Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Kerst in Frankrijk

In december wordt in de meeste regio's van Frankrijk wel een feest of kerstmarkt georganiseerd. Op deze pagina vindt u tips naar de bekendste kerstmarkten van Frankrijk en nog veel meer tips voor decembertrips.

Ook hebben wij een aantal reisorganisaties gezocht met leuke kerstreizen naar Frankrijk:

Je kunt natuurlijk ook zelf een hotel in bijvoorbeeld Parijs regelen en je tickets voor de Thalys boek je via NS International of Voyages-SNCF. Tickets voor de Thalys kun je al 3 maanden vooraf boeken. Wacht daar niet te lang mee want in december is het druk in Parijs en worden voordelige hotelkamers schaars en tickets voor de Thalys schaarser èn duurder naarmate je langer wacht.

Als je van lichtjes en sfeer houdt dan zou je bijvoorbeeld van 5 tot 8 december naar Lyon kunnen gaan.

Buiten het feit dat dit al een machtige stad is met een mooi oud centrum, vindt er dan het Fêtes des Lumières plaats. De stad is dan met miljoenen lampjes verlicht. Sinds 1852 versieren de bewoners ramen en balkons met lichtjes. In de loop der tijden is het uitgegroeid tot een ontzettend populair feest, niet alleen bij de inwoners van de stad maar ook bij talloze toeristen.

Lyon verwacht zelfs 3 miljoen bezoekers die gedurende deze 4 dagen genieten van de prachtig verlichte pleinen en wijken van de stad. Op de grote Place Bellecourt vindt op 8 december een groots lichtspel plaats. Hotels in Lyon boek je hier

Kerst in Disneyland Parijs

Nu is het moment om de bijzondere sfeer van Disneyland zelf te ontdekken in de sfeer van kerst en winter. Ontmoet alle Disney figuren in een betoverende wereld. Disneyland is echt de ultieme kerstverrassing voor de kinderen of kleinkinderen!

De leukste kerst- en decemberlinks van Frankrijk

In december wordt in de meeste regio's van Frankrijk wel een feest of kerstmarkt georganiseerd. Op deze pagina vindt u tips naar de bekendste kerstmarkten van Frankrijk en nog veel meer tips voor decembertrips.

Ook hebben wij een aantal reisorganisaties gezocht met leuke kerstreizen naar Frankrijk:

Je kunt natuurlijk ook zelf een hotel in bijvoorbeeld Parijs regelen en je tickets voor de Thalys boek je via NS International of Voyages-SNCF. De tickets voor de Thalys kun je al 3 maanden vooraf boeken. Wacht daar niet te lang mee want in december is het druk in Parijs en worden voordelige hotelkamers schaars en tickets voor de Thalys schaarser èn duurder naarmate je langer wacht.

Kerst in Parijs

De decembermaand is een prima maand om de kerstsfeer in Parijs te proeven.

Het centrum van de stad is nog eens extra verlicht waardoor de naam Parijs Lichtstad nog een extra dimensie krijgt. De etalages van de grote warenhuizen zijn natuurlijk volledig in kerstsfeer en bij Galeries La Fayette heeft zelfs een kusntenaar de etalages extra onderhanden genomen waardoor dit echte blikvangers zijn.

Het luxe warenhuis Printemps doet er niet voor onder en heeft dit jaar weer schitterende vitrines! Aan de andere kant van de Seine ligt het chique warenhuis Le Bon Marché (Rive Gauge) dat je echt moet bezoeken!

In het centrum van Parijs zijn diverse kerstmarkten en natuurlijk kun je in de kerken allerlei kerststallen zien. Ooit er eens aan gedacht om de kerststal in de Notre Dame te bezoeken? Traditioneel is ook de kunstijsbaan voor het Hotel de VIlle weer aanwezig, dus een rondje schaatsen in hartje Parijs behoort ook tot de mogelijkheden.

Tips voor een kerstreis naar Frankrijk - Disneyland Paris:

Kerst in de Elzas

En als je het in Frankrijk over kerstmarkten hebt dan mag de Elzas niet ontbreken

In december wordt de Elzas heel sfeervol. Vanaf eind november (Saint Catherine) veranderen de dorpen en steden in een vrolijke en vooral feestelijke omgeving. Overal worden kerstmarkten gehouden maar vinden er ook optochten, concerten, straatoptredens en tentoonstellingen plaats.

Of het nu in Straatsburg is of Colmar, Riquewihr of Kaisersberg je zult overal de geur van vin chaud ruiken. Met een beetje geluk maakt een mooi sneeuwtapijt de kerstsfeer helemaal compleet.

En de moderne kerstman heeft natuurlijk een eigen website waar alle tips voor kersttrips naar de Elzas op staan : www.marche-de-noel-alsace.com/

Kerst in Lille, Amiens of Arras is lekker dichtbij

Één van de meest imponerende kerstmarkten vindt elk jaar plaats in Lille.

Lille heeft sowieso al een prachtig centrum, wij noemen het wel eens het Antwerpen van Frankrijk, maar in december staat alles in het teken van kerst.Het is één groot feest dat zich in het centrum van de stad afspeelt.

Een weekendje Lille wordt in deze tijd van het jaar een ware belevenis. Vanaf eind november staat de Place du Général de Gaulle in het teken van deze kerstmarkt. Vieux Lille heeft gezellige straatjes en pleinen vol chique winkels, trendy cafés en restaurants. Lille ligt op nog geen 175 km van de Nederlandse grens!

Wil je een intiem en sfeervol kerstfeest beleven op een steenworp van Nederland?

Dan is de mooie stad Arras in Nord-Pas-de-Calais een aanrader! Op de Grand-Place staan dan ruim 60 kerstchalets opgesteld in een sfeervolle omgeving van de schitterende gevels die het plein omringen. Van 1 tot 24 december kun je er terecht. Zelf vinden wij deze markt sfeervoller dan Lille.

Misschien wel de allergrootste kerstmarkt van Frankrijk vindt je in de prachtige stad Amiens en dit jaar viert de kerstmarkt van Amiens zijn 10e verjaardag. Meer informatie op www.marchedenoel.fr.

Sint Nicolaas in Lotharingen

In het vlakbij Nederland en België gelegen Lotharingen (Lorraine) wordt ook volop kerst gevierd. Vooral de steden Metz en Nancy staan volop in de kerstsfeer. Maar wat velen niet weten... Sint Nicolaas wordt in beide steden ook uitgebreid ingehaald.

In Nancy komt de Sint begin december s'avonds aan op de prachtig verlichte Place Stanislas en wordt de intocht besloten met een magnifiek vuurwerk. De dag erna, op wordt de Goedheiligman om 15:30 getracteerd op een optocht met zo'n 30 versierde wagens. Aan het eind van de middag zal de Sint iedereen bedanken en volgt er opnieuw een prachtig vuurwerk.

In Metz begint is het op 4 en 5 december feest met Sint Nicolas! Uiteraard is er een rijtoer door de stad. In Metz kun je vanaf begin december de Marche Metz Illuminee volgen. Een wandeling van 10 kilometer door de verlichte stad die dit jaar voor de 14e keer wordt gehouden en waar je met ongeveer 13.000 andere wandelaars langs de leukste kerstmarkten van de stad komt!

Beide steden zijn trouwens in december ook helemaal in kerstsfeer.

Nog meer kerst in Frankrijk

Ooit gedacht aan de kerst in Franche-Comté? Een mooie streek die meer biedt dan men denkt. Wat te denken van bijvoorbeeld een stevige wandeling met sneeuwschoenen bij de pistes van Fourgs? Of toch liever kerstsfeer opdoen met de 65.000 lichtjes in het centrum van Montbéliard? Ook de stad Besançon vertoeft volop in kerstsferen.

Ook in het zuiden van Frankrijk wordt natuurlijk aan kerst gedacht. In de Midi-Pyrénées bijvoorbeeld. In Miradoux kun je bij het office du tourisme een routebeschrijving halen en vervogens in 9 dorpen de kerstalletjes bezoeken. De tocht duurt met de auto een uur of twee. En natuurlijk zijn er ook in de grotere plaatsen kerstmarkten, zoals een gastronomische kerstmarkt op de Place Wilson in Toulouse.

Saint-Tropez is in december speciaal verlicht en de haven ziet er dan sprookjesachtig uit.

Kerst in de Provençe kent een heel eigen sfeer. Avignon steelt wat dat betreft al vele jaren de show met een fantastische kerstsfeer. Maar bezoek vooral ook de Provençaalse dorpen want die hebben vaak schitterende kerststallen en -markten!

En als je liever op een ander plekje in Frankrijk de kerstsfeer wil proeven dan kun je het best even zoeken op: www.noel-france.com want daar vindt je praktisch alle belangrijke kerstmarkten in Frankrijk.

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

8 oktober 2019 verschijnt het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk". Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek.

Dit boek kost € 22,50 en is nu al exclusief te bestellen op Frankrijk Binnendoor. Je krijgt het boek dan een maand eerder dan het in de winkel verkrijgbaar is. De eerste 750 kopers maken kans op een diner voor twee met de auteur en zijn echtgenote in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.