Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Profiteer mee van onze ervaringen in Frankrijk!

Vakantiehuizen en gîtes in FrankrijkOm je mee te laten profiteren van onze ervaringen vind je op deze pagina handige tips die je verblijf in Frankrijk nog leuker kunnen maken.

Via de korte beschrijvingen op deze pagina kom je bij nog meer informatie die gebaseerd is op onze persoonlijke ervaringen.

Ervaar ook het plezier van ontspannen Frankrijk ontdekken via mooie routes over rustige wegen.

Of maak gebruik van de tips met tientallen wandelingen, fietsroutes en autotochten die wij maakten. Wil je weten wat wij nooit meer in een restaurant bestellen? Kijk dan maar eens bij lekker eten en drinken.

Ook laten wij je kennismaken met onze favoriete stedentrips in Frankrijk en helpen wij je op weg met nog meer tips en handige links. Zoek je tips voor de meivakantie of om te nazomeren in Frankrijk? je vindt ze op onze website!

Frankrijk Binnendoor 26 dagen dwars door Frankrijk

Op Frankrijk Vakantieland staat een complete reis beschreven die dwars door Frankrijk gaat.

Wij legden ruim 3400 km kilometer af via Chablis in de Bourgogne. Vervolgens via de Loirestreek naar dwars door Auvergne naar de Middellandse Zee en de Languedoc-Roussillon. Je ontdekt ook de Camargue met een fantastische fietstocht. slotstuk van de reis is een verblijf bij de Gorges du Verdon. Tenslotte nemen wij je mee voor een ontspannen terugreis heerlijk Frankrijk Binnendoor via Vaison-la-Romaine, Le-Puy-en-Velay, Moulins en Chablis.

Nieuwsgierig? Kijk dan snel bij de reisbeschrijving

Vakantiehuizen, gîtes, camping- en autovakanties, e-books

Vakantiehuizen en gîtes in FrankrijkNaast al onze persoonlijke verhalen en tips vind je op Frankrijkvakantieland.nl ook heel veel informatie over vakantie in Frankrijk.

Wij hebben inmiddels meer dan 12 jaar ervaring in de toeristische sector en wat ooit begon als een hobby is nu ons beroep geworden.

Reisorganisaties

Onze ervaring met reisorganisaties gebruiken wij ook op deze website.

U kunt daarvan profiteren want wij beoordelen bijvoorbeeld de klantvriendelijkheid van websites maar vooral ook of het aanbod autovakanties, busreizen, fietsvakanties, autorondeizen, vakantiehuizen of campingvakanties past bij onze filosofie van Frankrijk Binnendoor. Kortom kun je met een reisorganisatie Frankrijk ontdekken zoals wij dat ook doen?

Aanbiedingen en acties

Wij checken wekelijks de websites van de beste reisorganisaties met vakanties naar Frankrijk. Ook krijgen wij direct bericht over aanbiedingen en acties. Deze verzamelen wij elke week op een speciale pagina waar alle acties en aanbiedingen overzichtelijk bij elkaar staan! Bekijk nu de actuele acties en aanbiedingen

Verder werken wij samen met toeristische organisaties en onderhouden wij prima contacten met bijvoorbeeld Atout France, het Frans Verkeersbureau, maar ook met lokale organisaties in Frankrijk zelf. Onze kennis en ervaringen bundelen wij dus met de knowhow van andere experts om je vakantie in Frankrijk te laten slagen en te promoten.

Weblog en Social Media

In ruim 25 jaar reizen door Frankrijk heeft Ruud zoveel leuke tips en anekdotes verzameld dat hij sinds begin 2011 een apart weblog is gestart. Ook maken wij gebruik van twitter, facebook, flickr en youtube, volg ons en je weet het als eerste!

Lees hier meer over dit weblog en hoe je ons kunt volgen met Social Media

Route des Grandes Alpes, de mooiste route van Frankrijk?

Een onvergetelijke reis die wij in 28 dagen hebben volbracht over de mooiste Alpenpassen zoals de Télégraphe, Galibier, L'Iseran en de ook boven de 2000 meter uitstekende toppen van de L'Izoard, Col de la Bonnete en de la Cayolle. Dit is een uniek route grotendeels door en langs ongerepte natuur tussen Menton en het meer van Genève. In totaal passeer je:

- 600 km departementale wegen

- 68 km Route National

- 16 Alpen Cols waarvan er 6 hoger zijn dan 2000 meter

Deze route is zo uniek dat deze ook op Frankrijk Binnendoor staat met een complete beschrijving en ruim 1000 foto's. Maar je kunt ons verhaal ook als e-book over de Route des Grandes Alpes downloaden.

Meer weten? Kijk dan eerst op onze speciale pagina's over de Route des Grandes Alpes

e-books over Frankrijk

e-BookSteeds meer mensen downloaden onze e-books over Frankrijk.

Er zijn nu al e-books over de Dordogne, Gers en Gironde, de Loire, Bretagne en Picardië, De Routes des Grandes Alpes, de Elzas en Parijs.

Deze e-books staan boordevol tips en omvatten allemaal complete reisverhalen over de mooiste streken van Frankrijk. Deze e-books zijn simpel te bestellen waardoor u direct kunt genieten van onze ervaringen en inspiratie kunt opdoen om uw eigen Frankrijk Binnendoor te beleven!

Kennis maken met onze e-books? Je kunt een e-book over Parijs nu gratis downloaden. U kunt zich dan ook gelijk gratis inschrijven op onze nieuwsbrief en tweewekelijks al onze tips in uw mailbox ontvangen. Ook berichten wij u dan als eerste over het verschijnen van nieuwe e-books!

Lekker eten en drinken

Leven als een Bourgondiër... een uitspraak die niet voor niets veel gebruikt wordt voor iemand die van lekker eten en drinken houdt. Wat dat betreft is Frankrijk letterlijk en figuurlijk een "heerlijke" vakantieland. Geen wonder dus dat met ingang van 2011 Frankrijk nu ook een Fête de la gastronomy heeft . Vanaf 23 september 2011 zal elk jaar in heel Frankrijk de 1e dag van de herfst in het teken staan van lekker eten en drinken!

In de loop der jaren hebben wij veel geleerd wat dit betreft. Ook weten wij wat wij nooit meer zullen eten. Onze ervaringen hebben wij samengevat zodat je er ook je voordeel mee kunt doen.

Trek in meer informatie over lekker eten?

Wandel- fiets- en autoroutes

Profiteer van onze mooie wandelingen en fietstochten die wij in Frankrijk hebben gemaakt. Op de website staan ruim 40 tochten die wij te voet, met de fiets of met de auto hebben gemaakt.

Beschreven van start tot finish inclusief de bijzonderheden die wij tegenkwamen. Handige tips dus om zelf ook mooie wandelingen te maken, de omgeving op de fiets te ontdekken of een mooie tocht met de auto ergens in Frankrijk te maken.

Bekijk hier alle routes die tot nu toe op de website staan

Stedentrips in Frankrijk

In de loop der jaren hebben wij heel wat steden in Frankrijk bezocht. Natuurlijk staat Parijs bovenaan op ons lijstje, maar er is zoveel meer dan Parijs! Lille, Lyon, Reims, Dyon, Metz, Nancy, Bordeaux, Toulouse zijn maar een paar toppers uit het rijtje met mooie steden in Frankrijk.

Natuurlijk hebben wij ook de ervaringen in onze favoriete steden in kaart gebracht op een speciale pagina

Meer weten over stedentrips in Frankrijk? Klik en kijk!

Nog meer met tips en handige links

Op al onze pagina's zul je links tegenkomen naar websites met nog meer informatie. Zo kun je makkelijk nog alles te weten komen over je vakantiebestemming. Mocht dit nog niet voldoende zijn dan kun je natuurlijk op onze aparte pagina met handige links kijken.

Verder hebben wij nog speciale pagina's over Frankrijk met de volgende onderwerpen:

- Kerstmarkten en kerst in Frankrijk

- Onze bezoeken naar monumenten, steden en streken in het Werelderfgoed van Unesco

- In samenwerking met Sneeuwsport.Info en Wintersporteuropa.nl geven wij ook informatie over Wintersport

 


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.