Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Tips voor een fietsvakantie in Frankrijk

fietsvakantie in Frankrijk

Fietsen in Frankrijk is een aanrader!

Frankrijk is heerlijk land voor een fietsvakantie!

Of je nu van rustig fietsen over mooie fietspaden houdt of juist voor een uitdagende fietsvakantie in de bergen kiest, voor elke fietser heeft Frankrijk veel te bieden!

Op onze website en in onze e-books kom je heel veel tips tegen voor mooie fietstochten in een zachtglooiend landschap. Heerlijk fietsen langs de prachtige Loire, of in de uitgestrekte kustgebieden van Frankrijk is voor iedereen haalbaar.

Meer het binnenland in wordt het heuvelachtiger maar ook bijvoorbeeld de Gers, Bourgogne, Champagnestreek. Elzas, de Camargue, Canal du Midi en bijvoorbeeld de Dordogne zijn prima bestemmingen voor een fietsvakantie. Vergeet ook een fietstocht door de geurende lavendelvelden van de Provence niet!

In veel streken worden ook steeds meer bewegwijzerde fietsroutes aangelegd. Zoek je een uitdagende fietsvakantie? Dan zijn de Vogezen, Auvergne, de Alpen en de Pyreneeën een prima bestemming!

Een verzorgde fietsvakantie waarbij je bagage telkens naar het volgende overnachtingsadres wordt gebracht is een bijzonder leuke manier om Frankrijk te ontdekken.

In dit artikel geven wij je onze tips voor een fietsvakantie in Frankrijk.

Autorondreis Kastelen en Vallei van de Loire v.a. € 310 p.p

Reis langs de verrassende omgeving en bezienswaardigheden van de Loirestreek. Speciaal samengesteld voor FrankrijkBinnendoor.nl en FrankrijkVakantieland.nl. Na boeking € 50 retour op je bankrekening.

Meer informatie over deze bijzondere rondreis

Maak een unieke autorondreis bij de Loire die vlakbij het kasteel van Chambord begint. De eerste nacht(en) verblijf je in een 4-sterren hotel in een kasteeltje bij Blois op basis van logies en ontbiit. Daarna reis je richting Saumur waar je het mooiste stuk van de Loire, de wijngaarden en nog meer kastelen kunt zien en bezoeken. Je slaapt in een 18e eeuws herenhuis vlakbij de Loire. De volgende etappe gaat naa r de omgeving van de fraaie stad Angers en tenslotte volg je de Loire tot de monding bij Saint-Nazaire aan de Atlantische Oceaan. Dit is een unieke rondreis van 6, 9 of 13 overnachtingen die exclusief voor ons is samengesteld door KRAS. Deze rondreis is dus alleen via ons bij KRAS te boeken.

Bekijk de speciale video en de uitgebreide informatie én hoe je 50 euro retour krijgt op de dag van thuiskomst. Je krijgt ook een uniek ebook kunt boordevol tips van Frankrijk expert Ruud Couwenhoven . Deze rondreis Kastelen en de Loirevallei is nieuw in 2019 en exclusief samengestel voor de lezers van FrankrijkVakantieland en Frankrijk Binnendoor.

Bij Blois en Chambord verblijft je op basis van logies en ontbijt. Bij Saumur en Angers: halfpension met een 3-gangen diner. Je sluit af in een 4-sterren hotel in Saint-Nazaire op basis van halfpension met een 5-gangen diner!

Meer informatie & boeken

Zelf regelen of een georganiseerde fietsvakantie?

Fietsen in FrankrijkJe kunt je eigen fietsvakantie simpel zelf samenstellen.

Je boekt een vakantiehuis of ga naar een camping. Je kunt natuurlijk ook ergens een leuk hotelletje boeken. Je kunt op veel plaatsen ook geschikte fietsen huren.

