Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Veel mensen hebben vragen over het Coronavirus COVID-19. Dat is niet verwonderlijk maar wat wil je weten over het Coronavirus in Frankrijk? In dit artikel lees je er meer over inclusief meer tips en het officiële reisadvies naar Frankrijk.

Actueel Reisadvies Frankrijk en stand Coronavirus in Frankrijk

Update: 24-5-2020 Frankrijk versoepelt sommige maatregelen voor eigen inwoners

Update 18-5-2020: omdat reizen en toerisme in Frankrijk nog niet zijn toegestaan heeft het voor ons weinig zin om alle maatregelen die voor de inwoners van Frankrijk zelf zijn versoepeld hier op te noemen. Vooralsnog is toerisme naar Frankrijk tot 15 juni 2020 niet mogelijk. Eind mei begin juni 2020 zal de Franse overheid bekend maken hoe men om zal gaan met toerisme uit het buitenland. Lees ook dit artikel van Frankrijk Binnendoor

Vanaf 11 mei worden sommige maatregelen voor de inwoners van Frankrijk versoepeld. Dit geldt dus niet voor toerisme en mensen met een tweede huis in Frankrijk. Het gaat hier te ver om alle maatregelen op te sommen daarom verwijs ik naar de Franse Ambassade in Nederland. De volgende redenen zijn GEEN geldige redenen voor een reis naar Frankrijk door een Nederlands ingezetene : reizen naar een TWEEDE woning en toerisme. Houdt daarom ook de ontwikkelingen in België en Luxemburg in de gaten want daar is reizen ook (nog) niet toegestaan.

Belgie: reizen door België naar Frankrijk kan mits je een noodzakelijke reden hebt om naar Frankrijk te gaan (zie hierboven). Je mag dus niet stoppen in België. Ook niet om te tanken. Doe je dit wel dan loop je het risico op een forste boete. Dit geldt ook als je naar een camping in Luxemburg wilt (die weer open zijn sinds 20 mei 2020 en ook voor buitenlandse toeristen). Maar ook voor Luxemburg geldt nog steeds het reisadvies oranje!

Reizen door België en in Frankrijk is alleen toegestaan voor zakelijk noodzakelijke reizen.

Per 17-3-2020 is het reisadvies voor België en Luxemburg gewijzigd in oranje

Per 17-3-2020 is het reisadvies voor heel Frankrijk gewijzigd in oranje

Reisadvies Frankrijk

Wat moet je weten over het Coronavirus en je reis naar Frankrijk?

Is het Coronavirus een reden om niet naar Frankrijk of Parijs te gaan?

Als je met vakantie naar Frankrijk gaat dan is het verstandig om je vooraf te laten informeren. Dit geldt ook voor een stedentrip naar Parijs of een andere Franse stad. Het handigste is daarvoor het officiële reisadvies voor Frankrijk. Dit wordt altijd actueel verstrekt door het Ministerie van Buitenlandse zaken. In dit artikel geven wij je actuele informatie voor je reis naar Frankrijk inclusief handige links. Op deze manier heb je alles voor een veilige reis naar Frankrijk bij de hand.

Coronavirus en je reisverzekering en je annuleringsverzekering?

Als je met vakantie naar Frankrijk gaat is een reisverzekering natuurlijk altijd aan te raden om te voorkomen dat je bij ziekte, ongeval of een calamiteit niet verzekerd bent. Maar hoe zit dat nu met het Coronavirus?

Gelukkig heeft het Verbond van verzekeraars op haar website een speciale pagina waar alles staat wat je moeten weten inclusief alle antwoorden op veel gestelde vragen. Wij herhalen deze vragen hier niet maar je kunt ze hier lezen inclusief alle antwoorden.

Dit is in elk geval heel belangrijk:

Als je van plan bent af te reizen naar een gebied met code oranje of rood dan ben je dan verzekerd?

Je loopt kans dat je dan onverzekerd bent. Neem altijd contact op met je reisverzekeraar of een gespecialiseerde verzekeraar die wel dekking wil bieden als je naar een risicogebied reist. Maar check dit altijd voor vertrek.

