Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Vakantie in Isère. Tips en bezienswaardigheden

Isère is een bijzonder vakantiegebied in de Franse Alpen dat deel uitmaakt van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. In elk seizoen is dit vakantiegebied heel aantrekkelijk Lees meer...

Tips vakantie in de Savoie

Tips voor de vakantie naar Isère

Isère in De Franse Alpen dankt haar naam aan de gelijknamige rivier die door het Grésivaudan-dal stroomt. Het département ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en de stad Grenoble is de belangrijkste van het departement.

De beroemdste berg van Isère is de Alpe d’Huez. Deze is bekend van de Tour de France en heeft dan de bijnaam ‘de Hollandse Berg’. De Alpe d’Huez is ook de plek van Alpe d’huZes. Dit is een evenement waarbij fietsers en wandelaars de berg beklimmen. Hierbij halen zij geld op voor KWF Kankerbestrijding.

In deze indrukwekkende bergwereld liggen verschillende nationale parken die je al wandelend kan bezoeken. Vanzelfsprekend zijn er ook mooie fietstochten te maken. En met de kabelbanen die voor de wintersport zijn aangelegd kun je ook in de zomer naar de belangrijkste bergtoppen.

Grenoble en Vienne zijn steden die je op vakantie in Isère zeker moet bezoeken.

Reisorganisaties met vakanties naar Isère


De natuur in Isère

Vakantie in de Jura

Isère is het departement van beroemde bergen en prachtige natuurparken. De bekendste berg in het département is ook de meest bezochte. Dat is de Alpe d’Huez. Daarop volgt het wintersportoord Les Deux Alpes qua bekendheid en ook deze col is bekend van de Tour de France. Beide bergen bieden volop wandelplezier als de sneeuw is verdwenen. Maar er zijn natuurlijk meer cols die je kunt bedwingen. De Chamechaude bijvoorbeeld. Dit is de hoogste top van het Chartreuse-gebergte in de Franse Voor-Alpen. Het is een schitterend wandelgebied.

Echte alpinisten en bergbeklimmers willen de Aiguille Dibona bedwingen. Er is volop ruimte om een veilige klimtocht langs de rotswand te ondernemen. Op de grens van Isère ligt de Grand Veymont. Dit is het hoogste punt van de bergketen Vercors.

Maar er zijn nog meer mooie manieren om de bergen van Isère te ontdekken. Allereerst natuurlijk wandelen over de talloze uitgezette paden met mooie wandelroutes. Deze vind je overal en van makkelijk tot moeilijk en van kort tot lang. En deze streek is natuurlijk dé plek voor wielrenners om de nodige cols te beklimmen. Maar ook mountainbikers en fietsers met een e-bike komen volop aan hun trekken in Isère.

Bergen hebben altijd waterpartijen. Het smeltwater van de sneeuw moet toch ergens blijven. In de bergen van dit departement is dit niet anders en daarom zijn er ook diverse watervallen en meren te vinden. Cirque de Saint-Même ligt in het Chartreuse-gebergte. Dit wandelgebied kent een aantal heel fraaie watervallen.

Watersporten en mooie Alpenmeren

In het dal voor de Chartreuse ligt Lac de Paladru. Het helderblauwe meer is geschikt om in te zwemmen en om te vissen. Met de bergen op de achtergrond maak je een mooie wandeling. Ook leent het gebied zich voor trailrunning.

Lac du Chambon is een stuwmeer in de bergen. Langs het water zijn wandelpaden aangelegd waar het heerlijk lopen is. Verder is er een uitkijkpunt met terras. Hou je van windsurfen dan ga je naar Lac de Monteynard-Avignonet. Dit meer ligt aan de rand van de Alpen en is een uitgelezen plek voor het beoefenen van watersporten.

Ook bevatten de bergen grotten. La Balme Grottes zijn een bijvoorbeeld een echte aanrader. Ontdek met een gids deze grotten en de vleermuizen die er wonen.

Parc Naturel Régional de la Chartreuse en Parc National des Écrinsbevatten verschillende bezienswaardigheden. Ook kan je er alpensteenbokken tegenkomen en tijdens je wandelingen in de bergen kun je de marmotten horen piepen en wie weet zie je wel een kudde gemzen grazen.

Bezienswaardigheden in Isère

Tips vakantie in de Savoie in de winter

Isère heeft behalve natuur prachtige steden en kerken om te bewonderen.

De Bastille in Grenoble staat bij velen boven aan het lijstje van bezienswaardigheden in Isère. Deze vesting geeft een eindeloos uitzicht over de stad. Er zijn wandelpaden en mooie uitgezette wandelingen. Ook voor mountainbikers is dit een aantrekkelijke streek. Hou je niet van klimmen? Met de kabelbaan kun je ook naar boven.

Isère heeft trouwens ook een rijke geschiedenis. Zowel qua kunst als archeologie. Daardoor zijn er in het département uiteenlopende musea te bezoeken. Aanraders zijn in elk geval:

Lekker winkelen en eten doe je natuurlijk in Grenoble. Deze grote stad heeft alles voor een stedentrip. Er zijn prachtige kerken te bezichtigen. En diverse historische gebouwen.

Vienne is een schitterende stad. Dat vonden de Romeinen ook. Zij hebben hun sporen hier onder meer achtergelaten middels het Romeinse theater. Dit wordt vaak gebruikt voor evenementen. In Vienne geniet je van wijn en jazz. De historische stad heeft veel bijzondere elementen. Uiteraard zijn er gezellige winkels.

Als bergwandelingen en kabelbaanritten nog niet genoeg spanning met zich meebrengen dan ga je naar Walibi Rhône-Alpes. Dit beroemde pretpark biedt jong en oud uitdagende en leuke attracties. Tijdens een bezoek aan het stadje Vizille zal het kasteel direct opvallen. Dit imposante bouwwerk is zeker een uitstapje waard. In Crémieu wordt nog altijd op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Het plaatsje groeide in de middeleeuwen uit tot een bruisende handelsstad. De omgeving biedt een perfect decor voor mooie wandelingen.

De reis naar Isère

Ga je met de auto op vakantie naar Isère? Dan is de makkelijkste route vanaf Utrecht ongeveer 1000 kilometer tot Grenoble en je rijdt dan via Luxemburg, Metz, Nancy. De korste gaat via Charleroi en Reims. Het is praktisch allemaal autoroute en in Frankrijk grotendeels tolweg.

Wil je het relaxed doen? Plan dan een tussenstop in Frankijk. De steden Metz of Dijon zijn gezellig en een goede plek voor een overnachting. Ook Beaune in de wijnregio Côte-d'Or is een aanrader. Heb je de tijd? Reis dan relaxed Frankrijk Binnendoor en ontloop de drukke snelwegen, tol en dure benzine. Met het geld dat je bespaart kun je misschien zelfs een gratis overnachting terug verdienen.

Lees ook deze tips over vakantie in de Franse Alpen en:

Voor meer toeristische informatie kun je terecht op de website van Isère Tourisme

© foto's: eRCeeMedia

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.