Bij Belvilla kun je zelfs een optie van 24 uur nemen op een vakantiehuis. Je hebt dan even tijd voor overleg met je reisgenoten of om een hotel voor onderweg te regelen. Wij vinden het ideaal want in deze periode kan niemand anders je favoriete vakantiehuis boeken.

Als je je fietsvakantie zelf gaat regelen dan moet je wel meer voorbereiden en je eigen fietskaarten kopen. Maar je kunt ook altijd ter plekke naar het office du tourisme voor fietsroutes. Let wel op als je een hotel boekt of er bijvoorbeeld een stalling voor de fiets mogelijk is.

In elk geval is onze ervaring dat je in Frankrijk prima kunt fietsen. Ook op de landelijke binnenwegen is het vaak rustig en goed te fietsen! Op de fiets geniet je nog meer van dit fraaie land!

Specialisten voor een onvergetelijke fietsvakantie in Frankrijk

Frankrijk Vakantieland heeft een overzicht samengesteld met de beste reisorganisaties met fietsvakanties naar Frankrijk. Naast de traditionele reisorganisaties zijn er een aantal specialisten die wij graag aan je voorstellen:

SNP Natuurreizen (ANWB)

Aktiva ToursSNP Natuurreizen van de ANWB heeft ook een groot aanbod met fietsvakanties. Je kunt er kiezen voor fietsvakanties met kinderen maar ook voor een sportieve mountainbike meerdaagse tocht in de bergen. De fietsvakanties in Frankrijk variëren van geschikt voor iedereen tot behoorlijk pittig een enige conditie vereist.

De SNP Natuurreizen vind je in veel aantrekkelijke fietsgebieden in Frankrijk. Van de Atlantische kust tot de Alpen en van Noord-Frankrijk tot de Middellandse Zee. Er is zelfs een 4-daagse fietsreis in Parijs!

Klik hier voor meer informatie over de aantrekkelijke fietsvakanties


Aktiva Tours

Aktiva ToursAktiva Tours is een reisorganisatie gespecialiseerd in actieve vakanties en met een mooi en gevarieerd aanbod met fietsvakanties naar Frankrijk. Handig vinden wij vooral de indeling in 5 klasses van licht naar zwaar. Verder kun je er kiezen uit fietsvakanties voor de familie en met kinderen, groepsreizen en individuele fietsreizen.

De selectie van Aktiva Tours bestaat uit georganiseerde fietsreizen in de Bourgogne, Elzas, Loirestreek, Provence en door het Franse Maasdal (lekker dichtbij)

Hier vind je deze fietsreizen van Aktiva Tours


Fiets-Fun fietsvakantie

Aktiva ToursFiets-Fun fietsvakanties zijn ideale fietsvakanties voor gezinnen met kinderen. De bestemmingen zijn Bourgondië, Bretagne, Dordogne, Gironde en de Provence. Deze leuke fietsreizen zijn afgestemd op gezinnen met kinderen en het zijn vooral arrangementen op verschillende campings.

Wij hebben in 2012 een familie gesproken op een camping in de Gironde en die waren laaiend enthousiast. Daar kunnen wij ons ook wel wat bij voorstellen. Het aanbod is weliswaar niet heel groot maar wel erg leuk!

De fietsvakanties van Fiets - Fun in Frankrijk (klik hier)

Meer alternatieven voor een fietsvakantie in Frankrijk

Naast het aanbod fietsvakanties van bovenstaande specialisten bieden ook de traditionele reisorganisaties mooie fietsreizen naar Frankrijk aan. Wij hebben op de websites van onderstaande reisorganisaties het volgende gevonden (in volgorde van aantal reizen):

  1. Kras heeft een ruim aanbod fietsvakanties op basis van eigen vervoer èn met de unieke Kras fietsformule inclusief busreis waarbij Kras voor de fietsen zorgt!
  2. Pharos Reizen van ANWB fietsvakanties naar o.a. de Loirestreek en de Bourgogne
  3. De Jong Intra heeft ook een beperkt aanbod fietsvakanties in Frankrijk
Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.