Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Finistère  betekent letterlijk einde (finis) van de wereld (tère). Dit vakantiegebied ligt op het meest westelijke puntje in Bretagne. Een mooie streek voor vakantie aan zee  in Bretagne. Lees meer...

Tips voor de vakantie in Finistère

vakantiehuizen campings  hotels reisaanbieders

Tips vakantie in Finistère

Finistère ligt in Bretagne en dat betekent dat je er een Keltische sfeer mag verwachten.

Het département Finistère ligt aan zee. Langs de kustlijn kom je prachtige stranden tegen. In dit deel van Frankrijk is er een heel groot verschil van eb en vloed dus er is veel stroming. De zee loopt echter op veel plaatsen geleidelijk af. Hierdoor kunnen ook kinderen toch volop genieten van een strand en zee.

In de dorpjes en stadjes zoals Quimper en Brest merk je de Bretonse sfeer vooral in de typische architectuur. Lage huisjes en muurtjes sieren het landschap. De robuuste bouw kan weer en wind doorstaan.

Het is mogelijk om zelf kajaktochten te maken over zee waarbij je op zeehondensafari gaat. Dit kan bijvoorbeeld in de buurt van vissersdorp Guilvinec. Pak je surfplank en bezoek de Baie des Tréspassés. In deze baai geniet je van zon en strand. En van surfen natuurlijk. Ook de Pointe de la Torche is een mooi strand om watersporten te beoefenen.

De streek is beroemd om zijn zoute toffees en lekkere boterkoekjes. Voor echte lekkernijen ga je bijvoorbeeld naar Pont L’Abbé.

De zee is zeer belangrijk voor dit département. En dat merk je in de bezienswaardigheden. Lees maar eens verder!

Natuur in Finistère

Geniet van de natuur in Finistère

Finistère ligt dus aan zee en dat merk je praktisch overal

Zo zijn er vooral veel natuurgebieden aan zee waar je heerlijk kan wandelen. Pointe des Espagnols bijvoorbeeld in Roscanvel is zo'n prachtig gebied. Of maak een mooie wandeltocht door Ménez-Horn. Deze berg biedt een fraai uitzicht over de streek.

Zeer populair is Pointe du Raz. Deze kaap is 72 meter hoog en biedt een uniek wandelgebied. Eenmaal op de punt kun je ver over zee uitkijken.

Het pittoreske Forêt de Huelgoat brengt het bos en de rivier op een unieke manier samen. De grote keien die je in Finistère tegenkomt zie je hier ook. In het bos vormen ze een natuurlijke rivierbedding waardoor de l’Argent stroomt. De bizarre rotsformaties lijken uit een sprookjesboek te komen.

Voor de uiterste westpunt liggen een aantal eilandjes waarvan het eilandje Île-Molène met zijn één kilometer doorsnede de grootste is. Er is een heus pannenkoekenrestaurant en een Archipel restaurant waar je na een wandeltocht lekker kunt eten. Het eiland is niet meer dan een grote rots in zee. Maar het is zeer populair om er zeehonden in het wild te spotten.

De exotische tuinen van Jardin Exotique de Roscoff in Roscoff laat je zien hoe mooi de natuur is. In de natuurlijke omgeving van de Bretonse rotsen ontdek je allerlei prachtige bloemen en planten. Ook in Parc de botanique de Cornouaille in Combritt geniet je van schitterende botanische tuinen.

De reis naar Jardin Georges Delaselle op Île-de-Batz is al bijzonder. Je gaat met een bootje naar dit eiland. Er groeit een grote diversiteit aan bloemen en planten op het eiland. Samen vormen ze een prachtig decor voor een heerlijke wandeling.

Als je een bijzonder vakantiehuis zoekt in voor een vakantie in Finistère dan zijn deze aanbiedingen in onze TopSelectie de moeite waard.

Bezienswaardigheden Finistère

Tips en bezienswaardigheden in Finistère

Finistère heeft heel veel mooie vuurtorens om te bewonderen. Je kan gemakkelijk langs de hele kust allerlei vuurtorens spotten. Ze bepalen het landschap op een unieke manier. Zowel op de eilandjes voor de kust als in de badplaatsen kom je heel veel mooie vuurtorens tegen.

Phare de Saint-Mathieu in Plougonvelin is bijvoorbeeld zo'n prachtige vuurtoren. Er ligt tevens een abdij bij en een paar historische ruïnes. Op de eilandjes voor de westelijke punt vind je natuurlijk ook vuurtorens. Ze zijn niet te missen op bijvoorbeeld Île de Sein en Molène.

De oude vuurtorens Phare d’Echmühl in Penmarch hebben een historische uitstraling. En Phare de Creach heeft met zijn zwart en witte strepen juist weer een modern karakter. Bij zoveel vuurtorens komen ook veel verhalen kijken. In Ouessant ligt het Vuurtorenmuseum. Hier zijn al deze verhalen samengebracht.

In Brest ligt Oceanopolis. Een leuke dierentuin geheel gewijd aan de oceaan. In het aquarium geniet je van kleurrijke vissen. Bewonder de zeehonden onder water. En ga ook zeker bij de pinguïns langs. Deze dierentuin ligt vlakbij de haven van Brest. Je kan daarom rustig een dagje de tijd nemen voor Brest. Zeker als je met je gezin op pad gaat.

In Musée du bord de mer in Bénodet leer je op een ludieke manier meer over de geschiedenis van het zonnebaden op het strand. Leuk om met de kinderen de verschillen tussen toen en nu te vergelijken.

Reisorganisaties Bretagne en de reis naar Finistère

Als je met de auto op vakantie naar Finistère gaat dan is het vanaf Breda ongeveer 900 kilometer. Je rijdt het best via Lille » Caen over de A1, A13, A84 (zie onderstaande kaart).

Wij tippen om onderweg een hotel of leuke chambre d'hôte te boeken voor een overnachting. Wat dat betreft is Rouen een echte aanrader! Met deze tips vind je snel een mooie accommodatie op weg naar Bretagne. Heb je de tijd? Reis dan relaxed Frankrijk Binnendoor en ontloop de drukke snelwegen, tol en dure benzine. Met het geld dat je bespaart kun je misschien zelfs een gratis overnachting terug verdienen.

Lees ook deze tips over vakantie in Bretagne. Voor meer toeristische informatie kun je terecht op de website van het Office du Tourisme Finistère.

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.