Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Het departement Lozère in Zuidoost-Frankrijk is dunbevolkt en heeft gevarieerde natuur en is een prachtige bestemming voor de vakantie. Lees meer...

Tips voor de vakantie in Lozère

Vakantiehuizen Campings  Hotels Aanbiedingen vakanties

Tips vakantie in Lozère

Lozère ligt vlak bij de Ardèche in de Languedoc-Roussillon dat tegenwoordig tot de regio Occitanië behoort. In dit deel van Frankrijk wonen de minste mensen per vierkante meter. Dat wil natuurlijk echter niet zeggen dat er geen mooie dorpen en steden te bezoeken zijn.

Wel geeft het aan dat er veel ongerepte natuur te bewonderen is in Lozère. Een groot deel van het département wordt namelijk gevormd door het Parc National des Cévennes.

In de bergen zijn bovendien verschillende kloven en grotten te zien. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige gorges van de rivieren de Tarn en Jonte. Je kunt in Lozère ook diverse soorten wilde dieren spotten.

In deze streek liggen daarnaast leuke plaatsen met kastelen en burchten. Zoals het middeleeuwse Sainte-Enimie en het mooie Florac. Kortom, er is veel te zien in het département. Pak de wandelschoenen maar in en ontdek ook hoe mooi het er is.

Natuur in Lozère

Geniet van de natuur in Lozère

Lozère staat bekend om de afwisselende natuur met plateaus, meren en kloven.

Parc National des Cévennes bij uitstek de plek waar je eindeloos van ongerepte natuur kan genieten. Dit natuurgebied is zo groot dat het deels in het aangrenzende département Gard ligt. En het Nationaal Park maakt deel uit van het Centraal Massief.

Je zult er verschillende soorten wilde dieren kunnen tegenkomen. O je wandeltochten is het bijvoorbeeld zomaar mogelijk om een vale gier of monniksgier te spotten. Maar ook klein wild en bokken lopen er vrij rond.

De Gorges du Tarn is er een van. Dat ligt aan de rand van het gebied. Door deze kloof stroomt de rivier de Tarn. Wil je door weer en wind gecreëerde rotsformaties bewonderen? Chaos de Montpellier-le-Vieuxbij La Roque-Sainte-Marguerite is zo’n rotsformatie. Je kunt er klimmen en heerlijk wandelen.

De hoogste berg van de Cévennes is overigens de Mont Lozère. Deze is 1699 meter hoog. Er zijn verschillende wandelroutes die je de schoonheid van het landschap laten ervaren.

En ook onder de grond is het Centraal Massief prachtig. Het schouwspel van druipstenen in de grot L’Aven Armand moet je eigenlijk gewoon gezien hebben. Je vindt deze grot tussen de plaatsen Millau en Meyrueis. Bezoek daarnaast bij Meyrueis dan meteen de Grotte de Dargilan. Deze opvallend roze druipsteengrot is zeer groot. Een aanzienlijk deel ervan is met een gids te bezoeken.

In het departement geniet je ook van verschillende meren en watervallen. Lac de Naussac bijvoorbeeld biedt een prachtig decor voor wandelingen. Zwemmen en vissen doe je bij Lac de Villefort in de bergen. Het meer heeft bovendien een eigen strand. Ook de watervallen Cascade de Runes en Cascade du Déroc zijn echte aanraders om naartoe te wandelen. Bijzonder leuk voor het hele gezin.

Als je een bijzonder vakantiehuis zoekt in Lozère dan zijn deze aanbiedingen in onze TopSelectie de moeite waard.

Bezienswaardigheden in Lozère

Tips en bezienswaardigjheden voor de vakantie in Lozère

Behalve de indrukwekkende natuur heeft Lozère ook andere bezienswaardigheden.

Zo zijn er in het departement een paar mooie dierenparken te vinden. Een daarvan is Les Loups du Gévaudan in Saint-Léger-de-Peyre. Dat park is gespecialiseerd in wolven.

Het Maison des Vautours in Saint-Pierre-des-Tripiers helpt je dan weer om gieren in het wild te observeren. Er is ook een informatiecentrum dat meer vertelt over de vogels in het gebied. Zeer interessant voor jong en oud.

In Lozère wonen bovendien nog wilde bizons. Deze vind je in dierenpark Réserve de bisons d'Europe de Sainte-Eulaliein Sainte-Eulalie. Via een rondrit door het reservaat zijn de dieren van dichtbij te bekijken.

Kunst en natuur komen verder samen in het bijzondere park Le Vallon du Villaret in Allenc aan de rand van de Cévennes. De kleurrijke beelden spreken erg tot de fantasie. In Lozère vind je ook diverse kastelen. In de bergen ligt bijvoorbeeld het bijzondere Château du Champ dat bijna in de omgeving opgaat.

Wil je meer van de regio zien en pittoreske plaatsen bezoeken? Dat kan. Hoewel de natuur overheerst heeft dit vakantiegebied namelijk ook veel uitnodigende steden en dorpen.

Sainte-Enimieligt aan de Tarn en is te bereiken via een prachtige oude brug. Het lijkt wel of de tijd hier stil is blijven staan. Het fotogenieke dorp heeft een kasteel en het is ook mogelijk om op de Tarn te kanoën.

Mende is de hoofdstad van het département. Het ligt aan de rivier de Lot. Om Mende te bereiken ga je over grote bruggen heen. Dat zijn tegelijk echte bezienswaardigheden. En in het hart van Mende ligt de prachtige kathedraal van Saint-Privat. Opvallend zijn de qua uiterlijk veel van elkaar verschillende dubbele torens. Bovendien is de kerk een bezoek meer dan waard.

Reisorganisaties en de reis Lozère

Als je met de auto op vakantie naar Lozère gaat dan is het vanaf Maastricht tot Mende ongeveer 950 kilometer. Je kunt kiezen voor de snelweg via de Belgische Ardennen en dan Metz, Nancy via Lyon. Maar je kunt ook door het centrum van Frankrijk over de A71 via Orleans en Clermont-Ferrand. Bij de eerste vermijd je Parijs maar kan het in het hoogseizoen erg druk zijn tussen Beaune en Lyon. Bij de tweede zul je vertraging moeten accepteren rond Parijs.

Ga je met de auto naar Frankrijk? Dan is het goed om deze tips even te lezen over tolwegen. Er staat ook een handige kaart met hotels voor een overnachting onderweg. Je vindt er ook informatie over de verplichte milieusticker in steeds meer Franse steden. Heb je de tijd? Reis dan relaxed Frankrijk Binnendoor en ontloop de drukke snelwegen, tol en dure benzine.

Lees ook onze andere tips over dit mooie vakantiegebied. Voor meer toeristische informatie kun je terecht op de website van het Office du Tourisme Lozère.

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.