Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Naar Malaucène & Entrechaux in de Vaucluse


Malaucène & Entrechaux

Lees hier wat er aan voorafging Dentelles de Montmirail

MalauceneWij rijden verder tegen de wijzers van de klok om de Dentelles-de- Montmirail.

De D90 slingert verder langs de contouren van de Dentelles tot de weg in Malaucène uitkomt. Onderweg zijn er diverse plekken waar je de auto even kunt parkeren om van de omgeving te genieten of een pittige wandeling te maken.  Het is inmiddels al begin van de avond en een uur of zeven.

Wij besloten om langzamerhand iets op te gaan zoeken voor het diner van deze avond. Dit had natuurlijk in Malaucène gekund, want deze plaats heeft genoeg te bieden.

Vooral bij fietsers heeft dit dorp een magische klank want voor velen is het het lastige startpunt voor de beklimming van de Mont-Ventoux (ook wel de Kale Berg genoemd).

Fiejette Worm, van La Fleur Bleue in Crestet had ons een beschrijving van een route meegegeven waarop een restaurant stond dat meer onze aandacht trok.

In de beschrijving stond letterlijk : “ Na deze tocht kunt u via Entrechaux terugrijden naar La Fleur Bleue, of u blijft hangen in Entrechaux om onder de blauwe regen bij St. Hubert te eten, een echt Frans familierestaurant”.En dat sprak ons dus bijzonder aan.

De Kale Berg

In Malaucène gaan we richting Vaison-la-Romaine via de D938 en na een paar kilometer kunnen we rechtsaf via de klimmende D13 tot we in het dorpje aankomen. Vanaf de hoofdstraat zien we prachtige huizen op de heuvels liggen en aan het begin ligt onder de bomen het restaurant St. Hubert waar sinds 1929 dezelfde familie de scepter waait. Het schaduwrijke terras ligt er uitnodigend bij. De kaart idem dito. Alleen het ziet er wel erg stil uit. Het was weliswaar half acht maar dan moet er toch al wat activiteit in een restaurant zijn waar te nemen.

Helaas het was mercredi en laat het nu net vandaag op woensdag gesloten zijn! Teleurstelling alom want wij hadden ons hier graag eens lekker willen laten verwennen. We wandelen nog even door het dorpje waar je overigens genoeg kunt zien en ondernemen. Zoals een klimpartij naar het boven het dorp gelegen kasteel. Het is particulier bezit maar in de zomermaanden te bezoeken. En vanaf de heuvel bij het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, zoals het dorpje Crestet.

EntrechayxOverigens ligt Entrechaux aan een historische route, la route des Prince d’Orange. Deze loopt van Orange tot aan Sisteron en vormde de verbinding tussen de Rhônevallei en de Haute-Alpes. De weg volgt de rivieren de Ouvèze en Céans om vervolgens ten noorden van Sisteron uit te komen bij Orpière. Het is een weg die door een schitterende omgeving loopt.

De weg verbond in de middeleeuwen ook het Prinsdom van Orange met de Baronie van Orpière die beiden van het huis van Oranje waren. De route is genoemd naar de stadhouder van Nederland Guillaume I de Nassau, bij ons beter bekend als Willem de Zwijger.

Herinnering aan Vaison la Romaine

Wij besluiten echter om naar Vaison-la-Romaine te rijden en in het centrum iets op te zoeken waar we wat kunnen eten. We hebben er ooit een heerlijke ervaring gehad bij de Auberge de Bartavelle aan de Place de Sus Auze. Maar deze keer kozen we voor een gezellig terras in het centrum aan de Place Monford.

Bij Festival Café was het gezellig druk en rond acht uur nemen we plaats voor een prima diner dat bestond uit een heerlijk voorgerecht met ravioli en gesmolten foie gras de canard. Het hoofdgerecht was voor Marian filet de rouget en voor Ruud grillade d’agneau. De kwaliteit was goed en met een karafje côtes du ventoux was de maaltijd compleet.

De zwoele avondtemperatuur zorgde ervoor dat het buiten op het terras heerlijk was.

Oh ja! Bij het voorgerecht dronken wij een heerlijk glaasje Muscat Beaumes de Venise!

Lees hier wat er aan voorafging Dentelles de Montmirail


Tips voor vakanties en accommodaties bij Malaucene

Tip: uitgebreide informatie over vakantie in de Provence en Côte d'Azur of kies een andere regio in Frankrijk

Aanbiedingen TUI Frankrijk

Populaire vakantiegebieden in Frankrijk


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.