Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Gefaseerde heropening Disneyland Paris - het laatste nieuws over Disneyland Paris!

Disneyland® Paris is veilig open met extra veiligheidsmaatregelen tegen Corona

Home » Disneyland Paris » Heropening Disneyland Paris

Sinds 15 juli 2020 is Disneyland Paris weer open. Nog niet volledig want de opening van Disneyland Paris zal gefaseerd verlopen. Hierdoor wordt de veiligheid van de bezoekers en medewerkers gewaarborgd. Wat betekent dat voor een bezoek? In dit artikel lees je er alles over inclusief handige video.

Bezoek Disneyland Paris weer veilig?

Disneyland Paris is weer open

De fans van Disney kunnen weer blij zijn want Disneyland Paris heeft vanaf 15 juli 2020 haar poorten weer voor het publiek geopend. Nog niet alle parken en hotels zijn open. Het is de bedoeling dat de komende periode het park gefaseerd steeds meer voor het publiek toegankelijk zal maken. Wat is er nu al open in Disneyland Paris?

Verder zijn deze hotels inmiddels geopend:

Welke attracties zijn al open?

Tijdens de eerste heropeningsfase zullen alle attracties open zijn (behalve de attracties in renovatie) en zullen er veel Disney Figuren, Pixar Figuren, Star Wars Figuren en Marvel Superhelden in de Parken verschijnen om gasten onvergetelijke fotomomenten te bieden. Van onverwachte optredens tot nieuwe selfiespots, er is geen beter moment geweest om te genieten vann nieuwe soorten interacties en ervaringen met de geliefde Figuren. Knuffels met de Disney Figure zijn tijdelijk nog niet mogelijk

Moet je reserveren voor Disneyland Paris?

Om te voldoen aan de voorschriften van de Franse overheid in verband met het Coronavirus heeft Disneyland Paris besloten het aantal bezoekers per dag te beperken. Er zijn een paar mogelijkheden waarbij je niet hoeft te reserveren voor toegang tot de twee parken van Disneyland Paris:

  1. als je een arrangement geboekt hebt in een hotel of resort met tickets via Disneyland Paris (Euro Disney Associés S.A.S. of Euro Disney Vacances S.A.S) dan heb je op de dagen dat je arrangement van toepassing is gewoon toegang en hoef je verder niets te doen.
  2. Als je alleen toegangstickets geboekt hebt op een vaste datum dan hoef je niet te reserveren en kun je de parken bezoeken op de datum van je ticket.

Belangrijk! Is je boeking gemaakt via een reisaanbieder, busmaatschappij of een (online) reisbureau neem dan met hen contact en controleer of je wel of niet moet reserveren voor aankomst op de door jou gewenste data. Heb je een ticket zonder datum of een pas? Dan moet je vooraf reserveren om zeker te weten dat je op de gewenste datum ook gegarandeerd toegang hebt. Een datum reserveren voor tickets zonder datum kan via deze link.

Toegang, tickets, verblijf en Hotels Disneyland Paris

FrankrijkVakantieland is partner van Disneyland Paris waardoor wij in samenwerking met Disneyland Paris altijd de mooiste aanbiedingen voor je hebben. Maar ook vind je bij ons tips voor aantrekkelijke last minutes en speciale arrangementen met extra voordeel. Er is altijd een Magische Aanbieding.

Mededeling reisadvies Disneyland Paris

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanaf 29 augustus 2020 een oranje reisadvies afgegeven voor het departement Seine-et-Marne waarin Disneyland Paris ligt. Dit betekend dat reizen naar Disneyland Paris wordt afgeraden en dat dringend wordt verzocht om na een verblijf in dit gebied bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine gaan

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen van Disneyland Paris?

Veiligheidsmaatregelen Disneyland Paris

Allereerst is er dus gekozen voor een gefaseerde heropening vanaf 15 juli 2020. 

Voor bezoekers en de medewerkers geldt een verplichting om overal mondkapjes te dragen dus ook buiten. Alleen bij de restaurants in het park en Disney Village mogen conform de Franse Coronaregels het mondkapje af maar verplaats je je in het restaurant dan moet het gedragen worden. De bediening in de zelfservice restaurants is aangepast. Er wordt een nieuwe all-you-can-eat formule ingevoerd waarbij je de gerechten aan tafel kiest en geserveerd krijgt. Er zijn ook speciale Grab and go restaurants waar je bij de counter eten en drinken kunt afhalen en elders in het park buiten kunt gebruiken. Bij de restaurants zijn de terrassen uitgebreid waardoor er meer plaatsen zijn en ook de in Frankrijk gebruikelijk 1 meter afstand kan worden gegarandeerd.

