moet gaan bekijken als je in de buurt bent is Le Palais idéal du Facteur Cheval. De creatie van een postbode die zijn ideale paleis steen voor steen opbouwde. Je vindt het in Hauterives.
 9. Mirmande is een schilderachtig en middeleeuws dorp. Vlakbij ligt het "pottendorpje" Cliousclat

Veel plezier met de voorbereiding van je vakantie in de Drôme!

Voorbereiding vakantie in de Drôme


Agence de Développement Touristique de la Drôme

8, Rue Baudin - BP 531, 26005 Valence - France, Tel. : 33 (0) 75 82 19 26
Website: www.ladrometourisme.com

Meer info:

Tips en informatie over vakantie in de Rhône-Alpes
De Ardèche
De Vaucluse

©foto's: eRCeeMedia

Aanbiedingen TUI Frankrijk

Vakantie Franrijk? Tips voor de schoolvakanties

Tips zomervakantie

tips en aanbiedingen zomervakantie FrankrijkMeer info »

Tips meivakantie

Tps en aanbiedingen Meivakantie FrankrijkMeer info »

Tips herfst en nazomer

Tps en aanbiedingen Herfst en nazaomer FrankrijkMeer info »

Tips wintersport

Tps en aanbiedingen Herfst en nazaomer FrankrijkMeer info »


Populaire vakantiegebieden in Frankrijk

eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie