Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».


Parijs ontdekken in 3 dagen

Metro van Parijs Wij verbleven een aantal dagen in Chablis in het noorden van de Bourgogne (departement Yonne) en wilden van daaruit een paar dagen naar Parijs. In eerste instantie was het idee om met de auto te gaan tot iemand ons tipte om de trein te nemen.

Op een kilometer of 18 van Chablis ligt Tonnerre en daar is een station waar regelmatig treinen vertrekken richting Parijs. Wij namen de trein van 11:13 uur die naar Laroche Migennes gaat. Daar moet worden overgestapt op de trein naar Paris-Bercy en om 13:15 stap je in Parijs uit. Een vlotte en makkelijke reis en je stapt lekker uitgerust in Parijs uit. Geen gestress op de Boulevard Périphérique om je auto schadevrij de stad in te loodsen.

Omdat wij van te voren via Internet een hotel hadden gereserveerd besloten wij wandelend naar het Hotel Les Jardins de Paris Nation Bercy te gaan.

Vanuit het station Paris - Bercy gaan we via de Boulevard de Bercy naar de Place Félix Eboué waar we in een brasserie een eenvoudige lunch gebruiken. Het was er behoorlijk druk maar zoals gebruikelijk in Parijs was er genoeg om ons heen te beleven dat het wachten aangenaam maakt.

Na een stevige uitsmijter en een kopje espresso lopen we verder richting de Boulevard de Picpus die we afwandelen tot we bij de Avenue de Saint-Mandé komen daar gaan we rechtsaf en steken iets verder schuin over de Rue de la Voûté in. Aan het eind van de straat ligt links het hotel.

Met de metro had het ook gekund maar het was lekker weer dus op deze manier konden we alvast wat sfeer van de stad proeven. En omdat we maar 2 nachtjes bleven hadden we niet al te veel bagage bij ons. Het hotel is netjes en verzorgd. Het ligt vlakbij het metrostation Porte de Vincennes.

Het complete verhaal plus de beste insidertips voor een paar dagen Parijs!

Tips & aanbiedingen hotels Parijs »

Tip: Zoek je een stedentrips naar Parijs? Bekijk ons complete overzicht

De Metro van Parijs

Het is inmiddels een uur of drie in de middag en we besluiten om eerst maar eens richting de Eiffeltoren te gaan. Omdat we 3 dagen in de stad zijn willen we zoveel mogelijk gebruik van de metro te gaan maken. We kopen dan ook een kaart Paris Visite. Voor een acceptabel bedrag kun je de hele stad doorkruisen. Je kunt dan van al het openbaar vervoer in de stad gebruik maken. De bus trekt ons niet zo aan want die zit toch maar vaak vast in het verkeer. De metro is snel en zeer efficiënt.

Het gebruik van de metro is eenvoudig. De lijnen zijn gekleurd en genoemd naar de eindstations. Als je ergens naar toe wilt kijk je dus naar de kleur en de naam van de lijn. Zo weet je ondergronds ook heel nauwkeurig welke richting je in de stations naar de diverse perrons moet. Er zijn stations die meerdere verdiepingen hebben en soms is het ondergronds best een stukje lopen voor je bij het perron voor je volgende metro bent.

Veel métrostations zijn genoemd naar de bezienswaardigheden in de directe omgeving zoals:

 • Bastille
 • Hôtel de Ville (stadhuis)
 • Champ de Mars - Tour Eiffel
 • École Militaire
 • Tuileries
 • Musée du Louvre - Palais Royal
 • Les Halles
 • Champs Elysées Clemenceau
 • Opéra
 • Cité (Île de Cité met de Notre Dame)

 

Tip: zelf simpel een weekendje of een paar dagen Parijs regelen

Eiffeltoren

Wij stappen bij Porte de Vincennes op de gele lijn Pont de Neuilly (1) en stappen op Concorde uit om daar de paarse metrolijn Balard (8) te nemen tot aan het station École Militaire. Daar stappen we uit en komen bovengronds waar het zonnetje lekker schijnt. We steken de straat over en wandelen door het Parc du Champ de Mars richting de Eiffeltoren die hier al sinds 1889 erg hoog staat te zijn. In de plantsoenen zitten en liggen vele mensen te genieten van de zon.