Restaurants en attracties

Op de plaatsen in restaurants of bij attracties waar wachtrijen zouden kunnen ontstaan zijn grote stickers op de grond zichtbaar zodat je goed kunt zien waar je wel en niet mag staan. In het hele park staan bij restaurants en attracties maar ook op andere plekken palen met desinfecteermiddel. Bij het gebruik van een attractie of bij het binnen gaan van een restaurant is dit verplicht.

Met deze maatregelen is Disneyland Paris van mening dat de veiligheid van de bezoeker gegarandeerd kan worden en die staat samen met de veiligheid van de Cast members en andere medewerkers voorop.

Maatregelen om bezoekers van Disneyland Paris te beschermen

Mondkapjes in Disneyland Paris

De mondkapjes zijn overigens verplicht voor alle bezoekers van 11 jaar en ouder. Om alles in goede banen te leiden zijn alle medewerkers en Cast-Members speciaal opgeleid. Door een aparte training zorgen zij er voor dat alles in goede banen kan worden geleid en in harmony verloopt.

In het hele resort zijn meer dan 2.000 desinfectiepunten en handwasstations beschikbaar, vooral bij de in- en uitgangen van attracties, boetieks, restaurants en theaters.

Het aantal bezoekers van Disneyland Paris kan met de online reserveringen worden beperkt waardoor er minder bezoekers zullen worden toegelaten. Verder is het systeem van de Fastpass voorlopig uitgeschakeld om de doorstroming van bezoekers beter te kunnen regelen. Social Distancing is ook in het heropende Disneyland Paris van groot belang en dus wordt er overal op gewezen. Bij plaatsen waar bezoekersstromen elkaar zouden kunnen kruisen zijn schermen van plexiglas bij de attracties geplaatst. Deze zijn speciaal gemaakt in een zo onopvallend formaat en kleur.

Bij de attracties zal er op gelet worden dat bezoekers van verschillende huishoudens niet bij elkaar komen. 

Is de magie van Disneyland Paris er nog wel?

Disneyland Paris is weer open

jazeker! Maar het is en blijft vreemd en onnatuurlijk om een mondkapje te dragen. Maar als je daardoor als Disneyfan toch lekker met je kinderen kunt genieten van de magie van het attractiepark bij Parijs dan is het met deze maatregelen een goede oplossing. Het went snel en met alle attracties denk je er al gauw niet meer aan.

De populaire Disney Stars on Parade en de avondshow Disney Illuminations staan tijdelijk niet op het programma. Ook zijn diverse indoorshows tijdelijk gecanceld.

Het is dus zaak om je vooraf goed te informeren over de actuele stand van zaken en daarop je reservering te baseren. Met de genomen veiligheidsmaatregelen en het verplicht dragen van een mondkapje, ook buiten, maken het mogelijk om de Disneyfans weer bij Parijs te ontvangen.

Vervoer naar Disneyland Paris

Ons advies is om de auto naar Disneyland Paris te gaan. Je kiest dan op dit moment qua Corona de veiligste manier van transport en parkeren bij de Disneyhotels is geen probleem. Bij reservering wordt er rekening gehouden met een parkeerplaats voor je auto.

Het inchecken gebeurt ook veilig en er zijn extra medewerkers voor ingezet. 

Wil je met de trein naar Disneyland Paris? Hou er dan rekening mee dat de Thalys (nog) niet direct naar het attractiepark rijdt. Je kunt dan het best de Thalys naar Gare du Nord nemen. Op Gare du Nord koop je bij het loket of bij de automaten (pas op voor oplichters die je zouden willen helpen) een ticket voor metro/RER. Neem dan de RER D naar Chatelet (richting Malesherbes of Melun) en stap daar over op de RER A naar Marne-la-Vallee Chessy. Dat is het eindstation en ligt tegenover de ingang van Disneyland Paris.

BELANGRIJK! ALLEEN TOEGANG OP BASIS VAN RESERVERING

Heb je al eerder tickets gekocht dan kun je nu niet zo maar op de bonnefooi naar Disneyland Paris. Omdat de toegang gereguleerd is vooraf reserveren nu noodzakelijk Op de website van Disneyland Paris lees je daar alles over

Bekijk onderstaande video over alle extra maatregelen voor een veilig bezoek aan Disneyland Paris

Onderstaande video laat precies zien wat er allemaal veranderd is en wat je kunt verwachten. Bekijk de hele video en je weet precies hoe het zit. Wil je het op je gemak nog even nalezen? Klik dan op deze link.

 

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.