Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Tips voor de vakantie in de Camargue

vakantiehuizen :: campingvakantie :: hotels Camargue :: reisaanbieders

De Camargue: een prachtig landschap met vogels, paarden en stieren

Vakantie in de CamargueIn het zuiden van Frankrijk ligt aan de Middellandse Zee de prachtige Camargue. Een bijzonder gebied in de delta van de Rhône.

De Camargue is een streek van contrasten met diepgewortelde tradities die ideaal is voor een mooie vakantie. Tijd dus om eens wat meer over deze fraaie streek te vertellen.

Door de unieke ligging van de Camargue tussen de Middellandse Zee en de delta van de Rhône is het een gebied waar je tijdens een vakantie heel veel kunt ontdekken.

Allereerst zijn er natuurlijk de wilde flamingo's die je regelmatig in groepjes of solitair boven je hoofd ziet vliegen. Vooral tegen de avond kun je ze goed waarnemen als ze met grote aantallen in het water op zoek zijn naar voedsel. Een indrukwekkende ervaring die je niet snel zult vergeten.

In de Camargue worden ook veel paarden en stieren gehouden die je dan ook regelmatig kunt zien grazen. De witte wilde paarden zijn karakteristiek voor deze bijzondere streek.

De bijzondere zwarte stieren worden gefokt voor het vlees (taureaux) dat je op de meeste kaarten van de restaurants tegenkomen. Deze zwarte stier vormt ook het middelpunt van de Course Camarguaise het lokale festijn voor de fokkers dat overal in de arena's wordt gehouden.Handige tips en thema's

Veel zon in de Camargue en lekker fietsen

De Fransman kan het zo heerlijk zeggen: Ensoleillement!

En in de Camargue is het inderdaad heel erg "Ensoleillement". De zon schijnt er volop en het is een gebied met misschien wel de meeste zonnige dagen in Frankrijk. Als je dus een zonnige vakantie wilt dan is de Camargue een prima bestemming.

Houdt er wel rekening mee dat vooral in de zomermaanden de temperatuur in de Camargue behoorlijk kan oplopen. Het is dus zaak om je goed te beschermen tegen zonnebrand, vooral als je van plan bent om een fietstocht te maken. Je kunt trouwens prachtig fietsen in dit gebied. Een fraaie tocht van ruim 75 km hebben wij volledig beschreven.

Folklore, traditie en La Course Camarguaise

Arena van NimesFrankrijk is een land dat bol staat van tradities en folklore. In de Camargue is dat niet anders. Vooral in de periode mei tot en met september worden er veel lokale feesten en evenementen georganiseerd.

Bij de lokale toeristische organisaties is altijd de laatste informatie te vinden en het is echt aan te raden om deze lokale feesten eens mee te maken.

Een traditie die in dit deel van Frankrijk overal terugkomt is La Course Camarguaise. Deze stierengevechten zijn voor de lokale bewoners niet meer weg te denken en zijn altijd een bron van uitgebreide feesten rond het evenement.

Grote stierengevechten (Feria of corrida) worden in de zomer gehouden in de Arena's van Nîmes en Arles maar ook in Beaucaire, Beziers en andere plaatsen in de Languedoc-Roussillon. In het plaatsje Saintes-Marie-de-la-Mer staat half augustus gedurende 3 dagen alles in het teken van de Feria.

De stierengevechten zijn overigens ook een bron van kritiek. Onderzoek heeft uitgewezen dat in 2011 bijna de helft van de Franssen voor een verbod van de gevechten is, maar het Franse Ministerie van Cultuur heeft bijvoorbeeld in 2011 voorgesteld om de Feria als immaterieel cultuur erfgoed aan te merken.

Een ander specifiek schouwspel voor de Camargue en omgeving zijn de zogenaamde Les Joutes Nautiques. Van juni tot september worden deze vooral gehouden rond het Étang de Thau. De deelnemers moeten op speciale boten met een stok elkaar in het water zien te krijgen. Een spectaculair schouwspel waarvan de bekendste in de grote havenstad Sète wordt gehouden. Maar ook in andere plaatsen kun je Les Joutes Nautiques meemaken zoals: Agde, Palavas les Flots, Grau-du-Roi, Meze en Frontignan.

Kijk altijd even bij de lokale vvv voor de juiste data.

Historisch erfgoed in de Camargue

Aigues-Mortes in de CamargueDe Camargue kent een rijk historisch verleden.

Dat kun je dan ook in en rond het gebied terugvinden in de bijzondere plaatsen zoals St. Gilles, Beaucaire, Aigues-Mortes. In de plaatsen kun je de rijke historie het best ontdekken door eerst even een bezoek te brengen aan het plaatselijke office du tourisme.

Meestal is er een stadsplattegrond met een lokale rondwandeling waarmee je alle historische plekjes kunt ontdekken (vraag maar "avez vous un plan de ville sîl-vous-plaît").

Aigues-Mortes vinden wij nog altijd heel erg leuk.

Wel vermijden wij het in juli en augustus want dan is het er erg druk. Mocht je toch aan deze maanden gebonden zijn ga dan op een maandagochtend. Dan is het een stuk rustiger. Voordeel in de ochtend is dat het er nog niet zo warm is en dat is vooral voor een wandeling over de stadsmuur wel zo prettig. Wil je genieten van het avondlicht dan is een wandeling tegen het eind van de middag absoluut een aanrader!

Le-Grau-du-Roi is ook de moeite waard.

Het oude centrum is gezellig, er zijn mooie stranden en de vissershaven is zeer levendig. Met kinderen is het leuk om tegen een uur of vijf naar havenhoofd te gaan waar de vissersschepen terugkomen van een dag op zee. Met een beetje geluk kunnen ze dan zien hoe op het achterdek de vis wordt schoongemaakt. Even later kun je in de haven bij veel boten direct de verste vis kopen die je je maar kunt bedenken!

Lees ook dit blog over dit leuke plaatsje

Lekker eten en genieten van de lokale keuken van de Camargue

Als je een verblijf in de Camargue compleet wilt maken is een bezoek aan een lokaal restaurant absoluut aan te bevelen.

Bij het eten staat natuurlijk altijd een potje Fleur de Sel het zout dat in de Camargue wordt gewonnen.

Op de kaart staan veel visgerechten. Favoriet bij ons zijn les Moules Marinières (mosselen), les huitres de Bouzigues (oesters) en de Brandade de Morue (een heerlijk gerecht van kabeljouw). De liefhebber van vlees moet absoluut het vlees van de zwarte stieren eens proeven.

Op de kaart te herkennen als Gardianne de taureaux.

Tips voor vakanties en accommodaties in de Camargue

Je kunt zelf direct zoeken naar een mooie vakantiehuis in de Camargue en omgeving.

Met onze handige zoekopties en kenmerken kun je heel snel de beste aanbieding vinden. Klik hier....


Fietstip » SNP natuurreizen heeft een mooie fietsvakantie in de Camargue.

Vakantiepark » Pierre et Vacances heeft een paar mooie vakantieparken in de Camarque. Ideaal als uitvalsbasis.

Campings » klik hier voor onze aanbevelingen en campings bij de Camargue

Voor uitgebreide informatie over vakantie in de Languedoc-Roussillon: Klik hier


Aanbiedingen TUI Frankrijk

Populaire vakantiegebieden in Frankrijk

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Wat kost een camping in Frankrijk?

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een luxe campingvakantie is mij veel te duur? Met deze tips bewijzen wij het tegendeel en wordt een echt luxe campingvakantie met kinderen of met z'n tweetjes heel betaalbaar. Wij zochten het voor je uit Meer info »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.