Het park heeft een rijke historie want vroeger werden er exercities gehouden door de militairen die op, de er tegen over liggende, militaire academie zaten. Maar er werden in de 19e eeuw ook tentoonstellingen gehouden zoals de wereldtentoonstelling waar Gustav Eiffel zijn toren mocht bouwen.

Omdat Marian niet zo gesteld is op grote hoogtes besluiten we niet naar het topje van de Eiffeltoren te gaan maar naar het tweede platform. De reden waarom we hier naar toe gaan is omdat je er een mooi zicht hebt op de stad en we op een hoogte van ca 115 meter op ons gemak uit gaan zoeken waar we de komende dagen naar toe willen.

Louvre ParijsOnder ons zien we de Seine met de Pont d'Léna het krioelt er van de auto's. Links de Seine volgend zien we het grote ronde gebouw van Radio France. In dit indrukwekkende ronde gebouw zijn niet alleen de radiostudio's maar ook een interessant radiomuseum te vinden. Iets verder ligt de Pont de Grenellen. Onder de brug staat een kleine uitvoering van het vrijheidsbeeld in New York het kijkt in westelijke richting naar het origineel in Amerika.

Je hebt vanaf de Eiffeltoren op deze verdieping een prachtig overzicht op de stad. We zien aan de overkant van de Seine de Jardins de Trocadero met het halfronde Palais de Chaillot dat in 1937 werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling. De fonteinen die hier liggen zijn vooral 's-avonds heel bijzonder door de verlichting. In het Palais de Chaillot zijn diverse musea en een bioscoop te vinden.

We hebben trouwens geluk dat het mooi en helder weer is en we kunnen dan ook ver over de stad kijken. In het noordoosten zien we hoog op een heuvel de Sacre Coeur van Montmartre wit in de zon schitteren. Daar gaan we in elk geval nog eens kijken. Nog iets meer in oostelijke richting ligt de zilver Géode van het Parc de La Villette. Natuurlijk zien we de Champs Elysees met de Arc de Triomphe, In de verte aan de westelijke horizon zien we de drukke zakenstad van La Défense met de Grand Arche.

eBook over het Zuid-Westen van Frankrijk

 

Het eBook Parijs! Nu slechts € 4,95. Parijs! het ebook van Ruud Couwenhoven

In het eBook Parijs! laat ik je kennismaken met Parijs! Een uitstekende handleiding als je voor het eerst naar Parijs gaat. Maar ook als je er al eerder bent geweest zul je in dit eBook veel handige tips en nieuwe plekjes ontdekken.

Ik heb Parijs inmiddels ontelbare keren bezocht en mijn ervaringen heb ik in dit handige eBook vastgelegd. Gebasseerd op mijn omzwervingen en wandeltochten laat ik je kennis maken met bekende, mooie, onbekende en lekkere lokaties in Parijs:

Het e-book Parijs! kun je nu eenvoudig downloaden en gebruiken op elke computer, laptop, tablet of smartphone. Inclusief tips om voordelig een hotel en reis te boeken. Er is zelfs een speciale versie met leuke extra's voor Apple iBooks (geschikt voor iPad, iMac, Macbook en MacPro)

Nu al meer dan 1000 downloads!

eBooks van Ruud Coouwenhoven

Download nu het eBook Parijs!

Bezienswaardigheden op loopafstand

Je kunt vanaf deze hoogte ook mooi zien dat in het centrum alle bezienswaardigheden op loopafstand bij elkaar liggen. Van de Arc de Triomphe naar de binnenplaats van het Louvre is ca 2,5 kilometer. En als je bij het Louvre bent dan liggen binnen een straal van ca 1500 meter achtereenvolgens:

 1. Palais Royal
 2. Place Vendôme
 3. Madeleine
 4. Forum des Halles (winkelen)
 5. Centre G. Pompidou
 6. Île-de-Cité
 7. Quartier Latin
 8. Dôme des Invalides
 9. Opera Garnier
 10. Saint Germain des Prés (gezellig en veel aparte winkels)


tour MontparnasseKortom als je van wandelen en slenteren houdt dan kun je lopend op een dag al heel wat zien. Maak je gebruik van de Metro dan zijn 3 dagen Parijs genoeg om alle bezienswaardigheden te zien. Maar dan nog heb je nog maar een fractie van deze unieke stad ontdekt en kom je tijd tekort om de interessante musea uitgebreid te bezoeken.

Tour Montparnasse

We genieten van het uitzicht op de Eiffeltoren en lopen naar de zuidkant. Bijna in het verlengde van het Parc du Champ du Mars ligt in de verte de Tour Montparnasse. Voor veel Parijzenaars was de bouw van deze zwarte kantoortoren een ware kwelling. Zij vonden het gebouw de omgeving ontsieren.

Je kunt er wel met de snelste lift van Europa in 38 seconden naar 209 meter hoogte. Een ware belevenis het lijkt wel of je omhoog wordt geschoten. Vanaf het dakterras heb je een formidabel uitzicht op de stad. Het is de enige plek in Parijs waar je van grote hoogte de stad èn de Eiffeltoren kunt zien.

Na ruim een uur op de Eiffeltoren te hebben doorgebracht gaan we met de lift weer naar beneden en we wandelen richting de Seine waar we de Pont d'Léna oversteken. Het krioelt hier trouwens van de verkopers van kaarten en Eiffeltorentjes soms is het irritant, maar het merendeel is niet echt opdringerig.


De rest van 3 dagen Parijs.

Deze drie dagen die wij in Parijs hebben doorgebracht zijn volledig beschreven op Frankrijk Binnendoor en in het eBook Parijs! vind je nog veel meer tips over Parijs. Je kunt ook hier klikken voor nog meer (gratis) informatie over Parijs.


Gratis e-book met een wandeling van de Bastille naar de Eiffeltoren. Uniek!

Het andere e-book is een wandeling van ca 11 km van de Bastille naar de Eiffeltoren.

wandeling in ParijsJe loopt langs de Seine en ontdekt de Bastille, Hôtel de Ville, Notre Dame, de kades langs de Seine met de boekstalletjes, het Louvre, de bruggen en nog veel meer. Uiteindelijk sta je onder de Eiffeltoren!

Heel handig en... het is gratis als je je inschrijft op onze tweewekelijkse nieuwsbrief vol tips!

Download dit gratis e-book

Tips voor een stedentrip Parijs

hotels Parijs Thalys & TGV Reisorganisaties Vakantiehuizen parijs
Tip » klik op een plaatje met een thema en wij vinden onze beste tips over Parijs voor je.

Uitgebreide informatie en tips over een stedentrip naar Parijs


Onze stedentrip tips naar Parijs

 1. De Jong Intra heeft een ruime keus met eigen vervoer, Thalys, bus of vliegtuig naar Parijs
 2. Kras heeft circa 50 aaantrekkelijke stedentrips naar Parijs
 3. Vrij Uit stedentrips naar Parijs met Thalys en eigen vervoer

Ontdek het andere Frankrijk

Ontdek ook het andere Frankrijk

Beeld en geluid zeggen veel meer dan tekst. Daarom heeft Ruud Couwenhoven een gratis 4-delige serie inclusief een gratis ebook samengesteld om meer uit je vakantie in Frankrijk te halen. Meer dan 10.000 anderen gingen je als voor. Meer informatie »

Korting op vakanties in Frankrijk

Aanbiedingen voor de vakantie in Frankrijk

Ga je met vakantie naar Frankrijk? Dan wil je natuurlijk niet te veel betalen. FrankrijkVakantieland.nl houdt voor jou dagelijks de aanbiedingen en korting op vakanties naar Frankrijk in de gaten van de beste reisaanbieders. Beklijk de aanbiedingen »


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie