Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Unieke lezersaanbieding 7-daagse fietsvakantie bij de kastelen van de Loire

Lezersaanbieding: 7-daagse fietsvakantie kastelen van de Loire nu € 595 p.p.

Op ons verzoek heeft TUI speciaal voor onze lezers èn Frankrijk Binnendoor een unieke fietsvakantie bij de kastelen van de Loire samengesteld.

Met deze 7-daagse fietsvakantie bij de Loire ontdek je de prachtige streek tussen de mooiste kastelen van de Loirestreek: Chambord en Chenonceau. Er zijn een paar leuke hotels geselecteerd waar je verblijft op basis van halfpension (ontbijt en diner). Je slaapt zelfs 2 nachten in een heus kasteeltje! Tijdens de 5 fietsdagen maak je mooi tochten van 38 tot 69 kilometer. Je bagage wordt van hotel naar hotel vervoerd. Je krijgt een kaart met routebeschrijving en een gratis roadboekdrager.

Deze lezersaanbieding is in samenwerking met Frankrijk Binnendoor en je ontvangt na boeking € 50 retour op je bankrekening. (Lees hier de voorwaarden)

Meer informatie


La-Daquenière - St-Mathurin-sur-Loire

In dit artikel beschrijven wij een dag van een verblijf in de Loirestreek tussen Saumur en Angers. Het hele verhaal van deze reis van 23 dagen langs de Loire, door Bretagne en naar Picardie, staat op Frankrijk Binnendoor en kunt u ook als e-book downloaden.

Als je een goede reisaanbieder zoekt voor een vakantie bij de Loire klik dan hier.

La Loire à Vélo

koeienLangs de Loire is een project gerealiseerd dat La Loire á Vélo heet.

Het verbindt de regio's Centre en Pays-de-la-Loire met een ca 700 km lang traject dat veilig voor fietsers is en ook volledig is voorzien van bordjes met de routes die zijn uitgezet.

Sinds 2004 fietsen wij regelmatig langs deze routes en het is een prachtige fietservaring! Het traject dat wij deze dag uitkozen lag langs de Loire tussen de plaatsjes La-Daquenière en St-Mathurin-sur-Loire. Deze dorpen liggen aan de noordzijde van de rivier tussen Saumur en Angers en langs de drukke D952 die door ons het liefst gemeden wordt op de fiets.

Volgens het kaartje, dat bij elk Office du Tourisme in de regio gratis verkrijgbaar is, gaat de tocht over rustige wegen, tussen de rivieren de l'Authion en La Loire. De vallei tussen beide rivieren staat vooral bekend om de vele bloemen- en plantenkwekers.

La Grande Levée

De route gaat over rustige plattelandswegen en over la Grande Levée. Deze dijk langs de Loire belooft spectaculaire panorama's aldus de routebeschrijving. Je fiets er ook nog over historische grond van in 1170 werd begonnen met de aanleg van deze dijk langs de Loire.

De afstand tussen de 2 dorpen op de route bedraagt ca 11 kilometer. Vanaf de camping bij Montsabert is de afstand naar St-Mathurin-sur-Loire ongeveer 7 kilometer. Dus heen en terug zal het ongeveer 36 kilometer zijn.

Het is mooi fietsweer. Een lekker windje en een strak blauwe lucht. In de loop van de dag zou het wel eens warm kunnen worden dus rond 10 uur vertrekken we. De bidons zijn allemaal gevuld met water en een isotone dorstlesser. In de rugzakken zitten stukken stokbrood met Franse kaas voor een eenvoudige picknick onderweg.

Tot de brug over de Loire richting het startpunt is het eerst wat klimmen en dalen. De hoogteverschillen zijn hier niet zo groot en variëren van 25 tot ca 60 meter. Soms zit er een kort klimmetje in maar echt lastig is het niet. Als je een beetje conditie hebt en een fiets met goede versnellingen dan is het geen probleem.

St-Mathurin-sur-Loire

Vakantiehuizen en gîtes in Frankrijk

In dit deel van de Loirestreek is ons vertrekpunt meestal de omgeving van Coutures. Bij het Chateau de Montsabert ligt een mooie en comfortabele camping waar je ook een stacaravan of chalet kunt huren.

Via Montsabert, Le Bourgdion en Chauvigne gaan we richting St-Rémy-La-Varenne. Bij de D55 gaan we linksaf de Loire over. Aan het eind van de brug (waar je trouwens een mooi uitzicht over de rivier hebt) gaan we linksaf St-Mathurin-sur-Loire in en rijden langs de kerk naar het iets verder gelegen Office du Tourisme. Daar vragen we waar het beginpunt is van La Loire á Vélo.

De behulpzame jongedame legt in vloeiend maar heel duidelijk Frans uit dat naast de kerk een weg omlaag gaat. Daar moet je in en vervolgens staat de parkeerplaats aangegeven met een wit bord en zwarte letters P la Loire á Vélo . Kan dus niet missen. Als je van de brug af het dorp in rijdt is het vóór de kerk rechtsaf en dan de tweede links. daar ligt de parkeerplaats en kun je eventueel ook je auto kwijt.

Nu is het een kwestie van de bordjes volgen. Eerst een stuk langs de spoorbaan en vervolgens kris kras door gehuchtjes, langs velden en over allemaal rustige wegen. Het zijn géén fietspaden maar rustige landwegen. Sommige trajecten elders bestaan wel weer uit fietspaden. Tijdens onze tocht hier (half juni) zijn we slechts een paar auto's en 3 fietsers op dit traject tegengekomen. We passeren een oud boertje op een fiets met een sikkel in zijn hand. We begroeten hem met onze allervriendelijkste bonjour.

Iets verderop staat een veld barstensvol rode bloemen. Weer iets verder rijden we langs korenvelden. In de lucht zijn 2 roofvogels met elkaar in strijd om hun territorium. We blijven er even naar staan kijken. Na een kilometer of 5 zien we een stel koeien lopen. Oh wat bijzonder horen we u al denken. Nee inderdaad niets bijzonders tenzij.... Deze zwart-witte rakkers liepen niet keurig in de wei maar midden op de weg. Losgebroken dus!

Terwijl Ruud zijn fototoestel pakt komen de dames enthousiast onze kant op alsof ze netjes willen gaan poseren.

In de verte komt een auto aan en wij gebaren met een zwaaiende arm dat deze rustiger moet gaan rijden. De auto stopt en er gaat een raam open. Door het geopende raam stelt Marian de simpele doch indringende vraag C'est normal? waarop zij het historische antwoord krijgt: Non,ce n 'est pas normal .

De vrouw in de auto vertelde dat de koeien bij de eerstvolgende boerderij hoorden. Zij gaf aan dat zij er wel naar toe zal rijden en de eigenaar zou waarschuwen. In de tussentijd genoten de zwart-witte dames van het groen in de berm dat natuurlijk veel lekkerder was dan het gras in de eigen wei.

La Loire á Vélo Lees het vervolg van deze fietstocht langs de LoireLeuk eBook over de Loirestreek


23 dagen dwars door de Loirestreek, Bretagne en Picardië

Loire, Bretagne & PicardiëEen uniek eBook met maar liefst 107 pagina's vol met tips en trips.

Je leest over één van de moosite delen van de Loire tussen Saumur en Angers ideaal om te fietsen, te wandelen en te ontdekken.

In Bretagne laat Ruud Couwenhoven je kennismaken met de mooie Côte d'Emeraude en een aantal fantastische wandelingen over de sentiers douaniers!

De Baai van de Somme in Picardië is de volgende bestemming en je leest er alles over in dit bijzondere eBook.

Je kunt het eBook voor maar € 4,95 downloaden

In dit eBook staat een complete reis van 23 dagen via de Loire, het noorden van Bretagne naar de prachtige omgeving van Saint-Vallery-sur-Somme in Picardië.

Meer weten? Kijk hier voor de complete inhoud

Download nu het eBook Le Sud-Ouest

Tip » Center Parcs Le Bois Aux Daims ten zuiden van Saumur.

 

Tips voor vakanties en accommodaties in de Loirestreek

Huur een vakantiehuis in Loirestreek

zoekmodule ® atraveo


Tip: Uitgebreide informatie over vakantie in de Loirestreek

Zie ook:

La Loire á Vélo Onze uitgebreide informatie over de Loire

La Loire á Vélo Nog een mooie fietsroute naar een schitterende Abdij

La Loire á Vélo Handige links zijn ook: La Loire à Vélo en Les Châteuax à Vélo
regio Centre De overkoepelende touristische site van de regio Centre
regio Pay de la Loire De overkoepelende touristische site van de regio Pay de la Loire
Les-Ponts-De-Cé Les-Ponts-De-Cé
Unesco werelderfgoed Alles over het Unesco werelderfgoed: de vallei van de Loire

Aanbiedingen TUI Frankrijk

Populaire vakantiegebieden in Frankrijk


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.