Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Misschien wel één van de mooiste vakantiegebieden van Frankrijk. Waarom? Lees verder!

Vakantie in het Centraal Massief

Centraal Massief: Het hart van Frankijk

noorden van frankrijkHet Centraal Massief is het groene hart van Frankrijk en bestaat uit de vakantiegebieden:

Dit groen hart wordt gevormd door de departementen Allier, Ardèche, Aveyron, Cantal, Corrèze, Creuse, Haute-Loire, Haute-Vienne, Loire, Lot, Lozère en Puy-de-Dôme.

Het is een streek waar veel plaatsen zijn met thermische baden en waar al heel lang de toerist welkom is, maar gek genoeg nog niet in grote getale is komen opdagen.

Misschien is dat juist voor de vakantieganger die iets bijzonders zoekt aantrekkelijk, want het Centraal Massief heeft veel te bieden. Wij geven je graag onze beste tips voor een mooie vakantie in het Centraal-Massief

Natuurlijk.... Vichy, Clermont-Ferrand, Limoges, Ardèche, Tarn en Puy-de-Dôme zijn bekend.

Maar er is zoveel meer dat nog betrekkelijk onbekend is maar wel aantrekkelijk voor een mooie vakantie. Voor wandelaars en fietsers die een berg niet uit de weg gaan is het een gebied met ongekende mogelijkheden in een mooie en soms zelfs ruige natuur.

Wist u dat hier ruim 20 miljoen jaar terug vulkanen begonnen te werken? I

n de omgeving van Clermont-Ferrand kun je alles te weten komen over de vulkanen van de Auvergne in het unieke park Vulcania. In het departement Cantal kun je ook talloze oude vulkanen beklimmen en wandelen in een prachtige omgeving zoals links op de foto bij de Puy

De lokale bewoners van het Centraal Massief zeggen wel eens dat Frankrijk om hen draait.

Als je naar de kaart van Frankrijk kijkt dan is deze streek in elk geval wel het hart van Frankrijk met fantastische mogelijkheden voor een mooie vakantie.

Route des Fromages d;AuvergneAls je dan ook nog een kaasliefhebber bent dan ontkom je helemaal niet aan het Centraal Massief! Cantal, Salers, Saint Nectaire, Blue d'Auvergne en Fourme d'Ambert zijn de bekendste kazen van dit gebied. Je kunt nog meer, vooral lokale kazen, ontdekken via de mooie Route des Fromage AOC d'Auvergne.

Zoek je een andere streek in Frankrijk? Kijk dan op ons overzicht met alle regio's

Vakantiehuizen in het Centraal Massief en de Auvergne

Het Centraal Massief en de Auvergne zijn een topbestemning voor de vakantie met veel authentieke vakantiehuizen. Vanuit je vakantiehuis in het Centraal Massief kun je de prachtige natuur ontdekken en mooie wandelingen, fiets- of autotochten maken.

Er is een ruime keus mooie en vooral betaalbare vakantiehuizen.

Historie, cultuur en pelgrims

Het midden van Frankrijk heeft een lange historie die in veel plaatsen prachtige rijkdommen aan de bezoeker kan tonen.

De plaatsen Le-Puy-en-Velay en het schitterende dorpje Conques beschikken over kerkschatten die vele honderden jaren oud zijn. Dit gaat gepaard met oude gebouwen die over het algemeen mooi gerestaureerd zijn.

In het oude Le-Puy en Conques waan je je even in de middeleeuwen. Vooral als je op een rustige dag of in de vroege ochtend deze plaatsen bezoekt.

Vanaf Le-Puy-en-Velay vertrekt ook één van de vier pelgrimsroutes naar Santiago de la Compostella via de GR 65 die het Centraal Massif doorsnijdt op weg naar de voet van de Pyréneeën.

In Frankrijk wordt deze route Le Chemin du Puy genoemd en de afstand naar Santiago-de-la-Compostella is 1522 km die een gemiddelde wandelaar aflegt in ca 65 dagen. Er zijn ook nog enkele variaties op de route mogelijk maar wil je echt alles over deze tocht weten? Kijk dan op de officiële site

In deze streek vindt je verder romaanse kerken die tot de mooiste van Frankrijk worden gerekend.

Kastelen en paleizen kun je er ook in veelvoud ontdekken, sommigen zijn nog bewoond en andere zijn gerestaureerd en dienen bijvoorbeeld als chambre- d'hôte.

Neem eens de moeite voor een autotocht over de smalle binnenwegen en je zult de mooiste dorpjes en plaatsen ontdekken! In de Auvergne ontdek je het pas het echte Frankrijk Binnendoor

Groen en natuur

Auvergne en veel natuur in het groene hart van FrankrijkIn de Cantal vind je de oude vulkanen zoals de Puy Mary die bereikbaar is via de Pas de Peyrol. Met 1589 meter is dit de hoogste pas van de Auvergne en je hebt hier een prachtig uitzicht op de omgeving en de vele valleien die als een ster rond de Puy Mary liggen.

Klim naar de top van deze berg. Het is een hele klus om naar de uiteindelijke 1787 meter te gaan maar de beloning is er dan ook naar! Een zonondergang bekijken vanaf de top van de Puy Mary vergeet je nooit meer! Hiervandaan kun je richting de mooie stadjes Salers en Murat die de moeite waard zijn om te bezoeken.

De oude vulkanen met ronde en afgeslepen toppen in de Auvergne zijn prima bestemmingen voor groene vakanties. Letterlijk groen, want in de natuur is het nergens zo groen als in de Auvergne.

Het is ook het gebied dat gevarieerde mogelijkheden biedt , zoals de vulkanen van de Auvergne, de hoogvlaktes (causses) van de Quercy en Rouergue, de plateau's van de Limousin (Milles Vaches) of de reliëfs van de Cevennen.

De rivieren de Tarn en Ardèche zijn vooral in de zomer populaire vakantiebestemmingen waar het in het hoogseizoen wel druk kan zijn.

Misschien is het een leuk idee om de bron van de Loire op te zoeken. Deze vind je op de Gerbier de Jonc in het departement Ardeche. Wel even opletten want de toeristische bron ligt bij een boerderij maar de echte bron ligt iets verder in een weiland.

Een andere bekende rivier die in het Centraal Massief ontspringt is de Dordogne. Op de noordflank van de Puy de Sancy liggen de bronnen van de Dor en de Dogne die even later samenkomen en dus als Dordogne verder gaan.

Aanbiedingen TUI Frankrijk

Populaire vakantiegebieden in Frankrijk

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Wat kost een camping in Frankrijk?

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een luxe campingvakantie is mij veel te duur? Met deze tips bewijzen wij het tegendeel en wordt een echt luxe campingvakantie met kinderen of met z'n tweetjes heel betaalbaar. Wij zochten het voor je uit Meer info »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

8 oktober 2019 verschijnt het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk". Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek.

Dit boek kost € 22,50 en is nu al exclusief te bestellen op Frankrijk Binnendoor. Je krijgt het boek dan een maand eerder dan het in de winkel verkrijgbaar is. De eerste 750 kopers maken kans op een diner voor twee met de auteur en zijn echtgenote in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.