Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips van Peter Langhout Reizen Frankrijk

Peter Langhout Reizen heeft van oudsher naar Frankrijk bijzondere busreizen en autovakanties.

Voor ons reden om Peter Langhout te vragen wat ze als reisaanbieder naar Frankrijk zo bijzonder maakt. Dat antwoord kregen wij en in dit artikel lees je het antwoord van Peter Langhout Reizen!

Waarom gaat Peter Langhout graag naar Frankrijk?

Frankrijk is al sinds jaar en dag hét vakantieland voor Nederlanders. En niet voor niets.

Het is niet te ver rijden en je kunt er goed van de zon genieten. Een land met een afwisselend karakter. Frankrijk = Genieten. Van stedentrips naar Parijs met de bus of eigen auto, tot leuke pretparkreizen naar Disneyland Parijs en van de Côte d’Azur tot de historie van Normandië.

Je vindt het allemaal bij Peter Langhout Reizen Frankrijk. En niet onbelangrijk... voor een scherpe prijs en er zijn altijd aantrekkelijke aanbiedingen!

AANBIEDINGEN FRANKRIJK

Bus excursiereizen Frankrijk

Bezoek Lourdes met Peter Langhout Reizen

Frankrijk is een bijzonder land en krijgt bij Peter Langhout Reizen daarom haar verdiende aandacht. Om de veelzijdigheid van het land te benadrukken, zijn er verschillende busreizen samengesteld.

De Peter Langhout Busreizen zijn interessante en mooie excursies, zodat je het meeste haalt uit je vakantie in Frankrijk. Het vervoer wordt verzorgd met comfortabele en luxe touringcars.

Busexcursie Peter Langhout Lourdes

Op bedevaart naar LourdesÉén van Frankrijks highlights van Peter Langhout Reizen naar Frankrijk is het bijzondere bedevaartsoord Lourdes.

Jaarlijks trekken er duizenden mensen naar Lourdes om de Basiliek van de Rozenkrans te aanschouwen èn om de grot te zien waar Maria in 1858 volgens de verhalen verschenen zou zijn.

Een reis met een religieus tintje, maar ook interessant voor niet gelovigen. De busreis naar Lourdes is bijzonder èn de moeite waard om mee te maken.

Als je een reis naar Lourdes wilt boeken, heb je bij Peter Langhout Reizen de keus uit een kortere en een langere versie:

  • De 6-daagse busreis naar Lourdes staat echt in het teken van Lourdes zelf, met wat uitstapjes naar het kleinere bedevaartsoord Rocamadour en het klooster van Nevers.
  • De 10-daagse Lourdes busreis neemt je ook mee op prachtige natuurtochten door de Franse Pyreneeën. Je krijgt hier meer tijd om de prachtige Franse natuur te bewonderen. Er wordt bovendien een uitstapje gemaakt naar de waterval van Pont d’Espagne en de badplaats Biarritz.
AANBIEDINGEN LOURDES

Kastelen van de Loire met Peter Langhout Reizen

Kastelen van de Loire met Peter Langhoutreizen

Een ander herkenbaar kenmerk van Frankrijk zijn de vele châteaus (kastelen), waarvan er veel op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst staan.

Met bijzonder veel gevoel voor architectuur zijn deze châteaus door de jaren heen gebouwd en bewaard gebleven. Veel kastelen vervullen tegenwoordig een nieuwe taak, zoals het herbergen van een museum. Door veel kastelen kunt u een rondleiding krijgen om het ook van binnen te bewonderen.

Bij alle châteaus vind je bovendien prachtige tuinen. Een paleis of kasteel zonder tuin, dat is bijna niet voor te stellen. Aan de tuinen werd vroeger bijzonder veel tijd en aandacht besteed. De beste ontwerpers kwamen eraan te pas. En ook tegenwoordig wordt dit nog mooi in stand gehouden.

Bij Peter Langhout Reizen kun je een autorondreis boeken, waarbij je op eigen gelegenheid de prachtige Loire ontdekt.

De reis neemt je mee langs pittoreske dorpjes, sfeervolle hooivelden, uitgestrekte wijngaarden en natuurlijk vele kastelen. De Loire staat bekend om de vele kastelen die er nog te vinden zijn. Tijdens deze Frankrijk auto rondreis kom je langs de mooiste plekjes van de Loire én zijn de toegangskaartjes voor veel kastelen inbegrepen.

AUTORONDREIS LOIRE & KASTELEN

Normandië, Bretagne & in het spoor van onze Bevrijders

Invasiestranden Normandie

Een ander bijzonder vakantiegebied in het programma van Peter Langhout Reizen is Normandië.

Behalve mooie natuur en pittoreske dorpjes, herbergt Normandië ook een grote oorlogshistorie. De Normandische invasiestranden waren de plekken waar de geallieerden in de tweede wereldoorlog landden en vochten om de bezette Europese landen te bevrijden.

In 2015 is het bovendien precies 70 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. De Normandië reizen zitten al jaren in het aanbod van Peter Langhout Reizen, maar in 2015 is het wel heel toepasselijk.

Vanwege het feit dat het 70 jaar geleden is, is er dit jaar een speciale reis In het spoor van de bevrijders’ georganiseerd.

Tijdens alle Normandië reizen zie je de landingsstranden (D-Day invasiestranden) van de geallieerden, maar deze reis gaat nog een stapje verder. Denk aan het memorial museum in Caen, de Amerikaanse en Duitse militaire kerkhoven en meer.

De reis neemt je mee langs de plekken waar onze bevrijders hun sporen hebben nagelaten. Bij de ‘gewone’ 6-daagse busreis Normandië maak je ook andere excursies, zoals een bezoek aan een bedevaartsoord en leuke plaatsjes zoals:

  • Mont St. Michel
  • Avranches
  • Sainte-Mère-Eglise
  • Honfleur.

Tijdens deze 8-daagse auto rondreis bezichtig je dezelfde highlights als de busexcursie, maar wijk je ook een stukje uit naar Bretagne. Bekijk het programma van de autorondreis.

Wil je de reis iets anders insteken? Neem dan contact met Peter Langhout Reizen op. Bij deze individuele rondreizen zijn aanpassingen vaak makkelijk, zodat de reis perfect op jouw wensen aansluit. Ook dat is Peter Langhout Reizen!

AANBIEDINGEN NORMANDIË

 

Peter Langhout Reizen is aangesloten bij: ANVR, SGR, Calamiteitenfons, SKTB

Je geboekte vakantie is dus in goede handen en de (aan)betaling van je reissom is gegarandeerd. De busreizen worden uitgevoerd onder de strenge normen van Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf

© foto's eRCeeMedia en Peter Langhout Reizen
Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het unieke boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in twee weken tijd één van de meest verkochte reisboeken in Nederland en Vlaanderen. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder veel insidertips over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Er is ook een exclusieve bundel van boek + e-book + luisterboek. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.