Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Bezienswaardigheden en tips vakantie in Morbihan

vakantiehuizen en vakantieparken :: campingvakantie :: hotels Morbihan


MorbihanHet departement Morbihan in Bretagne is een populaire vakantiebestemming.

Door de ligging aan de Golfe du Morbihan is het een goede keus om een strandvakantie te combineren met cultuur en natuur. Morbihan is qua toerisme zelfs het 6e departement van Frankrijk en dat is niet voor niets!

Het is ook een topbestemming voor het hele gezin maar ook als je lekker met z'n tweetjes er op uit wilt is dit departement een goede keus.

Er is veel variatie, de Golf van Morbihan is een waterrijk gebied met talloze eilandjes, stranden en in het achterland leuke dorpen die het vragen om ontdekt te worden. Vergeet ook niet de vele plaatsen aan de kust met gezellige havens.

Voor kinderen is Morbihan een waar eldorado er liggen veel mooie en kindvriendelijke campings. De zee en stranden zijn gedurende de vakantie vooral het domein van de kids! Voor een cultureel uitstapje zijn de Dolmen (menhirs) bij Carnac een bezoek absoluut waard. Ook bij Locmariaquer vind he veel menhirs.

Morbihan kent ook rijke tradities zoals de fest-noz en tijdens het zomerseizoen worden er overal festiviteiten gehouden. Wat het weer betreft zit je er ook goed. Het is er over het algemeen zacht in de zomer wordt het er nooit echt heet zoals in het zuiden van Frankrijk.

Een opsomming waarom Morbihan perfecte voor een vakantie is:

  • een kustlijn van maar liefst 905 kilometer
  • 170 stranden van klein tot groot
  • 1733 ha beschermd natuurgebied
  • 3000 kilometer bewegwijzerde paden om te wandelen, te fietsen, paard te rijden en de natuur te ontdekken
  • Unieke historische plaatsen zoals de menhirs bij Carnac
  • 70 plaatsen met een haven, van klein tot groot en met totaal 17.000 ligplaatsen
  • 8 golfbanen
  • 4 centra voor thalassothérapie
  • ruim 30 Villages Fleuris
  • 3 prachtige rivieren vol met zalm: l'Elle, le Scorff en le Blavet.

Onze tips voor een vakantie in Morbihan

Carnac is dé prehistorische vindplaats van Bretagne met meer dan 3000 stenen die het landschap een bijzonder aanzien geven. Tegenwoordig is het omheind om deze plaats te beschermen maar dat maakt het niet minder bijzonder. Carnac en omgeving zijn een prima verblijfplaats voor een vakantie met diverse mooie campings maar ook vakantiehuizen en hotels zijn er volop te vinden. I

n de omgeving is La Trinité sur Mer ook een leuk plaatsje. Het ligt beschut en is vooral bij zeilers een geliefde bestemming. De haven biedt plaats aan wel 1200 boten. In de omgeving zijn ook veel vissers actief en dat biedt een leuke bedrijvigheid in de haven en natuurlijk dagelijks verse vis!

Locmariaquer is ook een aantrekkelijk plaatsje aan de kust. Hier zijn ook een aantal van de meest bijzondere megalithische monumenten te vinden zoals de Table des Marchands, een graf uit 3700 voor Christus! Als je in de buurt bent moet je zeker eens naar de Pointe de Kerpenhir gaan. Je hebt er een prachtig uitzicht op de baai van Morbihan. Het Presque Île de Quiberon is een erg populaire bestemming. Het is een mooie landtong die vooral watersporters aantrekt.

In Quiberon vind je veel centra voor thalassotherapie waar je je eens lekker kunt laten verwennen. Als je niet bang bent dan moet je op een stormachtige dag eens naar de Côte Sauvage gaan waar het water tegen de rotsen aanbeukt. Indrukwekkend om te zien. Het beste plekje is dan bij Ber-et-Goalennec. In de omgeving kun je ook veel te weten komen over de visserij op sardientjes.

VannesDe eilanden Belle-Île-en-Mer, Île-de-Houat, Île de Groix en Île de Hoëdic kun je met de boot bereiken. Groix had ooit de grootste tonijnhaven van Frankrijk en is een leuk eiland waar je prima kunt wandelen en fietsen. Belle-Île-en-Mer is het grootste eiland van Bretagne en de naam zegt het al.... het is een mooi eiland.

De mooie natuur, de stranden en de leuke dorpen maken het een favoriete vakantiebestemming. Op Houat kun je ook lekker wandelen. Bijvoorbeeld op het pad langs de kust. Hoëdic is het kleinste eiland en kun je mooi al wandelend verkennen.

De Golfe du Morbihan zelf is een bijzonder natuurgebied met talloze eilandjes. Het is bijna een binnenzee en bij Port Navalo kun je via het kustpad een mooie wandeling maken met prachtig uitzicht op de opening met de Oceaan. Overigens kun je de Golfe du Morbihan het best ontdekken per boot. Er worden van diverse plekken rondvaarten gehouden waarmee je pas een goed beeld krijgt van deze bijzondere binnenzee.

De stad Vannes is door zijn oude centrum en smalle straatjes een plaatje om doorheen te lopen. De prachtige vakwerkhuizen aan de Place des Lices en Place Henri IV moet je absoluut gezien hebben! Loriënt heeft de op één na grootste jachthaven van Bretagne. Meer in het binnenland zijn Ploëmel en Josselin de moeite waard. Bij Josselin ligt nog een fraai kasteel. Château de Josselin is te bezoeken.

Tips voor vakantiehuizen en campingvakanties in de Morbihan

In de Morbihan kun je vakantiehuizen huren in elke prijsklasse en van eenvoudig tot luxe. Er zijn ook veel kleinschalige vakantieparken die je veelal via Nederlandse verhuurorganisaties kunt huren. Naast vakantiehuizen zijn er ook veel campings. Vooral langs de kust is de keuze erg groot.


Aanbiedingen TUI Frankrijk

Vakantie Franrijk? Tips voor de schoolvakanties

Tips zomervakantie

tips en aanbiedingen zomervakantie FrankrijkMeer info »

Tips meivakantie

Tps en aanbiedingen Meivakantie FrankrijkMeer info »

Tips herfst en nazomer

Tps en aanbiedingen Herfst en nazaomer FrankrijkMeer info »

Tips wintersport

Tps en aanbiedingen Herfst en nazaomer FrankrijkMeer info »


Populaire vakantiegebieden in Frankrijk


Lezersaanbieding Frankrijk Vakantieland & Frankrijk Binnendoor

Frankrijk Binnendoor Wijnweken

Samen met France Comfort organiseert Frankrijk Binnendoor de jaarlijkse wijnweken op Vakantiepark Village des Cigales bij de wijnstreken van Cahors.

Verblijf van 15 tot 29 september 2018 één of twee weken in een comfortabel vakantiehuis en ontdek samen met Ruud Couwenhoven de prachtige streek van de Lot. Bezoek een wijnchateau, werk mee in de wijngaarden, maak een boottocht op de Lot, wijnproeverij en nog veel meer. Er is al een vakantiehuis voor minder dan € 300 voor 1 week inclusief bedlinnen (2 pers.), schoonmaak en overige bijkomende kosten.

Meer informatie »

eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie