Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Haute-Saône in Oost-Frankrijk, tussen de Elzas en Bourgogne, is een prima vakantiebestemming op ongeveer 500 kilometer van Maastricht. Lees verder...

Tips voor de vakantie  Haute-Saône en bij Vesoul

vakantiehuizen hotels reisaanbieders

Tips vakantie in Haute-Saône

Haute-Saône grenst onder meer aan de départementen Doubs en Jura en vind je grofweg tussen Langres en Dijon links van de Autoroute du Soleil.

Dit mooie vakantiegebied in het oosten van Frankrijk maakt deel uit van de nieuwe Franse regio Bourgogne - Franche Comté

Een deel van het gebergte de Vogezen loopt door in dit département. In het oosten van de streek strekt zich nog een stuk van Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges uit. Naast de mooie natuur vind je in Haute-Saône ook verschillende bezienswaardigheden en onze top drie is wat dat betreft:

Dit département kent veel leuke plaatsen en dorpen. Er zijn ook nog veel mooie oude kerken in dit deel van Frankrijk. Leuk om eens te bezoeken zijn in elk geval: De natuur is ook zeer aanwezig in Haute-Saône en je kunt er de mooiste wandelingen of fietstochten maken Je wordt geheid verliefd op deze prachtige streek.

Natuur in Haute-Saône

Tips voor de vakantie  Haute-Saône en in mooie natuur

Haute-Saône heeft veel ongerepte natuur vol rivieren en beken.

Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges is wat dat betreft één van de belangrijkste natuurgebieden . Dit natuurgebied strekt zich uit over verschillende départementen in het oosten van Frankrijk. Een deel van deze bergketen ligt dus ook in Haute-Saône. Het natuurgebied bevat verschillende bergen. De naam ‘ballon’ geeft aan dat de bergtoppen rond zijn in plaats van puntig. Deze ronde bergtoppen zijn daarom kenmerkend voor dit regionale park. 

Ballon de Servance en Col du Ballon d’Alsace bieden schitterende wandelroutes. De brede paden zijn ook goed begaanbaar per fiets. Een van de bergtoppen in dit département heet Planche des Belles Filles. Deze is maar liefst 1148 meter hoog en ligt op de grens met het département Territoire de Belfort. Er zijn mooie wandelroutes uitgezet.

Ook op de grens met Territoire de Belfort ligt Lac de Malsaucy. Het meer is op zijn breedst 500 meter. Je kan er heerlijk zonnen op het strand. Maar zwemmen en varen horen ook tot de mogelijkheden. Een kunstmatig aangelegd meer is Lac de Vaivre. Het ligt ten westen van Vesoul. Aan het meer is een groot strand.

In Haute-Saône zijn ook veel watervallen. Jump Ognon bij Servance is een heel spectaculaire waterval. Maar er zijn meerdere plekken waar het water zich naar beneden stort langs de rotsen. Saut de la Truite in natuurgebied Acropark is ook een prachtige waterval. De omgeving eromheen biedt veel wandelroutes waar je volop kunt genieten van de natuur.

Sabot de Frotey National Nature Reserve in Frotey-lès-Vesoul is een ander fraai natuurgebied. Ontdek er de bijvoorbeeld imposante rotspartijen en verwonder je over het uitzicht. Op de grens met het département Doubs ligt het Lac de Bonnal. Het meer is heel populair bij watersporters.

Als je een bijzonder vakantiehuis zoekt in de mooie natuur van Bas-Rhin dan zijn deze aanbiedingen in onze TopSelectie de moeite waard.

Bezienswaardigheden in Haute-Saône

Tips voor de vakantie  Haute-Saône en bij Vesoul

Haute-Saône kent naast de prachtige natuur veel andere bezienswaardigheden.

Maar omdat de natuur zo belangrijk is voor dit département is er zelfs een wetenschapsmuseum voor opgericht. In Sermamagny bevindt zich het Maison Départementale de l’Environnement. Zeer leuk om met kinderen naartoe te gaan.

Bij Lac de Vaivre ligt een waterpark genaamd Ludolac. Naast speelmogelijkheden in het natuurwater is er ook een aangelegde waterspeelplaats. De speeltuin maakt het speelplezier compleet. Parc Animalier de Fougerolles Saint-Valbert in Fougerolles biedt ook een leuk dagje uit met de kinderen.

Haute-Saône kent mooie steden om te bezichtigen. De bijzondere en moderne kerk van Ronchamp moet je echt gezien hebben. En dat geldt ook voor de oude  abdij van Luxeuil-les-Bains. Hoofdstad Vesoul heeft een zeer bijzonder monument boven op een bergtop. Rond de stad vind je trouwens prachtige fietsroutes dus wil je een dagje stad met natuur combineren dan kan dat.

Lure en Pesmes liggen aan het water. Langs beide stadjes stroomt de l’Ognon. Om de rivier over te steken zijn er vele mooie bruggen gebouwd.

Het département kent ook meerdere imposante kastelen. Bij Villersexel en Champlitte zijn echt prachtige kastelen te bezichtigen. Champlitte heeft tevens wijngebieden. Bezoek een wijngaard en doe eens mee met een proeverij.

Port-sur-Saône is een oude stad die hoog boven de rivier is gebouwd. Vanaf de stadsmuren heb je een prachtig uitzicht over het water. Een van de mooiste kerken van de streek vind je in Vesoul. De Église Saint-Georges de Vesoul lijkt van buiten wellicht sober. Eenmaal binnen ontdek je pas waarom deze kerk zo bijzonder is.

Reisorganisaties en de reis naar Haute-Saône

Als je met de auto op vakantie naar Haute-Saône gaat dan is het vanaf Maastricht ongeveer 480 kilometer naar Vésoul. Het makkelijkst is het om via Maastricht - Luxemburg via de Route du Soleil (A2 - E25 - A4 - A30) richting Vittel te rijden en dan het laatste stuk mooi binnendoor richting Vesoul of je vakantiebestemming.

Heb je de tijd? Ga dan op je gemak en overnacht in de mooie stad Metz of Nancy. Boek er een hotel of leuke chambre d'hôte want het zijn echte aanraders! Heb je de tijd? Reis dan relaxed Frankrijk Binnendoor en ontloop de drukke snelwegen, tol en dure benzine.

Lees ook deze tips over vakantie in de Bourgogne of Franche-Comté. Voor meer toeristische informatie kun je terecht op de website van het Office du Tourisme Haute-Saône en de mooie website van het CDT Bourgogne-France Comté

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.