Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Waarom is kamperen in Frankrijk leuk?

Huur een tent, stacaravan, safaritent, boomhut, chalet of lodge Frankrijk

Wil je wel kamperen, maar niet je eigen tent opzetten?

Denk dan eens serieus aan het huren van een tent. Met kinderen wordt de vakantie dan een feest. Tegenwoordig worden tenten zeer compleet en luxe verhuurd. Goede bedden, een gaskookplaat, koelkast, houten vloer en soms zelfs met eigen sanitair.

Wil je nog meer luxe en comfort dan is het huren van een ingerichte stacaravan of een safaritent een optie. Deze heb je van eenvoudig tot zeer luxe en zelfs al met airconditioning en flatscreen tv met dvd speler!. Je hebt je eigen toilet en douche bij de hand, een keuken met stromend water en comfortabele bedden.

ZOEK EEN CAMPING »

 

Vroegboeken en korting campings Frankrijk 2019

Het voordeel van huren

Er zijn verschillende voordelen aan het huren van een tent of stacaravan.

Het voordeel van huren is ook dat je meestal niet gebonden bent aan vaste aankomstdagen en dus ook door de week kunt aankomen. Meestal kun je vanaf 2 of 3 nachten boeken en dat biedt ongekende mogelijkheden. Natuurlijk kun je 2 of 3 weken op 1 plek blijven, maar als je wat langer gaat is het juist leuk om eens op meerdere plekken te gaan.

Als je naar meerdere plaatsen wilt zorg dan dat deze niet te ver uit elkaar liggen.

Als je op je gemak van de ene naar de andere camping wilt rijden dan is een afstand van ca 300 km wel het maximum. Als je via binnenwegen rijdt moet je namelijk rekening houden met een gemiddelde snelheid van ca 60 a 70 km per uur en in de bergen nog minder.

Staanplaats, stacaravan, chalet of luxe lodgetent op top campings in Frankrijk

SuncampWist je dat Frankrijk Vakantieland nu ook de mogelijkheid heeft om op meer dan 300 prachtige campings in Frankrijk online een staanplaats voor de eigen tent, caravan of camper te reserveren?

Je kunt dit makkelijk snel regelen in de Nederlandse taal. Al deze campings zijn gecontroleerd en goedgekeurd door ACSI en Suncamp

Op deze campings kun je ook een luxe stacaravan, lodge of royal lodge huren met alle comfort!

Nog meer tips per regio vind je via onze handige kaart met campings en campingvakanties in Frankrijk

Je kunt zelfs op deze geselecteerde campings een luxe lodge of stacaravan huren en het handige is dat je online kunt boeken en alles in het Nederlands kunt afhandelen.

Er is dus geen sprake van een taalbarrière bij uw boeking of reservering. Klik hier voor deze campigns.

Glamping of Glamperen? Dé trend in luxe kamperen.

Glamping in Frankrijk

Glamping is een afkorting van glamerous camping.

Een trend die een paar jaar geleden is overgewaaid uit Zuid-Afrika waar tijdens safari's in luxe tenten en lodges wordt overnacht. Na Amerika is nu ook Europa voor deze nieuwe trend in kamperen aan de beurt.

Er zijn talloze organisaties die op dit moment accommodaties aanbieden voor glamping in Frankrijk. Deze trend zet nog steeds verder door en de betere 3,4 en zelfs 5 sterrencampings in Frankrijk bieden nu accommodaties zoals:

  • luxe stacaravans met eigen toilet, douche en comfortabel bedden
  • luxe bungalowtenten met alle comfort en zelfs al met boxsprings
  • fraaie lodges en houten chalets waar het je aan niets ontbreekt
  • kindvriendelijke campings met avontuurlijke boomhutten

Glamping websites schieten inmiddels als paddestoelen uit de grond. Maar er zijn 2 merken die er absoluut bovenuit steken als het om glamping gaat:

In Frankrijk is glamping sinds 2011 definitief doorgebroken en om te zorgen dat je in het ruime aanbod toch nog overzicht heeft hebben wij er een special over gemaakt.

