Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips voor je vakantie in Tarn en Midi-Pyrénées

Vakantiehuizen in de Midi Pyrénées :: Campingvakanties : hotels in de Tarn

Tips en bezienswaardigheden voor een vakantie in de Tarn

Vakantie in de Tarn

De Tarn is het 81e departement van Frankrijk en maakt deel uit van de grootste regio in Frankrijk: Midi-Pyrénées.

Ooit was Tarn trouwens een onderdeel van de oude provincie Languedoc maar dat stamt van voor de Franse Revolutie.

Tarn is een mooie vakantiebestemming en de gelijknamige rivier de Tarn heeft een uniek landschap met een fraaie natuur gevormd dat ideaal is voor een gevarieerde vakantie.

De rivier heeft een behoorlijke aantrekkingskracht op toeristen en in het hoogseizoen kan het er druk zijn. Maar de heuvels, bergen en uitgestrekte bossen hebben genoeg ruimte voor een onvergetelijke omgeving waar je naar hartelust kunt wandelen of mountainbiken.

De Montagne Noir vormen een natuurlijke overgang richting het zuiden. Het is echt de moeite waard om er een avontuurlijke rit te maken over de kronkelende en smalle wegen in de schaduw onder een groen bladerdak. Lekker op een warme dag of om er te wandelen op één van de wandelroutes!

De Tarn is rijk aan geschiedenis, cultuur en natuur. Dat vind je terug in mooie plaatsen en middeleeuwse dorpen. Hoogtepunt wat ons betreft is de hoofdstad Albi met de prachtige Kathedraal Saint-Cécile. Hier leer je alles over het leven van de Katharen.

Het goede leven van le Sud-Ouest vind je ook terug in de keuken en gastronomie van de streek. De Tarn is een streek die zich graag laat ontdekken met mooie wandelingen of met de fiets of mountainbike .Een kanotocht op de rivier mag natuurlijk niet ontbreken.

Bezienswaardigheden en tips in de Tarn.

De Gorges du Tarn zijn een indrukwekkend natuurverschijnsel waar de rivier diepe dalen heeft uitgeslepen en waar je kunt genieten van de mooiste uitzichten. Je kunt natuurlijk ook op de rivier een tocht maken met een kano of een rondrit maken met de auto en de rivier stroomopwaarts ontdekken met de "echte gorges".

Bastides en versterkte dorpen zijn het handelsmerk van dit departement. De dorpen worden gekenmerkt door het vierkante stratenplan binnen een ommuring met in het midden een centraal plein waar meestal de markt wordt gehouden. Vaak wordt het plein gesierd met mooie overdekte galerijen waar vroeger bij slecht weer de kooplui toch droog hun waren aan de man konden brengen. Nu is het meestal het domein van terrassen waar je in de schaduw kunt genieten van het beste van de Tarn.

De mooiste dorpen van de Tarn zijn zonder twijfel: Cordes-sur-Ciel, Castelnau-de-Montmiral, Monestières, Penne, Puycelsi, Brunique en Briatext. Maar er zijn er nog wel meer te ontdekken zoals Lisle-sur-Tarn waar de Place Paul Saissac het grootste plein met overdekte arcades van de Sud-Ouest is. Elke zondagmorgen wordt op het 4425 m2 grote plein de wekelijks markt gehouden.

De hoofdstad Albi is echt de moeite waard om te bezoeken. De oude stad ligt prachtig aan de rivier de Tarn. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de oude brug over de Tarn als je kijkt richting de Kathedraal. Als je dit doet bij zonsondergang dan zul je verbaasd worden door de prachtige gloed van de stenen huizen, de Kathedraal en het museum van Toulouse Lautrec, dat ooit het bisschoppelijk paleis was. De stad ontdek je het best met een mooie wandelroute die je bij het office du tourisme kunt krijgen.

De oude binnenstad van Albi is echt aantrekkelijk en je moet er gewoon de tijd voor uittrekken om deze te ontdekken. Vergeet dan absoluut niet om de kathedraal Saint-Cécile te bezoeken. Neem ook daar de tijd voor want je zult binnen verrast worden door een kleurenpracht die wij zelden gezien hebben in Frankrijk!

De meander van Ambialet ligt ca 20 km ten noord-oosten van Albi en is geografisch gezien bijzonder omdat de Tarn hier een wel heel vreemde bocht in het landschap maakt. Er ontstond een soort schiereiland en het lijkt net of de rivier hier weer terug gaat.

Bij Gaillac ligt volgens de overlevering de oudste wijngaard van Frankrijk, maar of dat echt zo is laten wij maar in het midden want elders in Frankrijk wordt dat ook beweerd. Feit is wel dat de Romeinen in de Gaillacois wijngaarden hebben aangelegd en dat er nu meer dan 100 domeinen en wijnkelders zijn. Je kunt deze ontdekken via een mooie route langs de beide oevers van de rivier

Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc vormt met de Montagne-Noir de overgang naar de Midi en het departement Herault. Een paar jaar geleden maakten wij een fantastische tocht van Albi, via Castres naar de Minervois en Canal du Midi. Via de D612 naar Castres (leuke middeleeuwse plaats) en dan via de N112 naar Mazamet over de D53 en vervolgens de D54 richting Caune Minervois. Je komt dan dwars door de Montagne Noir en ontdekt zo een fantastisch gebied om uiteindelijk in de wijngaarden van de Minervois te eindigen!


Tip: Chemin de Fer du Tarn

Op ongeveer 30 minuten van Toulous, Albi en Castres ligt het dorpje St-Lieux-Les-Laveur waar bij het stationnetje sinds 1975 weer een smalspoortreintje rijdt waarmee je omgeving kunt verkennen.

Op de website staat alle informatie (ook in het engels)

Camping, vakantiehuis of vakantiepark in de Tarn?

Wij zijn op zoek gegaan naar campings en vakantiehuizen in dit departement. En onze bevindingen staan hieronder.

Campings en campingvakanties

De bekende campingorganisaties die ingerichte tenten of stacaravans verhuren vinden de Tarn blijkbaar niet interessant want wij konden geen accommodaties vinden via bijvoorbeeld Canvas Holidays, Suncamp, Homair enzovoorts. Toch zijn er genoeg campings in de Tarn te vinden en ook campings met 3 of 4 sterren. Het is alleen even zoeken geblazen. Op de site van CDT Tarn (zie kader rechts) zijn alle campings in het departement in kaart gebracht en kun je zoeken op aantal sterren, omgeving of plaats.

Vakantiehuizen en vakantieparken

Verhuurorganisaties van vakantiehuizen en gîtes weten de Tarn gelukkig wel te vinden waardoor je eenvoudig, thuis in Nederland, een huis kunt zoeken en boeken. Er worden veel vakantiehuizen te huur aangeboden en top aanbieders zijn bijvoorbeeld Topic Travel Vakantiehuizen en Belvilla. Maar er zijn er nog wel meer.

Kijk maar bij onze speciale selectie met vakantiehuizen in de Midi-Pyrénées (ook op vakantieparken)Aanbiedingen TUI Frankrijk

Vakantie Franrijk? Tips voor de schoolvakanties

Tips zomervakantie

tips en aanbiedingen zomervakantie FrankrijkMeer info »

Tips meivakantie

Tps en aanbiedingen Meivakantie FrankrijkMeer info »

Tips herfst en nazomer

Tps en aanbiedingen Herfst en nazaomer FrankrijkMeer info »

Tips wintersport

Tps en aanbiedingen Herfst en nazaomer FrankrijkMeer info »


Populaire vakantiegebieden in Frankrijk


Lezersaanbieding speciaal samengesteld voor Frankrijk Vakantieland

Autorondreis Dwars door de Elzas

autorondreis Elzas/Lotharingen

Met deze speciaal voor onze lezers samengestelde autorondreis Dwars door de Elzas verblijf je in Metz, Straatsburg en in Ingersheim vlakbij Colmar. Te boeken tot en met 24 oktober 2018.

Autorondreis bekijken »

7-Daagse fietsrondreis Kastelen Loire

fietsrondreis Kastelen Loire

Met deze unieke fietsvakantie bij de kastelen van de Loire ontdek je in 7 dagen het mooiste van het Loiredal. Inclusief bagagevervoer en verblijf in leuke hotels en overnachting in een kasteeltje. Aankomsten tot en met 14 oktober 2018.

Fietsrondreis bekijken »

Aparthotel Parijs. Korting meivakantie

Aparthotel Citadines Montmartre

Aparthotel Citadines Montmartre ligt in de gezellige wijk van Montmartre met een fantastisch dakterras. Kies uit een 2 of 4 persoons appartement en profiteer van extra korting in de meivakantie.

Aanbieding Parijs bekijken »

eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie