Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

"Hoe vind je een kindvriendelijke camping in Frankrijk? In dit artikel staan handige tips over familiecampings in Frankrijk
Tip voor een kindvriendelijke camping in Frankrijk

Genieten in Frankrijk op een kindvriendelijke camping

Als je met kinderen op vakantie naar Frankrijk gaat dan is een kindvriendelijke camping de beste oplossing. Waarom? Omdat de kinderen zich dan lekker kunnen uitleven en als je kiest voor een luxe accommodatie dan hebben papa en mama ook de vakantie van hun leven.

Maar als je weet dat er in Frankrijk al meer dan 8300 campings zijn dan wordt een keus maken niet gemakkelijk. Wat is een kindvriendelijke camping? En waar vind je een mooie familie camping waar voor iedereen wat valt te beleven?

Er zijn nog veel meer vragen te stellen want ga je met je eigen tent of caravan of kies je voor gemak en luxe? In dat laatste geval zit je in Frankrijk goed want er zijn steeds meer kindvriendelijke- en familiecampings met luxe accommodaties zoals:

Met een Vacanceselect camping voor gezinnen met kinderen in Frankrijk kun je snel goede en kindvriendelijke campings vinden op de mooiste plekjes in Frankrijk. Kies een camping aan zee, in het mooie binnenland, bij een rivier of voor een actieve vakantie in de Franse Alpen of Pyreneeën. 

Tips om een familiecamping in Frankrijk te boeken

familiecamping in Frankrijk te boeken

Als je een camping wilt boeken voor een vakantie met kinderen dan is het natuurlijk een voorwaarde dat de camping ook echt geschikt is voor een gezin met kinderen. Kijk dus vooral goed naar de beschrijvingen van de campings.

Wat is er op de camping te vinden? Wat zijn de faciliteiten? Is de camping makkelijk bereikbaar? Hoe is het campingterrein? Het zijn op het oog simpele vragen maar toch heel belangrijk. Waarom? Stel dat je met kleine kinderen gaat en de camping ligt op een sterk glooiend terrein waar de speeltuinen en zwembaden op het laagste gedeelte liggen, dan is het niet fijn als je accommodatie bovenaan ligt. Of misschien loopt er wel een drukke weg tussen de camping en het strand.

Dit zijn in elk geval een paar belangrijke punten waar een leuke familiecamping aan moet voldoen:

Waar moet een tent of stacaravan aan voldoen?

De ruimte in een tent, stacaravan, lodge of een houten chalet is natuurlijk ook van belang. Dus onze tip is om ook vooral hier op onderstaande punten te letten als je een accommodatie op een familiecamping wil boeken:

Als je dit lijstje ook gebruikt bij het boeken van een kindvriendelijke camping dan zul je onaangename verrassingen kunnen voorkomen.

Twijfel je of er iets is waarvan je persé wilt dat het aanwezig is, schroom dan niet om contact op te nemen met de verhuurorganisatie of de camping. Jij bent de gast dus men zal je graag te woord staan om te zorgen dat je een onbezorgde vakantie tegemoet kunt gaan.

Waar vind je mooie familiecampings in Frankrijk?

familiecampings in Frankrijk

In Frankrijk zijn veel mooie vakantiegebieden. Hier zijn wat suggesties:

Als je niet te ver wilt reizen met kleine kinderen in de auto dan zijn de stranden van de Noord-Franse kust en Normandië een aanrader. De vallei van de Loire is ook makkelijk bereikbaar met de auto en er zijn verschillende mooie campings te vinden. De Elzas, Jura en Bourgogne zijn ook leuke bestemmingen en niet al te ver van Nederland.

Wil je zon en zee? Dan is een absolute aanrader de Franse Atlantische kust! De Vendée is natuurlijk het bekendst maar ook de Charente-Maritime en Gironde zijn aantrekkelijk voor een vakantie op een camping. In de Gironde en Landes vind je veel kindvriendelijke campings bij de immense stranden aan de Atlantische Oceaan. Met kleine kinderen is het daar wel oppassen vanwege de enorme golven. Met tieners is het er genieten en wie weet willen ze wel leren surfen. Overigens zijn er in deze streek ook veel binnenmeren met heel kindvriendelijke strandjes. Keus genoeg!

Veel vakantiegangers trekken naar de Middellandse Zee, de Provence en Côte-d'Azur. Fantastische bestemmingen want er zijn super-de-luxe campings te vinden. Zelfs met 5 sterren. Voor een actieve vakantie met kinderen kun je denken aan een kindvriendelijke camping in de Alpen. En wil je bergen en zee combineren? Denk dan eens aan de streek bij Argèles-sur-mer waar Middellandse Zee en Pyreneeën elkaar ontmoeten. Trouwens ook in de zuid-oosthoek van Frankrijk kun je prima zee en bergen combineren. Dat kan zelfs met de wereldberoemde Provence!

Veel plezier op een kindvriendelijke camping in Frankrijk! Lees deze tips over onze Glamping Top 10 met de mooiste en luxe familiecampings in Frankrijk.

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.