Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Bezienswaardigheden en tips vakantie in Morbihan

Vakantie in Morbihan

Vakantiehuizen Campingvakantie Hotels Aanbiedingen vakanties

Het departement Morbihan in Bretagne is een populaire vakantiebestemming.

Door de ligging aan de Golfe du Morbihan is het een goede keus om een strandvakantie te combineren met cultuur en natuur. Morbihan is qua toerisme zelfs het 6e departement van Frankrijk en dat is niet voor niets!

Het is ook een topbestemming voor het hele gezin maar ook als je lekker met z'n tweetjes er op uit wilt is dit departement een goede keus.

Er is veel variatie, de Golf van Morbihan is een waterrijk gebied met talloze eilandjes, stranden en in het achterland leuke dorpen die het vragen om ontdekt te worden. Vergeet ook niet de vele plaatsen aan de kust met gezellige havens.

Voor kinderen is Morbihan een waar eldorado er liggen veel mooie en kindvriendelijke campings. De zee en stranden zijn gedurende de vakantie vooral het domein van de kids! Voor een cultureel uitstapje zijn de Dolmen (menhirs) bij Carnac een bezoek absoluut waard. Ook bij Locmariaquer vind he veel menhirs.

Morbihan kent ook rijke tradities zoals de fest-noz en tijdens het zomerseizoen worden er overal festiviteiten gehouden. Wat het weer betreft zit je er ook goed. Het is er over het algemeen zacht in de zomer wordt het er nooit echt heet zoals in het zuiden van Frankrijk.

Een opsomming waarom Morbihan perfecte voor een vakantie is:

tips vakantie Morbihan

Als je een bijzonder vakantiehuis zoekt voor een vakantie in Morbihan dan zijn deze aanbiedingen de moeite waard.

Tips en bezienswaardigheden in Morbihan

ontdek de charmes van Morbihan

Carnac is dé prehistorische vindplaats van Bretagne met meer dan 3000 stenen die het landschap een bijzonder aanzien geven. Tegenwoordig is het omheind om deze plaats te beschermen maar dat maakt het niet minder bijzonder. Carnac en omgeving zijn een prima verblijfplaats voor een vakantie met diverse mooie campings maar ook vakantiehuizen en hotels zijn er volop te vinden. I

n de omgeving is La Trinité sur Mer ook een leuk plaatsje. Het ligt beschut en is vooral bij zeilers een geliefde bestemming. De haven biedt plaats aan wel 1200 boten. In de omgeving zijn ook veel vissers actief en dat biedt een leuke bedrijvigheid in de haven en natuurlijk dagelijks verse vis!

Locmariaquer is ook een aantrekkelijk plaatsje aan de kust. Hier zijn ook een aantal van de meest bijzondere megalithische monumenten te vinden zoals de Table des Marchands, een graf uit 3700 voor Christus! Als je in de buurt bent moet je zeker eens naar de Pointe de Kerpenhir gaan. Je hebt er een prachtig uitzicht op de baai van Morbihan.

De stad Vannes is door zijn oude centrum en smalle straatjes een plaatje om doorheen te lopen. De prachtige vakwerkhuizen aan de Place des Lices en Place Henri IV moet je absoluut gezien hebben! Loriënt heeft de op één na grootste jachthaven van Bretagne. Meer in het binnenland zijn Ploëmel en Josselin de moeite waard. Bij Josselin ligt nog een fraai kasteel. Château de Josselin is te bezoeken.

Eilanden en mooie kustplaatsen

Het Presque Île de Quiberon is een erg populaire bestemming. Het is een mooie landtong die vooral watersporters aantrekt.

In Quiberon vind je veel centra voor thalassotherapie waar je je eens lekker kunt laten verwennen. Als je niet bang bent dan moet je op een stormachtige dag eens naar de Côte Sauvage gaan waar het water tegen de rotsen aanbeukt. Indrukwekkend om te zien. Het beste plekje is dan bij Ber-et-Goalennec. In de omgeving kun je ook veel te weten komen over de visserij op sardientjes.

De eilanden Belle-Île-en-Mer, Île-de-Houat, Île de Groix en Île de Hoëdic kun je met de boot bereiken. Groix had ooit de grootste tonijnhaven van Frankrijk en is een leuk eiland waar je prima kunt wandelen en fietsen. Belle-Île-en-Mer is het grootste eiland van Bretagne en de naam zegt het al.... het is een mooi eiland.

De mooie natuur, de stranden en de leuke dorpen maken het een favoriete vakantiebestemming. Op Houat kun je ook lekker wandelen. Bijvoorbeeld op het pad langs de kust. Hoëdic is het kleinste eiland en kun je mooi al wandelend verkennen.

De Golfe du Morbihan zelf is een bijzonder natuurgebied met talloze eilandjes. Het is bijna een binnenzee en bij Port Navalo kun je via het kustpad een mooie wandeling maken met prachtig uitzicht op de opening met de Oceaan. Overigens kun je de Golfe du Morbihan het best ontdekken per boot. Er worden van diverse plekken rondvaarten gehouden waarmee je pas een goed beeld krijgt van deze bijzondere binnenzee.

Aanbiedingen vakantie Bretagne en de reis naar Morbihan

Als je met de auto op vakantie naar Morbihan gaat dan is de route via de A1, A10 en A81 via Parijs voor de hand liggend. De afstand bedraagt ongeveer 860 kilometer. Maar wil je de drukte bij Parijs vermijden dan is het alternatief via Amiens /Rouen/Caen/Rennes een aanrader. Je rijdt dan via de A1, A13 en A84. De afstand is ongeveer hetzelfde maar de reis gaat veel relaxter.

Wij tippen om onderweg een hotel of leuke chambre d'hôte te boeken voor een overnachting. Wat dat betreft is Rouen een echte aanrader! Met deze tips vind je snel een mooie accommodatie op weg naar Bretagne. Heb je de tijd? Reis dan relaxed Frankrijk Binnendoor en ontloop de drukke snelwegen, tol en dure benzine. Met het geld dat je bespaart kun je misschien zelfs een gratis overnachting terug verdienen.

Lees ook deze tips over vakantie in Bretagne. Voor meer toeristische informatie kun je terecht op de website van Tourisme Morbihan

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.