Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Gîte, chambre d'hôte of hotel in Frankrijk met Nederlands sprekende eigenaar

Accommodaties in Frankrijk met Nederlands sprekende eigenaar

Op FrankrijkVakantieland vind je een speciale selectie met bijzondere accommodaties in Frankrijk zoals:

Het zijn accommodaties waar de eigenaar nog contact met je heeft en Nederlands spreekt. De selectie bevat stuk voor stuk bijzondere adressen voor een overnachting of langer verblijf.

Hieronder vind je de links naar de artikelen en meer informatie over deze bijzondere accommodaties in Frankrijk. Je kunt natuurlijk ook gericht zoeken zoals "chambre d'hote auvergne" of "gite mont-ventoux" enzovoorts. Gebruik het zoekveld!

Gîtes (vakantiehuizen) en chambre d'hôtes in Frankrijk

Kies hieronder een accommodatie voor uitgebreide informatie:

Ook uw accommodatie met een hele pagina op FrankrijkVakantieland? Kijk hier!

Met vakantie naar Frankrijk in een gîte of een chambre d'hôte?

Gite of chambre d'hôte

In dit artikel proberen wij antwoord te geven op veel gestelde vragen over gîtes en chambre d'hôte.

In Frankrijk zijn dit naast hotels, vakantieparken en resorts veel gebruikte termen. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Beide zijn prima alternatieven om een vakantie door te brengen. Een gîte is feitelijk de Franse benaming voor vakantiehuis van een particulieren eigenaar en een chambre d'hôte kun je vergelijken met een hotel maar dan bij een particulier.

Wat is een chambre d'hôte?

chambre d'hôteWikipedia zegt hierover:

"Une chambre d'hôte est une chambre à coucher meublée située chez l'habitant qui les loue aux visiteurs de passage généralement pour quelques nuits" en vrij vertaald is dat " een chambre d'hôte is een gemeubileerde slaapkamer bij een eigenaar thuis, die deze verhuurt aan passanten, normaal gesproken voor een paar nachten".

Een chambre d'hôte is dus gewoon een slaapkamer die je per nacht kunt huren bij een particulier. Het aanbod in Frankrijk is enorm waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Met onze topselectie bieden wij je in elk geval een aantal mooie accommodaties verspreid over Frankrijk.

Voordelig overnachten in een chambre d'hôtes

De kosten voor een overnachting in een chambre d'hôte variëren behoorlijk.

Je kunt al voor € 35,00 ergens slapen maar ook voor € 250,00. De gemiddelde prijs ligt echter tussen de € 70,00 tot € 125,00 per nacht en dat is dan per kamer. Boven deze prijzen is er over het algemeen sprake van luxe en soms zelfs exclusive accommodaties met zwembad ruime kamers met ligbad, douche en toilet.

De traditie wil dat bij een chambre d'hôte het ontbijt is inbegrepen. Wel signaleren wij een trend dat vooral de luxere chambre d'hôtes de prijzen steeds vaker exclusief ontbijt publiceren. Meestal komt er dan nog 10 a 15 euro per persoon voor het ontbijt bij (per dag).

Zelf hebben wij in de loop der jaren uitstekende ervaringen opgedaan in verschillende chambre d'hôte, zowel bij Fransen thuis als bij Nederlanders. Er zijn zelfs heel veel Nederlanders en Belgen met een chambre d'hôte in Frankrijk dus mocht je de taal niet goed beheersen dan kan dit een alternatief zijn.

Table d'hôtes

Bij veel chambre d'hôte kun je ook 's-avonds eten.

Dat heet dan table d'hôtes. Je krijgt geen uitgebreid keuzemenu maar eet in principe wat de eigenaar die avond kookt. De meeste chambre d'hôte verzorgen een paar keer per week het diner dat meestal uit drie of vier gangen bestaat. De gastheer of gastvrouw zal er alles aan doen om een voortreffelijke maaltijd op tafel te zetten.

De table d'hôtes is ook meestal erg gezellig omdat je samen met andere gasten aan tafel zit maar er zijn ook chambre d'hôte waar je een tafeltje voor jezelf hebt. Wij hebben wat dit betreft nog nooit een slechte ervaring gehad en de kosten vallen ook dik mee. Je moet dan denken aan ca 25 euro per persoon soms zelfs inclusief aperitief en wijn!

In onze eBooks kun je verschillende verhalen lezen over onze ervaringen bij een chambre d'hôte. Wat ons in de Vaucluse overkwam zou jou ook zo maar eens kunnen overkomen. Probeer het gewoon eens uit, een chambre d'hôte is meer dan de moeite waard!

Wat is een gîte?

Gite FrankrijkWikipedia schrijft: "Un gîte est un bâtiment d'habitation qui héberge des vacanciers généralement à la campagne" en als wij dat vertalen dan komen wij tot "een gîte is een woonhuis dat normaal gesproken gebruikt wordt door vakantiegangers op het platteland".

Zo is het ook eigenlijk begonnen want ooit werd er op het Franse platteland door boeren een gîte te huur aangeboden. Dat was nog allemaal low profile en veel comfort hoefde je er niet te verwachten. Wel zat je er heerlijk rustig en midden in het leven van Frankrijk.

Tegenwoordig kun je stellen dat een gîte een vakantiehuis is. Je vindt ze nog steeds op het Franse platteland en ook nog vaak bij boeren en vooral bij wijnboeren. Wij huren zelf al vele jaren een gîte bij een wijnboer in de Loirestreek. Het is een eenvoudige huis waar toch alles is zoals badkamer, toilet, douche, bad, magnetron, koelkast, een open haard en..... een heel grote tuin met barbecue. Ideaal om lekker tot rust te komen.

Ook luxe of met zwembad

Maar er zijn ook luxe vakantiehuizen met zwembad tot zelfs een sauna! Ook worden gîtes vaak verhuurd door Nederlanders of Belgen zodat je niet met een taalprobleem zit. En een gite bij het strand is natuurlijk ideaal voor een gezin met kleine kinderen!

Deze gîtes vind je in heel Frankrijk en of het nu in de bergen is, het binnenland of heerlijk aan zee het is altijd een vakantiehuis dat eigendom is van een particulier. Vaak worden deze wel verhuurd door organisaties in Nederland zoals Belvilla, Topic Travel, Interhome etc. maar deze verhuren dan in opdracht van de eigenaar. Deze woont er ook meestal vlakbij en dat is wel zo handig als er eens een probleem is.

Maar hoe huur je dan rechtstreeks een gîte? Daarvoor zijn er talloze websites die advertenties plaatsen voor eigenaren, maar ook hebben deze eigenaren vaak een eigen website voor hun gîte. Het is vaak even zoeken maar als je er de tijd voor neemt dan zijn er mooie vakantiehuizen te vinden. Ook is een site als www.gites-de-france.com een prima adres, echter alleen in het Frans of het Engels maar je vindt er wel ruim 55.000 gites en chambre d'hôtes in heel Frankrijk!

Gîte of chambre d'hôte op Frankrijkvakantieland.nl

Wij gaan ook tips geven voor leuke gîtes en chambres-d'hôte in Frankrijk. Natuurlijk zullen deze vanaf deze pagina te vinden zijn.

Zet hem nu al bij je favorieten en meld je aan op onze nieuwsbrief. Je bent dan de eerste die het weet! Je kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook en/of Twitter om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en de leukste tips voor je vakantie in Frankrijk!


Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.