Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Le Chêne Gris, camping bij Disneyland Paris en Parijs.

Zoek je een camping vlakbij Parijs en Disneyland Paris? Lees meer...

Le Chêne Gris, camping bij Parijs en Disneyland Paris

Tips en aanbiedingen voor een camping bij Parijs: Le Chêne Gris!

Camping Le Chêne Gris bij Parijs is een luxe camping van Iris Parc

Deze luxe camping in het dorpje Pommeuse ligt ideaal als uitvalsbasis voor een bezoek aan Parijs of Disneyland Parijs. De ligging van de camping is namelijk pal tegenover het station waar diverse keren per dag de trein naar Parijs stopt.

Met de trein ben je in 52 minuten op Gare de l'Est waar je ontdekkingstocht door Parijs kan beginnen (tip » download het unieke eBook Parijs voor maar € 4,95). Wil je met de auto? De reistijd is dan ongeveer 1,5 uur naar hartje Parijs. De camping ligt op 55 km van de stad maar je moet rekening houden met druk verkeer.

Wil je naar Disneyland Paris? Camping le Chêne Gris ligt op maar 27 kilometer van dit prachtige attractiepark. Je kunt toegangstickets op de camping kopen maar ook eenvoudig online bestellen.

Camping Le Chêne Gris heeft verder alles om je verblijf op deze mooie plek aangenaam te maken. Ook als je niet naar Disneyland Paris of Parijs wilt is de camping namelijk een prima bestemming om de mooie omgeving te ontdekken.

Wat kun je verwachten op Le Chêne Gris bij Parijs?

De camping Le Chêne Gris is in eigendom bij Iris Parc, een Nederlandse bedrijf dat deel uit maakt van de bekende campingorganisatie Vacansoleil.

Je vindt er prima faciliteiten zoals:

 • verschillende zwembaden (ook overdekt en verwarmd),
 • een restaurant, bar, pizzeria, snackbar, tv ruimte, winkel, cybercafé
 • voor kinderen is er een animatieteam dat allerlei activiteiten organiseert.

Verder zijn er speeltuintjes en is er een overdekte speeltuin. Er zijn fietsen te huur om de omgeving te verkennen en uiteraard ontbreekt de jeu de boules baan ook niet.

Le Chêne Gris is een flinke camping waar je luxe stacaravans, tenten en staanplaatsen voor je eigen tent, caravan of camper kunt huren. De accommodaties op deze mooie camping zijn o.a.:

 • 4 verschillende stacaravans met een complete inrichting, slaapkamers met comfortabele bedden en eigen sanitair. Op Le Chêne Gris hebben de stacaravans allemaal airco. Ruime plaats rond de stacaravan.
 • Luxe bungalowtenten zijn ruim (25m2) en bieden een stahoogte van 2,5 meter. Je slaapt op comfortabele bedden, er is elektra, een keuken en koelkast. Voor de tent staat tuinmeubilair
 • Staanplaatsen op le Chêne Gris zijn ruim (80 tot 100m2)

Waarom naar camping Le Chêne Gris?

In de omgeving van Le Chêne Gris

Naast het feit dat camping le Chêne Gris vlakbij Parijs en Disneyland Paris ligt, zijn er nog een aantal redenen waarom deze camping een mooie bestemming voor de vakantie is.

De afstand vanaf Utrecht is 510 kilometer en dus makkelijk op een dag te bereiken. Met kinderen een prima afstand om met de auto af te leggen. De vele faciliteiten op de camping zoals de zwembaden en speeltuinen zorgen ervoor dat de kids zich er geen moment zullen vervelen.

De camping is voor gezinnen met kinderen dus een goede vakantiebestemming. Maar ook als je met z'n tweetjes gaat of een groep vrienden dan is Le Chêne Gris een goed idee als je Parijs en omgeving wilt ontdekken.

Een verblijf op de camping is over het algemeen voordeliger dan een hotel in Parijs of bij Disneyland en je hebt veel meer vrijheid, zit midden in de natuur terwijl je toch kunt genieten van stad en/of attractiepark

Het dorpje Pommeuse ligt bij het riviertje de Grand Morin en in de omgeving liggen veel kleine en charmante dorpen die je wandelend of op de fiets kunt verkennen.

Hou je van natuur? Dan moet je het jachtslot van Fontainebleau eens bezoeken, of het Parc Naturel Régional de Vexin Français. Een hele mondvol maar een plateau met een gevarieerd landschap en een mooie natuur om prachtige wandelingen te maken.

Iets verder maar wel de moeite waard is het Kasteel van Versailles. Ben je liefhebber van kaas? In de omgeving wordt de beroemde Brie vam Meaux gemaakt. Het is leuk om eens te zien hoe deze gemaakt wordt en nog leuker om te proeven.

De reis naar Camping Le Chêne Gris en meer...

Het adres van Camping Le Chêne Gris is: 24, Place de la gare de Faremoutiers, 77515 Pommeuse.

Hieronder zie je de afstanden naar de camping als je met de auto gaat:

 • Utrecht 510 km
 • Amsterdam 551 km
 • Groningen 700 km
 • Arnhem 561 km
 • Breda 437 km
 • Maastricht 405 km
 • Brussel 345 km
 • Antwerpen 381 km

Denk je ter plekke geen auto nodig te hebben?

Dan kun je ook met de Thalys naar Parijs. Je komt aan op Gare du Nord en neemt dan metro lijn 4 richting Porte d'Orleans en stap uit op Gare de l'Est. Daar neem je de trein naar Faremoutiers - Pommeuse. Vanaf het station is het dan nog circa 100 meter naar de camping.


Routebeschrijving:

Ga je voor het eerst met de auto richting naar Frankrijk? Lees dan ook deze tips.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.