Lees meer Glamping »

 

Info over kamperen in Frankrijk

Kamperen in FrankrijkFrankrijk is nog steeds vakantieland nummer 1 in Nederland.

En de meeste mensen kiezen als bestemming voor een camping in Frankrijk. Niet zo gek want Frankrijk is perfect om te kamperen.

Het goede weer, lekkere eten en drinken, kleine dorpjes en goede campings van alle regio’s zijn de voornaamste redenen dat Nederlanders zo graag kamperen in Frankrijk.

Kamperen in Frankrijk kan op ontzettend veel plaatsen. Frankrijk heeft 9000 kampeerterreinen die gewaardeerd worden met sterren in een categorie die van 0 tot 4 loopt. Daarnaast zijn er nog eens ruim 2300 locaties waarbij kamperen bij de boer mogelijk is.

Er is een officiële gids in de boekhandel verkrijgbaar die al deze terreinen vermeldt: 'Le Guide officiel des terrains de camping' (officiële gids van kampeerterreinen).

Deze gids kun je kopen in boekenwinkels, tijdschriftenzaken etc. Ook bij online winkels is deze gids wel te bestellen. Verder is er de Fédération Française de Camping-Caravaning (tel +33 (0)1 42 72 84 08) waar je ook alle informatie kunt inwinnen over kamperen in Frankrijk.

Als je met je eigen tent, caravan of camper op stap gaat naar Frankrijk dan zijn er legio mogelijkheden.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een simpele camping zoals die vaak bij elk dorp of stadje wel te vinden is. De camping municipal is een gemeentelijke camping, het sanitair is over het algemeen beperkt maar voldoende, en de prijs valt meestal mee. Verder vindt je in het hele land campings van 0 tot 5 sterren die van alles bieden, van heel eenvoudig en rustig tot super de luxe en in het seizoen heel druk. Voor elk wat wils dus.

Wanneer en waar mag je vrij kamperen in Frankrijk?

- Vrij kamperen is alleen toegestaan als de eigenaar van het terrein toestemming geeft.
- Vrij kamperen mag niet op de stranden, langs de wegen en in beschermde landschappen.
- Informeer bij twijfel altijd bij het Offices de Tourisme of bij de gendarmerie u voorkomt daar problemen mee.

Van camping naar camping

Ooit ontdekten wij Frankrijk toen wij een ingerichte tent op een paar campings huurden. Zo ontstond ook deze website en ons concept Frankrijk Binnendoor.

Met Frankrijk Binnendoor heeft u onze reis- ervaringen altijd bij de hand en krijgt u talloze ideeën voor een fantastische vakantie in Frankrijk.

Huur ook eens een luxe tent of stacaravan op verschillende campings en ontdek Frankrijk op een andere manier!

Het gemak van huren

Met kinderen wordt de vakantie dan een feest. Tegenwoordig worden tenten zeer compleet en luxe verhuurd. Complete bedden, een gaskookplaat, koelkast etc.

Wil je nog meer luxe en comfort dan is het huren van een compleet ingerichte stacaravan een optie. Deze heb je ook van eenvoudig tot zeer luxe en zelfs al met airconditioning en flatscreen tv met dvd speler!.

Je hebt je eigen toilet en douche bij de hand, je eigen keuken met stromend water en comfortabele bedden.

Geen vaste aankomstdagen

Het voordeel van een tent of stacaravan huren is ook dat je meestal niet gebonden bent aan vasteaankomstdagen en dus ook door de week kunt aankomen.

Meestal kun je vanaf 2 of 3 nachten boeken en dat biedt ongekende mogelijkheden.

Natuurlijk kun je 2 of 3 weken op 1 plek blijven, maar als je wat langer gaat is het juist leuk om eens op meerdere plekken te gaan. Zo ontdekten wij ooit Frankrijk Binnendoor en ontstond deze internetsite!


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.