Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Autorondreis Kastelen en Vallei van de Loire v.a. € 310 p.p

Reis langs de verrassende omgeving en bezienswaardigheden van de Loirestreek. Speciaal samengesteld voor FrankrijkBinnendoor.nl en FrankrijkVakantieland.nl. Na boeking € 50 retour op je bankrekening.

Meer informatie over deze bijzondere rondreis

Maak een unieke autorondreis bij de Loire die vlakbij het kasteel van Chambord begint. De eerste nacht(en) verblijf je in een 4-sterren hotel in een kasteeltje bij Blois op basis van logies en ontbiit. Daarna reis je richting Saumur waar je het mooiste stuk van de Loire, de wijngaarden en nog meer kastelen kunt zien en bezoeken. Je slaapt in een 18e eeuws herenhuis vlakbij de Loire. De volgende etappe gaat naa r de omgeving van de fraaie stad Angers en tenslotte volg je de Loire tot de monding bij Saint-Nazaire aan de Atlantische Oceaan. Dit is een unieke rondreis van 6, 9 of 13 overnachtingen die exclusief voor ons is samengesteld door KRAS. Deze rondreis is dus alleen via ons bij KRAS te boeken.

Bekijk de speciale video en de uitgebreide informatie én hoe je 50 euro retour krijgt op de dag van thuiskomst. Je krijgt ook een uniek ebook kunt boordevol tips van Frankrijk expert Ruud Couwenhoven . Deze rondreis Kastelen en de Loirevallei is nieuw in 2019 en exclusief samengestel voor de lezers van FrankrijkVakantieland en Frankrijk Binnendoor.

Bij Blois en Chambord verblijft je op basis van logies en ontbijt. Bij Saumur en Angers: halfpension met een 3-gangen diner. Je sluit af in een 4-sterren hotel in Saint-Nazaire op basis van halfpension met een 5-gangen diner!

Meer informatie & boeken


La-Daquenière - St-Mathurin-sur-Loire

In dit artikel beschrijven wij een dag van een verblijf in de Loirestreek tussen Saumur en Angers. Het hele verhaal van deze reis van 23 dagen langs de Loire, door Bretagne en naar Picardie, staat op Frankrijk Binnendoor en kunt u ook als e-book downloaden.

Als je een goede reisaanbieder zoekt voor een vakantie bij de Loire klik dan hier.

La Loire à Vélo

koeienLangs de Loire is een project gerealiseerd dat La Loire á Vélo heet.

Het verbindt de regio's Centre en Pays-de-la-Loire met een ca 700 km lang traject dat veilig voor fietsers is en ook volledig is voorzien van bordjes met de routes die zijn uitgezet.

Sinds 2004 fietsen wij regelmatig langs deze routes en het is een prachtige fietservaring! Het traject dat wij deze dag uitkozen lag langs de Loire tussen de plaatsjes La-Daquenière en St-Mathurin-sur-Loire. Deze dorpen liggen aan de noordzijde van de rivier tussen Saumur en Angers en langs de drukke D952 die door ons het liefst gemeden wordt op de fiets.

Volgens het kaartje, dat bij elk Office du Tourisme in de regio gratis verkrijgbaar is, gaat de tocht over rustige wegen, tussen de rivieren de l'Authion en La Loire. De vallei tussen beide rivieren staat vooral bekend om de vele bloemen- en plantenkwekers.

La Grande Levée

De route gaat over rustige plattelandswegen en over la Grande Levée. Deze dijk langs de Loire belooft spectaculaire panorama's aldus de routebeschrijving. Je fiets er ook nog over historische grond van in 1170 werd begonnen met de aanleg van deze dijk langs de Loire.

De afstand tussen de 2 dorpen op de route bedraagt ca 11 kilometer. Vanaf de camping bij Montsabert is de afstand naar St-Mathurin-sur-Loire ongeveer 7 kilometer. Dus heen en terug zal het ongeveer 36 kilometer zijn.

Het is mooi fietsweer. Een lekker windje en een strak blauwe lucht. In de loop van de dag zou het wel eens warm kunnen worden dus rond 10 uur vertrekken we. De bidons zijn allemaal gevuld met water en een isotone dorstlesser. In de rugzakken zitten stukken stokbrood met Franse kaas voor een eenvoudige picknick onderweg.

Tot de brug over de Loire richting het startpunt is het eerst wat klimmen en dalen. De hoogteverschillen zijn hier niet zo groot en variëren van 25 tot ca 60 meter. Soms zit er een kort klimmetje in maar echt lastig is het niet. Als je een beetje conditie hebt en een fiets met goede versnellingen dan is het geen probleem.

St-Mathurin-sur-Loire

Vakantiehuizen en gîtes in Frankrijk

In dit deel van de Loirestreek is ons vertrekpunt meestal de omgeving van Coutures. Bij het Chateau de Montsabert ligt een mooie en comfortabele camping waar je ook een stacaravan of chalet kunt huren.

Via Montsabert, Le Bourgdion en Chauvigne gaan we richting St-Rémy-La-Varenne. Bij de D55 gaan we linksaf de Loire over. Aan het eind van de brug (waar je trouwens een mooi uitzicht over de rivier hebt) gaan we linksaf St-Mathurin-sur-Loire in en rijden langs de kerk naar het iets verder gelegen Office du Tourisme. Daar vragen we waar het beginpunt is van La Loire á Vélo.

