Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Tips: vakantie in het midden en oosten van Frankrijk

vakantiehuizen Bourgogne & Franche-Comté :: hotels Bourgogne & Franche-Comté

Bourgogne en Franche - Comté

vakantiehuizen en campingsDe regio's Bourgogne en Franche-Comté vormen grofweg het oostelijke deel van midden Frankrijk.

Wijngaarden, wijn en gastronomie vormen hier tesamen met een lange historie de eenzame rijkdom van een prachtige vakantiestreek.

Van Alésia tot Dijon, de hoofstad van de hertogen van Bourgogne, tref je talloze historische plekken aan met romaanse kerken en oude stadjes.

In het noorden van de Morvan ligt het plaatsje Alise-Sainte-Reine met een oude Gallische nederzetting waar in 52 v Chr Julius Caesaer de Galliërs onder leiding van Vercingetorix na een belegering versloeg.

Bij Autun zijn nog resten van een Romeins theater te zien.

De stad Dijon is een echte must om te bezoeken en als je een kasteel in aanbouw wilt zien dan moet je in het departement Yonne eens kijken bij Guedelon (iets ten westen van Auxerre).

Bijzonder zijn ook de abdijen van Cîteaux en Cluny die je ten zuiden van Dijon aantreft.

Iets meer naar het westen ligt bij Montbard de prachtige abdij van Fontenay en ten zuiden van Auxerre ligt de Abbye de Vezelay op een heuvel het omliggende land te bewaken.

Voor bos en berg moet je in Franche-Comté zijn dat voor een groot deel door de Jura wordt gevormd en daarmee de voorloper van de Alpen vormt.

Een gebied waar je prachtige vakanties kunt doorbrengen. Franche-Comté kent nog een heerlijke ongerepte natuur. Wijnliefhebbers kunnen in de omgeving van het mooie plaatsje Arbois hun hart ophalen.

Dit oostelijke deel van het midden van Frankrijk ligt op ongeveer 6 uur rijden vanaf de Nederlands grens in Limburg en is over de Autoroute du Soleil via Luxemburg, Metz en Nancy eenvoudig te bereiken.

Lees ook deze tips. Zoek je een andere regio? Klik hier

Vakantiehuizen Bourgogne en Franche-Comté

Het oostelijk deel van Midden-Frankrijk ligt op een redelijke afstand van Nederland en België en is dan ook ideaal voor een korte vakantie of een lang weekend.

Het is ook een gebied met veel authentieke vakantiehuizen die de moeite waard zijn voor een gezellige familievakantie of met een groep vrienden.

Met onze selectie kun je met handige zoekopties snel de beste aanbiedingen vinden van bekende merken en zelfs particulieren.

Bourgogne

Bourgogne, wiijngaardenVoor de vakantieganger heeft Bourgogne veel te bieden zoals bijvoorbeeld het imposante natuurgebied van de Morvan.

Een groene heuvelachtige streek waar de landerijen door hagen gescheiden zijn. De bossen in de Morvan bieden ruime mogelijkheden voor prachtige wandelingen of fietstochten.

De wijnliefhebbers kunnen hier ruimschoots aan hun trekken komen in de wijngaarden van de Côte d'Or met wijnhoofstad Beaune, maar ook in het departemant Yonne waar bij het plaatsje Chablis de vermaarde droge witte wijn het levenslicht ziet.

In Beaune ligt ook de prachtige Hospice de Beaune.

Tussen Mâcon en Lyon vind je de Beaujolaisstreek en iets ten zuiden van Mâcon de bijzondere Roche de Solutré, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. De geschiedenis vertelt dat hier vroeger wilde dieren, zoals paarden, over de rand werden gejaagd althans onder de rand van deze aparte rots zijn allerlei botten van dieren gevonden.

De wijngaarden van de Bourgogne nodigen uit tot heerlijke wandelingen of tochten op de mountainbike waarbij elk jaargetijde zijn eigen charmes heeft, maar in de herfst, als de druiven geplukt zijn en de blaadjes van de wijnranken vlammend rood kleuren, is het een onvergetelijke ervaring!

In de Bourgogne liggen ook veel kastelen en kasteeltjes die vaak in particuliere handen zijn. Dit zijn mooie locaties waar de eigenaren niet alleen zelf wonen maar ook gîtes of chambre d'hôte hebben ingericht waardoor je jezelf tijdens een kort of langer verblijf even kasteelheer of -vrouw kunt voelen.

Fietsen in de Bourgogne wordt trouwens steeds meer een genot.

Hier ontstond ooit de eerste zogenaamde Voie Verte in 1997 toen in het departement Saône-et-Loire een fietsroute werd gemaakt die het traject gebruikt van de oude spoorbaan tussen Cluny en Givry. Dit waren de eerste 44km van een fietsroute netwerk dat inmiddels is uitgegroeid tot meer dan 600 km!

Uiteindelijk zal er ca 850 km fietsroutes in Bourgogne beschikbaar zijn. Honderden kilometers gaan langs de oude jaagpaden die langs de kanalen van Bourgogne liggen.

De routes zijn uitstekend geschikt voor fietsers, wandelaars maar ook skaters zijn er welkom en het grote voordeel ... gemotoriseerd verkeer is op de Voie Vertes en Véloroutes niet toegestaan.

Franche-Comté en Jura

Ook in Franche-Comté kun je fietsen.

Alleen in dit gedeelte van Midden Frankrijk zul je als snel een berg(je) tegenkomen dus waarschijnlijk iets meer voor de geoefende fietser. De Eurovéloroute is een Europees initiatief met een lengte van 2400 km waarvan 187 km door Franche-Comté gaat.

Een mooie manier om het Juragebergte en het dal van de Doubs te ontdekken.

Bourgogne en Franche ComtéBos, rivieren , watervallen je kunt het allemaal vinden in Franche-Comté en dat maakt deze streek extra aantrekkelijk voor een mooie vakantie, waar een bezoek aan de stad Besançon niet bij mag ontbreken.

En voor de fervente wandelaars is er dan nog de Grande Traversée du Jura. (lees ook onze )

Een uitgezette wandelroute waarlangs ook overnacht kan worden in trekkershutten of bij de traditionele boerderijen. De tocht is 380 km lang en is makkelijk onder te verdelen in dagtochten.

In de zomer kun je er niet alleen wandelen maar ook mountainbiken. En als er sneeuw ligt zijn langlaufski's of sneeuwschoenen de juiste attributen om de GTJ te bedwingen.

In het départment Haute-Saône vind ja naast de ruige natuur ook veel meren, rivieren beken en een aantal prachtige watervallen. Ook Haute-Saône is een goede bestemming voor een vakantie midden in de natuur. Gek genoeg is deze streek op maar 500 kilometer van Maastrich nog niet ontdekt door reisorganisaties en dus nog niet zo toeristisch. Een topbestemming om dus eens naar toe te gaan. Meer informatie vind je in onze tips over Haute-Saône

De prachtige ongerepte natuur in dit stukje Frankrijk is echt de moeite waard om te ontdekken. Meer dan 80 meren, talloze riviertjes, de natuurparken Ballons-des-Vosges en Haute-Jura nodigen met ruim 7000km voetpaden uit tot een ware ontdekkingstocht. Voor vissers is deze regio een waar domein.

Je kunt er ook cursussen vliegvissen volgen en proberen in een snelstromende beek of rivier je eerste vlagzalm (ombre) of zebraforel te vangen!

Kom je in de buurt van het leuke stadje Arbois dan is dit de kans om de Vin Jaune te gaan proeven. Deze diepgele wijn heeft een heel kenmerkende geur en smaak. Een bezoek aan een wijndomein is dan ook zeker aan te raden.

In het departement Belfort, het kleinste van Frankrijk, wordt elk jaar in juli het Eurockénnes gehouden, het grootste rockfestival van Frankrijk.

Aanbiedingen TUI Frankrijk

Populaire vakantiegebieden in Frankrijk

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Wat kost een camping in Frankrijk?

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een luxe campingvakantie is mij veel te duur? Met deze tips bewijzen wij het tegendeel en wordt een echt luxe campingvakantie met kinderen of met z'n tweetjes heel betaalbaar. Wij zochten het voor je uit Meer info »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

8 oktober 2019 verschijnt het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk". Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek.

Dit boek kost € 22,50 en is nu al exclusief te bestellen op Frankrijk Binnendoor. Je krijgt het boek dan een maand eerder dan het in de winkel verkrijgbaar is. De eerste 750 kopers maken kans op een diner voor twee met de auteur en zijn echtgenote in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.