Tik hieronder waar je naar op zoek bent:
Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

In het dagelijks leven wordt steeds meer van ons verwacht dat we duurzaam bezig zijn. Dus waarom zou dat anders zijn wanneer we op reis gaan? Je kunt ook bezig zijn met het milieu terwijl je geniet van een welverdiende vakantie. Lees verder...
Energiezuinige accommodaties Frankrijk

Energiezuinige vakantieaccommodaties in Frankrijk: waar moet je zijn?

Frankrijk telt tal van energiezuinige vakantieaccommodaties waar het prima toeven is. Je slaat twee vliegen in één klap: ‘onbeperkt’ vakantie vieren en doen wat je leuk vindt. Maar dan met een veel lagere CO2-uitstoot.

Wanneer we het hebben over duurzaam bedoelen we ook echt duurzaam. Over energiezuinige vakantieaccommodaties in Frankrijk die ook echt bijdragen aan een beter milieu. In de regio Franche-Comté in de buurt van Vesoul staat bijvoorbeeld een eco-vriendelijke bed & breakfast. Een zogenaamd passief huis. Wat dat betekent? Door allerlei besparende maatregelen zoals een goede isolatie en zonne-energie is het huis bijna volledig energieneutraal.

Verder huur je er fietsen en kano's of geniet je van de prachtige tuin met eigen verbouwde groenten en kruiden. En zo zijn er nog tal van andere Franse bed & breakfasts waar duurzaam wordt omgegaan met het milieu.

Nog een paar andere energiezuinige vakantieaccommodaties

Eco-hotels: een hoop Franse energiezuinige vakantieaccommodaties hebben het label 'eco-hotel'. Of je nu in Parijs verblijft of ergens op het Franse platteland.

In de Elzas, in Trois Épis, vind je bijvoorbeeld het kleine familiehotel Villa Rosa waar je wordt ondergedompeld in de slow-food-experience. Je eet louter streekproducten zodat de biodiversiteit in de regio wordt behouden. Ook moet je hier afval scheiden en worden er duurzame materialen gebruikt in de tuin.

Slapen in een boomhut: kamperen is duurzaam en helemaal wanneer je slaapt in een boomhut.

In Zuid-Bretagne huur je een van de Myriam Le Masle-boomhutten. Deze boomhutten zijn stuk voor stuk op een ecologisch verantwoorde manier gebouwd met verlichting op zonne-energie. Verder staan de boomhutten midden in een vogelreservaat waardoor je elke ochtend wordt getrakteerd op een heus concert van zingende vogels.

Slapen in een joert: je gaat helemaal back to nature wanneer je logeert in een authentieke Mongoolse joert. En ook die vind je genoeg in Frankrijk.
Niet ver van Toulouse en de Pyreneeën word je verwelkomd op de camping van Céline en Cyril. Deze kampeerplek met joerts doet aan energie- en waterbesparing. Verder eet je alleen gerechten die zijn bereid met lokale producten.

Hoe verlaag je de CO2-uitstoot verder?

Door te kiezen voor een van de energiezuinige vakantieaccommodaties in Frankrijk ben je al hartstikke goed bezig voor het milieu. Maar het kan altijd beter. Je dringt de CO2-uitstoot nog verder terug door ook duurzaam te reizen. Pak dus niet de auto of het vliegtuig naar Frankrijk. Ga voor de trein of de bus.

Let ook wanneer je op je bestemming bent op het energieverbruik en de lokale flora en fauna. Probeer afval te scheiden en laat het zeker niet rondslingeren. En doe vooral activiteiten waarbij je op een verantwoorde manier van de natuur geniet. Fiets of wandel alleen op plekken waar staat aangegeven dat dit mag.

Voordelige energiezuinige vakantieaccommodaties in Frankrijk

Echte francofielen kennen Frankrijk natuurlijk op hun duimpje. Maar ook dan boek je het liefst een voordelige reis naar een van de energiezuinige vakantieaccommodaties die het land rijk is. Op FrankrijkVakantieland zetten we alle aanbiedingen voor je op een rij. Ga je voor het eerst naar Frankrijk? Dan geven we je graag advies.

Thuis energiezuinig bezig zijn

Terwijl je geniet in een van de vele energiezuinige vakantieaccommodaties in Frankrijk kun je thuis ook besparen op energie. Haal stekkers uit het stopcontact en zorg ervoor dat apparaten niet meer aan staan. Zo voorkom je sluipverbruik. Voer deze handelingen niet alleen tijdens de vakantie uit. Hou hier het gehele jaar rekening mee. Let op je stroom- en gasverbruik maar kijk ook naar het soort contract dat je hebt. Je kunt ook kiezen voor groen. Een voordelig contract vind je dan door energie te vergelijken. Zo vind je een groen contract tegen een laag tarief.