Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Klik hier voor vakantiehuizen.

Alle vakantiegebieden en regio's van Frankrijk:

Via onze handige kaart kun je snel vakantiestreken in Frankrijk vinden.

Klik op een vakantiegebied en je ziet meteen tips voor de vakantie in de gekozen streek. Met één klik vind je dan de beste aanbiedingen voor een vakantiehuis, camping, hotel en autovakanties.

Insidertips voor de vakantie in Frankrijk.

Op onze website vind je veel informatie over mooie streken, natuurgebieden, steden, bezienswaardigheden en departementen. Veel gebaseerd op onze eigen ervaringen met veel insidertips. Via de kaart vind je ze het snelst maar je kunt ook de links gebruiken naar nog meer informatie. Je kunt ook gericht zoeken met de zoekfunctie.

Er staan veel handige links naar websites met nog meer informatie èn je vindt er alles over campingvakanties en vakantiehuizen in Frankrijk.

Ontdek onze unieke eigen tips voor trips zoals wandelingen, fiets- en autoroutes maar ook links naar onze reisverhalen en ervaringen!

Op de regiopagina's vind je links en tips over leuke dorpen en plaatsen en andere bijzondere plekjes in Frankrijk maar ook naar handige thema's. Alles met 1 klik binnen handbereik!

Weet je al naar welk departement je wilt? Of wil je juist weten welke departementen er in welke regio zijn? Kijk dan in dit overzicht met alle departementen van Frankrijk.

De vakantiegebieden van Frankrijk van noord tot zuid

Om het vinden van de juiste informatie en vakantiegebieden nog makkelijker te maken hebben wij extra informatie over Frankrijk van Noord tot Zuid met nog meer informatie en onze eigen tips. Met een herkenbare indeling van vakantiegebieden kun je nog makkelijker een bestemming kiezen.

Tips voor de vakantieJe vindt er ook tips over vakantie aan de stranden en kustgebieden van Frankrijk.

Departementen in Frankrijk

Vakantiegebieden en regio's Frankrijk

Frankrijk bestaat uit regio's in Europa en departementen.

De departementen zijn op alfabet genummerd. Aan de laatste 2 cijfers van de kentekenplaat van Franse auto's kon je vroeger makkelijk zien waar ze vandaan komen. Bijvoorbeeld: een nummerplaat die eindigde op 75 kwam uit Parijs. En 01 uit de Elzas (Alsace).

Maar sinds april 2009 worden er nieuwe kentekens gebruikt waardoor dit lastiger is geworden. Naast het kenteken zit een blauwe strip en daar staan regio en departement, maar dat mag de eigenaar zelf kiezen als het kenteken voor het eerst wordt uitgegeven.

Vaak is het lastig om te bepalen waar een departement in Frankrijk ligt.

Dat is voor ons de reden geweest om op deze pagina alles voor je overzichtelijk op een rij te zetten. Hier staat een overzicht met alle Franse departementen op een rij. Klik op een link en je komt direct op een pagina met alle informatie die je maar wenst plus een kaartje met de ligging.

Kies een thema dat past bij jouw vakantie Frankrijk.

Vakantiegebieden Frankrijk

Bovenin elke pagina vind je het menu met handige thema's. Kies bijvoorbeeld inspiratie om je favoriete vakantiethema te kizen.

Lees vooral onze tips over kindvriendelijke en luxe campingvakanties als je lekker wilt genieten op een comfortabele camping. Onze specials over reisorganisaties helpen je op weg om een mooie autovakantie te boeken.

Kies je voor een actieve vakantie? Dan zijn onze tips over fietsvakanties de moeite waard. En ook over mooie rondreizen kom je alles te weten.

Wil je zelf een vakantiehuis huren? Begin dan in elk geval met onze informatie over vakantiehuizen in Frankrijk.

De Franse wijnstreken zijn een ideale bestemming voor een wijnreis. Lekker wandelen, fietsen of gewoon genieten en natuurlijk proeven! Onze tips vind je in de special wijnreizen Frankrijk.

Onze vakantie tips in:

Tip: meer weten over het Werelderfgoed van Unesco in Frankrijk?

Informatie over Werelderfgoed in Frankrijk. De bestemmingen die wij bezocht hebben (wordt regelmatig uitgebreid)

Aanbiedingen TUI Frankrijk

Vakantie Franrijk? Tips voor de schoolvakanties

Tips zomervakantie

tips en aanbiedingen zomervakantie FrankrijkMeer info »

Tips meivakantie

Tps en aanbiedingen Meivakantie FrankrijkMeer info »

Tips herfst en nazomer

Tps en aanbiedingen Herfst en nazaomer FrankrijkMeer info »

Tips wintersport

Tps en aanbiedingen Herfst en nazaomer FrankrijkMeer info »


Populaire vakantiegebieden in Frankrijk

Vakantiehuis Frankrijk huren?

TopSelectie vakantiehuizen Frankrijk

TopSelectie Frankrijk »

Frankrijk Binnendoor

Word ook lid van Frankrijk Binnendoor Online

Meer info »

Campings met waterparadijs

Wintersport met Skipas in Frankrijk

Campings met glijbanen »
eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie