Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Wandelen in de Franse Ardennen en de mooiste plekjes ontdekken in een uniek stukje Frankrijk? Lees deze insidertips!

Wandelen in de Franse Ardennen

VAKANTIEHUIS FRANSE ARDENNEN HOTELS & OVERNACHTEN

Tip 1: De prachtige stad Charleville-Mézières

De prachtige stad Charleville-Mézières

Als je voor het eerst in deze duo-stad komt, aan de rand van het Parc naturel régionales Ardennes, dan moet je op de prachtige Place Ducale in het centrum even een terrasje pakken.

Maar ga eerst naar het Office du Tourisme dat op nummer 4 ligt dan kun je daarna op je gemak met een lokaal biertje of een andere versnapering alvast een plan de campagne maken.

Tot 1966 bestond deze mooie stad nog niet, althans toen waren er 2 steden: Charleville en Mézières. De laatste stad heeft een rijke historie die rond het jaar 1000 begint. De ligging van deze oude stad, in een bocht van de Maas, was strategisch en je vindt er nog enkele torens en stadspoorten.

Place Ducale en Marionetten

Charleville is vooral de stad van winkels, mooie terrassen en natuurlijk de prachtige Place Ducale dat sterk doet denken aan het mooie Place des Vosges in Parijs. Dat is niet zo verwonderlijk want het werd bedacht door de broer van de architect die het mooi Parijse plein ontwierp.

Om meer te weten te komen over Charleville-Mézières kun je het best naar het Musée de l'Ardenne waar je naast een mooie maquette van de oude stad ook veel te weten komt over de historie en de marionetten van Charleville-Mézières.

Charleville staat bekend als de hoofdstad van de Marionetten en op de Place Winston Churchil heb je naast l'institut international de la marionnette een grote klok die dagelijks van 10 tot 21 uur op het hele uur een unieke voorstelling geeft. Leuk om eens te bekijken!

De stad nodigt uit om te voet verkend te worden! Een mooie gelegenheid dus om de wandelschoenen aan te trekken en een mooie wandeling door de stad en omgeving te maken!

Tip 2: Het chateaufort van Sedan :uniek en immens

Het chateaufort van Sedan :uniek en immenms

In de Franse Ardennen kun je naast de prachtige natuur ook genieten van cultuur en vooral historie. Wat dit laatste betreft zijn de kastelen langs de Maas en Semois leuk om te bekijken.

Als je de Fortenroute volgt kom je vanzelf bij 4 prachtige kastelen:

  • Montcornet
  • Herbeumont
  • Sedan

Niet ver van Sedan ligt een 4e kasteel dat ook de moeite waard is maar dat ligt in de Belgische stad Bouillon (net over de grens). Met de Fortenroute kom je op de mooiste plekjes van de Franse Ardennen.

Je kunt praktisch overal mooie wandelroutes vinden die goed bewegwijzerd zijn. Het varieert van kort en eenvoudig tot lang en behoorlijk pittig.

Grootste kasteel van Europa?

Het Chateaufort van Sedan staat bekend als het grootste kasteel van Europa en de vesting Sedan was ooit een indrukwekkend complex. Onze tip is om in elk geval Sedan te bezoeken.

Het indrukkwekkende kasteel heeft een oppervlakte van maar liefst 35.000 vierkante meter. Je kunt een rondleiding volgen met een audiogids in het Nederlands. Je loopt dan via de kelders door een rijke historie over de muren, dwars door indrukwekkende zalen en leert veel over de historie van Sedan.

Wist je dat je in het kasteel van Sedan kunt overnachten? Lees dit blog maar eens.

Een unieke ervaring maar wel met het hedendaagse comfort van een comfortabel hotel met trouwens een uistekend ontbijt. Ook eens slapen en ontbijten in een kasteel? Klik hier!

Tip 3: Wandelen tussen Sedan en Bouillon

Wandelen tussen Sedan en Bouillon

Als je in Sedan bent en van wandelen houdt dan is er een authentiek wandelpad tussen Sedan en het Belgische Bouillon.

De niet zo moeilijke wandeling gaat over een eeuwenoud pad dat de kastelen van beide plaatsen verbindt. Houd er rwel ekening mee dat met regen de paden glibberig kunnen zijn.

Tijdens deze wandeling van 2 dagen kun je na een overnachting in Bouillon over de GR 14 teruglopen naar Sedan. De afstand in beide richtingen is ongeveer 22 kilometer.

Hotels in Sedan en Hotels in Bouiilon

Tip 4: Nog meer wandelen in de Franse Ardennen

Nog meer wandelen in de Franse Ardennen

In de Franse Ardennen zijn 47 wandelingen uitgezet die variëren van gemakkelijk tot moeilijk. Ze staan beschreven in een handig boekje: Les Ardennes... à pied.

Bij elke wandeling staat een heldere beschrijving en info over de omgeving.

Het boekje is bij lokale vvv's en in de boekhandel in de Ardennen te koop. Wij vonden het niet bij Bol.com maar met het ISBN nummer 978-2-7514-0630-0 kun je het misschien via het internet aanschaffen.

Daarnaast zijn er talloze lokale rondwandelingen die goed bewegwijzerd zijn.

Tip 5: Monthermé en La Boucle de Meuse

Nog meer wandelen in de Franse Ardennen

Op de plaats waar de Semois in de Maas stroomt ligt het leuke dorpje Monthermé.

Het ligt perfect als uitvalsbasis voor wandelingen of fietstochten in het mooie Maasdal. Aan de Maas ligt het leuke hotel Les Boucle de Meuse. Het heeft 2 sterren maar prima kamers en in het restaurant kun je genieten van lokale gerechten en op het terras en in de bar van heerlijke lokale bieren.

Een fraaie wandeling is La boucle des Sept-Roches,een pittige tocht van circa 12 kilometer met flinke hoogteverschillen maar een paar fantastische uitzichten. Vooral in het eerste stuk zitten een paar lastige passages maar als je een ervaren wandelaar bent is het een schitterende ervaring.

Tip 6: Even iets anders? Ga fietsen langs de Maas!

Nog meer wandelen in de Franse Ardennen

Één van de mooiste fietsroutes van Frankrijk loopt tussen Givet (bij de Belgische grens) en Remilly-Aillicourt: de Voie Verte Trans-Ardennes

Het hele traject van de Voie Verte Trans-Ardennes is praktisch autovrij en volgt de loop van de Maas via een fraai pad dat het domein is van fietsers, rollerskaters en wandelaars.

De Voie Verte Trans-Ardennes passeert fraaie en indrukwekkende natuur en mooie dorpjes. Onderweg valt er veel te zien en te beleven en er is altijd wel een terras, leuk restaurant of een mooi picknickplaats voor een tussenstop.

De routegids is te downloaden via voiesvertes.com

VAKANTIEHUIS FRANSE ARDENNEN HOTELS & OVERNACHTEN

Meer tips en informatie over de Franse Ardennen

Wil je meer informatie over dit mooie vakantiegebied op een steenworp van Nederland en België?

In deze Youtube vind je inspiratie voor een paar dagen in deze mooie streek

Toeristische tips direct uit de regio vind je bij:

CDT des Ardennes
22 place Ducale, 08107 CHARLEVILLE-MEZIERES, Tel. : 33 (0) 3 24 56 67 73, Fax : 33 (0) 3 24 59 20 10
Website: www.ardennes.com

Of bekijk deze video van All Access Ardennes.com die je in 2 minuten de streek laat ontdekken

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.