De behulpzame jongedame legt in vloeiend maar heel duidelijk Frans uit dat naast de kerk een weg omlaag gaat. Daar moet je in en vervolgens staat de parkeerplaats aangegeven met een wit bord en zwarte letters P la Loire á Vélo . Kan dus niet missen. Als je van de brug af het dorp in rijdt is het vóór de kerk rechtsaf en dan de tweede links. daar ligt de parkeerplaats en kun je eventueel ook je auto kwijt.

Nu is het een kwestie van de bordjes volgen. Eerst een stuk langs de spoorbaan en vervolgens kris kras door gehuchtjes, langs velden en over allemaal rustige wegen. Het zijn géén fietspaden maar rustige landwegen. Sommige trajecten elders bestaan wel weer uit fietspaden. Tijdens onze tocht hier (half juni) zijn we slechts een paar auto's en 3 fietsers op dit traject tegengekomen. We passeren een oud boertje op een fiets met een sikkel in zijn hand. We begroeten hem met onze allervriendelijkste bonjour.

Iets verderop staat een veld barstensvol rode bloemen. Weer iets verder rijden we langs korenvelden. In de lucht zijn 2 roofvogels met elkaar in strijd om hun territorium. We blijven er even naar staan kijken. Na een kilometer of 5 zien we een stel koeien lopen. Oh wat bijzonder horen we u al denken. Nee inderdaad niets bijzonders tenzij.... Deze zwart-witte rakkers liepen niet keurig in de wei maar midden op de weg. Losgebroken dus!

Terwijl Ruud zijn fototoestel pakt komen de dames enthousiast onze kant op alsof ze netjes willen gaan poseren.

In de verte komt een auto aan en wij gebaren met een zwaaiende arm dat deze rustiger moet gaan rijden. De auto stopt en er gaat een raam open. Door het geopende raam stelt Marian de simpele doch indringende vraag C'est normal? waarop zij het historische antwoord krijgt: Non,ce n 'est pas normal .

De vrouw in de auto vertelde dat de koeien bij de eerstvolgende boerderij hoorden. Zij gaf aan dat zij er wel naar toe zal rijden en de eigenaar zou waarschuwen. In de tussentijd genoten de zwart-witte dames van het groen in de berm dat natuurlijk veel lekkerder was dan het gras in de eigen wei.

La Loire á Vélo Lees het vervolg van deze fietstocht langs de LoireLeuk eBook over de Loirestreek


23 dagen dwars door de Loirestreek, Bretagne en Picardië

Loire, Bretagne & PicardiëEen uniek eBook met maar liefst 107 pagina's vol met tips en trips.

Je leest over één van de moosite delen van de Loire tussen Saumur en Angers ideaal om te fietsen, te wandelen en te ontdekken.

In Bretagne laat Ruud Couwenhoven je kennismaken met de mooie Côte d'Emeraude en een aantal fantastische wandelingen over de sentiers douaniers!

De Baai van de Somme in Picardië is de volgende bestemming en je leest er alles over in dit bijzondere eBook.

Je kunt het eBook voor maar € 4,95 downloaden

In dit eBook staat een complete reis van 23 dagen via de Loire, het noorden van Bretagne naar de prachtige omgeving van Saint-Vallery-sur-Somme in Picardië.

Meer weten? Kijk hier voor de complete inhoud

Download nu het eBook Le Sud-Ouest

Tip » Center Parcs Le Bois Aux Daims ten zuiden van Saumur.

 

Tips voor vakanties en accommodaties in de Loirestreek

Huur een vakantiehuis in Loirestreek

zoekmodule ® atraveo


Tip: Uitgebreide informatie over vakantie in de Loirestreek

Zie ook:

La Loire á Vélo Onze uitgebreide informatie over de Loire

La Loire á Vélo Nog een mooie fietsroute naar een schitterende Abdij

La Loire á Vélo Handige links zijn ook: La Loire à Vélo en Les Châteuax à Vélo
regio Centre De overkoepelende touristische site van de regio Centre
regio Pay de la Loire De overkoepelende touristische site van de regio Pay de la Loire
Les-Ponts-De-Cé Les-Ponts-De-Cé
Unesco werelderfgoed Alles over het Unesco werelderfgoed: de vallei van de Loire

Aanbiedingen TUI Frankrijk

Populaire vakantiegebieden in Frankrijk

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Wat kost een camping in Frankrijk?

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een luxe campingvakantie is mij veel te duur? Met deze tips bewijzen wij het tegendeel en wordt een echt luxe campingvakantie met kinderen of met z'n tweetjes heel betaalbaar. Wij zochten het voor je uit Meer info »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

8 oktober 2019 verschijnt het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk". Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek.

Dit boek kost € 22,50 en is nu al exclusief te bestellen op Frankrijk Binnendoor. Je krijgt het boek dan een maand eerder dan het in de winkel verkrijgbaar is. De eerste 750 kopers maken kans op een diner voor twee met de auteur en zijn echtgenote in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.