Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips stedentrip Montpellier (Languedoc-Roussillon)

vakantiehuizen en vakantieparken :: campingvakantie :: hotels in Montpellier


Stedentrip Montpellier

Montpellier, stad met contrasten

Montpellier in de Languedoc-Roussillon is een stad met contrasten.

Het is vooral een levendige stad waar je niet uitgekeken raakt! Er is altijd wel ergens iets te beleven en omdat het een universiteitsstad is zul je ook op het gebied van uitgaan niets te kort komen. Het bijzondere van Montpellier is dat je vlakbij de Middellandse Zee zit en dus heel goed een stedentrip met strand en zee kunt combineren.

's-Morgens vertrekken en s'middags op een terras in Montpellier? Wij geven je graag wat tips over reis en verblijf en hoe je dit ook echt zelf kunt beleven!

Met vliegtuig, auto of de trein naar Montpellier?

Montpellier is eenvoudig te bereiken met het vliegtuig maar ook met de TGV kun je naar Montpellier.

Vanaf Brussel rijdt zelfs 2x per dag een TGV rechtstreeks naar Montpellier. De reistijd is dan maar 5 uur en 40 minuten. Via Amsterdam CS kun je met de Thalys & TGV (met een overstap in Brussel) in circa 8 uur naar Montpellier (inclusief overstap).

  • reistijd TGV vanaf Brussel: 5 uur en 40 minuten, kosten retour vanaf € 116,00, 2e klas en vroeg boeken
  • reistijd vliegtuig vanaf Rotterdam : 1 uur en 40 minuten, kosten retour met Transavia vanaf € 99,00 p.p.
  • reistijd auto vanaf Breda 1222 km, reistijd zonder pauzes 10 uur, advies in 2x rijden met hotelovernachting.

Als je met de auto gaat ben je naast de brandstof ongeveer € 110,00 aan tol kwijt (heen en terug).

Met het vliegtuig lijkt het snelst maar je moet wel de tijd voor inchecken erbij tellen. De kosten voor het vliegen worden nog verhoogd met eventuele bagagekosten. Uiteindelijk zouden wij de voorkeur geven aan de Thalys / TGV. Je hebt meer beenruimte, reist comfortabel en als je slim tickets koopt kun je zelfs heel voordelig 1e klas reizen. Je stapt praktisch in het centrum uit en vanaf het TGV station rijden de comfortabele Montpelliertrams naar het centrum.

Ga je vliegen of met de TGV?

Als je wat langer gaat reserveer dan een voordelige huurauto via SunnyCars! Een hotel zelf regelen doe je snel en voordelig via Booking.com (verder in deze pagina geven wij je nog meer tips voor verblijf en reis).

Montpellier via NS International

Boek voordelig je tickets voor de trein naar Zuid-Frankrijk

Wat moet je in Montpellier absoluut doen en zien?

Als je besluit om naar Montpellier te gaan dan wil je natuurlijk ook iets zien.

Dat wordt nog lastig om een keus te maken want er is veel te zien in Montpellier! De oude binnenstad is super gezellig en lekker op een terras in het zonnetje? Keus te over. Onze favoriete plek is het plein bij de Opera (zie foto) het bruist er!

Maar om de stad te ontdekken zul je moeten lopen.

Lekker slenteren door de oude binnenstad en de wirwar van kleine straatjes met veel winkels en boetieks. Telkens kom je wel weer ergens een pleintje tegen waar je terrassen vindt voor een heerlijke lunch of 's-avonds in de zwoele buitenlucht kunt genieten van een heerlijk lokaal diner.

Port Peyrou MontpellierDe historische wijk Ecusson slokt al je energie en aandacht op want hier leeft de stad enorm. Het is er sfeervol en de diversiteit van winkels en horeca in combinatie met verkeersvrije voetgangerszones maken het erg aangenaam. Elke straat heeft zijn eigen specialiteit zoals: antiek, kaarten, streekgerechten enzovoorts.

Leuk is ook de wijk St Roch met tal van kleine winkels en oude ambachten. Alsof de tijd stil staat! Winkelen in Montpellier kan ook modern! Het Odyseum ligt aan de rand van het oude centrum en vormt tevens de verbinding naar de bijzondere nieuwbouw van Antigone met een heerlijke promenade naar de oevers van de Lez, de rivier die door Montpellier stroomt. Een groter contrast met de oude binnenstad kun je niet bedenken. Het loont de moeite om deze wandeling te maken!

Hou je van cultuur? Dan is het Fabre museum de moeite waard. Kenners beschouwen dit als een van de mooiste kunstmusea van Frankrijk. Bijzonder zijn verder de prachtige oude gevels en herenhuizen en de gezellige pleinen zoals Place Saint-Anne, de pleintjes in de buurt van de Kathedraal Saint Pierre en natuurlijk de Place de la Comédie (zie foto). Sfeervol en schaduwrijk is ook de gezellige Place Notre Dame.

Montpellier is een ruim opgezette stad met ongeveer 100 parken!

De meest bekend is ongetwijfeld de Jardin des Plantes.

Deze tuin uit 1593 is de oudste plantentuin van Frankrijk en vind je bij het bijzondere aquaduct met het waterreservoir. Vlakbij ligt ook de triomfboog van Port Peyrou die in 1691 werd gebouwd ter meerdere eer en glorie van Lodewijk XIV. Met een gids kun je een stadswandeling maken en de toren beklimmen, Bovenop heb je een fraai uitzicht.

Iets verder bij het park met het aquaduct heb je ook een mooi uitzicht op de omgeving van Montpellier.

Tips voor reis en verblijf

Met het vliegtuig naar het eigen vliegveld van Montpellier bekijk dan het vluchtschema en tickets van Transavia naar Montpellier

Met de Thalys en TGV via Brussel naar Montpellier vanuit Amsterdam of Rotterdam of rechtstreeks vanaf Brussel

Goede hotels in Montpellier

Vakantiehuizen en appartementen bij Montpellier en omgeving

Wil je wat langer naar Montpellier en ook genieten van de mooie omgeving?

Dan is een vakantiehuis of appartement een goede oplossing en biedt dan meer comfort en privacy dan een hotelkamer. Ook is het meestal per saldo voordeliger dan een hotel.

Je kunt met 1 klik een vakantiehuis of appartement zoeken en boeken. Je kunt ook zelf een plaatsnaam of streek intikken en je krijgt alle beschikbare huizen te zien (bijvoorbeeld: Gard, Herault, Camargue etc.). Net extra zoekopties en kenmerken vind je heel snel de beste aanbiedingen. Klik hier...

Tips en informatie

Aanbiedingen TUI Frankrijk

Populaire vakantiegebieden in Frankrijk


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.