Het Coronavirus is ook geen reden om een beroep op je annuleringsverzekering te doen want het valt niet onder de dekking. Dit schrijft het Verbond van verzekeraars er over:

De annuleringsverzekering richt zich doorgaans alleen op risico’s van de verzekerde zelf en zijn directe omgeving (je wordt ziek of één van je ouders overlijdt). Wat er op je bestemming gebeurt, vormt dus meestal geen geldige reden om te mogen annuleren. Bij een annuleringsverzekering maakt het niet uit of de bestemming zich in het buitenland of in Nederland bevindt. Er zijn echter zogeheten ‘allrisk’ annuleringsverzekeringen die wellicht wel dekking bieden.

Coronavirus: hoe zit dat met je ziektekosten verzekering in het buitenland?

Als je naar Frankrijk (of een ander land) gaat waar het Coronavirus heerst dan is het goed dat je de voorwaarden van je ziektekostenverzekerning nakijkt en bij twijfel je verzekeraar raadpleegt of je wel verzekerd bent als je iets tijdens je verblijf in Frankrijk overkomt. Er kunnen in elk geval een paar situaties voorkomen:

 1. Reisadvies groen of geel. Met deze reisadviezen wordt een gebied als veilig gezien en kun je normaal gebruik maken van de voorzieningen van de basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen. Als het reisadvies negatiever wordt als je al op je bestemming blijft dan is je dekking geldig. Als je ter plekke zelf besmet raakt (of je reisgenoten) dan is het zaak om goed naar de voorwaarden van je verzekering te (laten) kijken.
 2. Reisadvies oranje of rood. Is het reisadvies oranje of rood en ga je naar een risicogebied dan zal meestal de dekking van de basisverzekering wel gelden maar zo goed als zeker niet van aanvullende verzekeringen. De basisverzekering keert overigens alleen uit op grond van de in Nederland geldende kosten. Als de kosten in het buitenland dus hoger zijn dan komen deze voor je eigen rekening.

Heb je enige twijfel over de dekking zorg dan altijd dat je voor vertrek precies weet wat je dekking inhoudt zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat moet ik doen als door het Coronavirus mijn reis niet doorgaat?

Heb je op korte termijn een reis gepland naar Frankrijk en heeft je reisorganisatie deze gecanceld? Als het een bij de ANVR en SGR aangesloten reisorganisatie is dan is er sinds 14-3-2020 het speciale Corona-voucher. De Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) heeft aangesloten reisondernemingen een creatieve mogelijkheid geboden bij het omboeken of annuleren van een reis, waarbij de uit te geven Corona-voucher onder dekking valt van dit garantiefonds. Hiermee blijven reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Meer informatie vind je op de website van de ANVR.

Steeds meer reisorganisaties bieden soepele regelingen waarmee je met het voucher later dit jaar alsnog je vakantie kunt boeken. Heb je zelf rechtstreeks tickets geboekt voor een vliegtuig en bijvoorbeeld een hotel, chambre-d'hôte, vakantiehuis of een vakantiepark? Dan zit er niets anders op dan zelf met de betrokken bedrijven contact op te nemen en hoe te handelen.

Thalys.com heeft op haar website al bekend gemaakt dat tickets voor reizen tot 30 april 2020 gratis uitgesteld kunnen worden. Alle tickets kunnen zonder extra kosten ingewisseld worden of worden volledig terugvetaald. De relevante informatie staat hier. Heb je het ticket geboekt bij NS International, dan kunt je hiervoor contact opnemen met het NS International Service Center: 030-2300023 (lokaal tarief). Houd er rekening mee dat de wachttijd langer is dan normaal.

Op de website van de ANVR vind je ook een handig overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden.

Status Coronavirus (Covid-19) in Frankrijk

Sinds 12 mei 2020 houdt de Franse regering een kaart bij waarop regio's en departementen groen of rood zijn. Dit wil echter niets zeggen over veilig of onveilig maar geeft alleen aan in welke gebieden in Frankrijk de medische zorg de situatie aan kan of enorm onder druk staat. Vooral in Noord-Frankrijk zijn de meeste besmettingen en veel regio's rood vanwege de druk op de zorg. Maar theoretisch kan een regio ook rood zijn met relatief weinig besmettingen maar weinig capaciteit om Corona patienten te verzorgen. Dus in alle andere gebieden in Frankrijk loop je ook het risico om besmet te raken. Zie de website voor meer info

De Franse regering heeft een aantal maatregelen getroffen. De lockdown is nog steeds van toepassing maar met verrruimde maatregelen voor de eigen bewoners. De grenzen voor buitenlands toerisme en niet noodzakelijk verkeer zijn dicht tot 15 juni 2020. Eind mei begin juni neem te de Franse regering een besluit hoe verder. Er sijpelen langzamerhand berichten door die ook weer tot geruchten en verkeerde informatie leiden in Nederlandse kranten. Laat je hier niet door in de war brengen. Als je vakantie na 15/6/2020 is wacht dan zo lang mogelijk met annuleren of boeken tot zeker is wat de nieuwe regels worden. Dan pas kun je gefundeerde beslissingen nemen. Kijk vooral ook naar dit artikel op Frankrijk Binnendoor.

Op de website Santé Publique France staat een actueel overzicht met de Franse regio's en het aantal besmettingen. Je kunt daar informatie per regio raadplegen (alleen in het Frans). Klik dan bij de betreffende regio op Télecharger voor uitgebreide informatie

Voor de rest van het Franse grondgebied zijn beperkende maatregelen genomen om verspreiding van Covid-19 te voorkomen zoals *):

*) omdat het voor toerisme nog niet mogelijk is om naar Frankrijk te gaan heeft het volgens ons geen zin om uitgebreid in te gaan op wat wel en niet mag. Zodra de grens open gaat voor toerisme zullen wij dat hier uiteraard direct melden inclusief de voorwaarden. Je kunt je hieronder aanmelden zodat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen

Deze punten zijn de verantwoordelijkheid van de burger wanneer zij worden geconfronteerd met de verspreiding van een virus. Voor de meest actuele status adviseren wij altijd de officiële bronnen te raadplegen. Dat kan ook via deze officiële website van de Franse regering (Ook in het Engels of gebruik zonodig Google Translate).

Op de website van het RIVM staat alles wat je moet weten over het Coronavirus en hoe je moet handelen. Ook vind je er de tips wat je kunt doen om besmetting te voorkomen. Via onderstaande knop kom je bij alle informatie en de actuele stand van zaken.

Reisadvies Frankrijk

17-3-2020, 19:30 Op dit moment is het advies voor heel Frankrijk Oranje = alleen noodzakelijke reizen

17-3-2020,22:00 Het reisadvies voor heel België en Luxemburg is ook gewijzigd in Oranje =alleen noodzakelijke reizen

Op 17 maart 2020 is het reisadvies voor Frankrijk gewijzigd. Daarom is de kleur van het reisadvies van ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) verandert. Je kunt dus nog naar Frankrijk reizen maar alleen als dat echt niet anders kan. Let op! Bij code oranje kunnen er consequenties zijn voor je ziektekosten- of reisverzekering. Volg de adviezen van de autoriteiten op en neem geen onnodig risico voor jezelf en mensen in je omgeving.

Als er sprake is van een calamiteit of een mogelijk negatief reisadvies voor Frankrijk dan updaten wij hier dagelijks.

 • 17-3-2020: Frankrijk heeft vanaf 17 maart de buitengrenzen voorlopig gesloten voor alle verkeer voor landen buiten de Europese Unie. EU inwoners die voor noodzakelijke reizen Frankrijk in moeten worden of er doorheen moeten reizen worden toegelaten (zie hierna). Voor toeristen is Frankrijk tot 15 juni 2020 gesloten. Eigenaars van een tweede huis die terug willen naar hun huis in Frankrijk zijn ook uitgesloten en mogen Frankrijk nu dus niet in.

  • Formulier invullen
   Reizigers die naar- of door Frankrijk reizen wordt aangeraden het formulier attestation de déplacement dérogatoire (verklaring reden tot plaatsing) in te vullen (of over te schrijven) en daarin de reden van de reis aan te geven (4e hokje aankruisen - déplacements pour motif familial impérieux -en handmatig toevoegen: retour aux Pays-Bas als je teruggaat naar Nederland).

Je kunt op de hoogte blijven van aanpassingen in het reisadvies naar Frankrijk. Zodra hier een wijziging in komt informeren wij je direct. Na aanmelding krijg je als beloning extra bonus:

dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis tips en e-book downloaden

 • Regelmatig tips voor de vakantie in Frankrijk
 • Gratis het populaire e-boek "in 3 dagen binnendoor naar de Côte-d'Azur" t.w.v € 6,99
 • Gratis een unieke 4-delige videoserie boordevol Frankrijktips
 • Gratis proeflidmaatschap van FrankrijkBinnendoor.nl

Gratis e-book en unieke serie videopodcasts


Zijn er geen aanleidingen voor enige actie? Dan passen wij alleen de gegevens aan als dit voor de juiste informatie wenselijk is. Voor de actuele informatie kun je altijd de officiële website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

In dit artikel vermelden wij alleen informatie van officiële bronnen. Je kunt dit zelf controleren bij het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Je kunt ook altijd actuele informatie vinden via het Twitteraccount @247BZ van Buitenlandse Zaken.

Het is trouwens aan te raden om de officiële app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. Hiermee kun je simpel je favoriete land selecteren. In dit geval dus Frankrijk. Je krijgt dan een pushbericht als er iets wijzigt in de veiligheidssituatie. Zet ook meteen deze landen als favoriet in de app (selecteer het hartje):

Je wordt dan ook geïnformeerd als er in deze landen iets verandert. Dat is handig als je door deze landen komt als je naar Frankrijk gaat. De app is via onderstaande knoppen direct te downloaden voor Apple en Androïd:

De handige app in de Apple Appstore downloaden
De handige app in Google Play downloaden

Toch van Frankrijk genieten? Haal een stukje Frankrijk in huis

Zolang het niet mogelijk is om naar Frankrijk te reizen hoef je Frankrijk toch niet te missen! Ruud Couwenhoven, de auteur van de bestseller "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" heeft namelijk iets bedacht om een stukje Frankrijk in huis te halen. Speciaal voor leden van Frankrijk Binnendoor schrijft hij op dit moment een uniek en exclusief vervolg op zijn populaire boek over Frankrijk. Dit is alleen online te volgen op zijn website FrankrjkBinnendoor.nl.

Als je lid bent van Frankrijk Binnendoor kun je 3 maanden lang de unieke serie 26 dagen Frankrijk Binnendoor volgen. Het is een nieuwe rondreis van 26 dagen door de Champagne-Ardenne, Bourgogne, het Centraal Massief, de Languedoc-Roussillon en de Provence. De eerste afleveringen kun je nu al direct na aanmelding lezen en vanaf deel 3 krijg je elke week automatisch toegang tot het vervolg. Aan het eind van de serie wordt deze in een fraai en exclusief e-book samengevat dat nergens anders te koop zal zijn. Iedereen die lid wordt van Frankrijk Binnendoor krijgt dit e-book helemaal gratis. Alle informatie vind je via HaalFrankrijkinhuis.nl

Boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Frankrijk Binnendoor, het boek

Met dit boek haal je een stukje Frankrijk in huis. Het is sinds oktober 2019 het meest verkochte reisboek over Frankrijk en staat boordevol reisverhalen, tips en naast de auteur geven vier gerenommeerde Frankrijkkenners hun persoonlijke geheimen prijs over cultuur & historie, wijn proeven en wijn kopen, lekker eten en overnachten in Frankrijk.

Het slot van het boek is een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk die dag voor dag is beschreven. Dé manier om thuis al Frankrijk te ontdekken.

Een musthave voor elke Francofiel!

Bekijk het boek »

Boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Leden van Frankrijk Binnendoor

Sinds 2011 zijn er al duizenden leden van Frankrijk Binnendoor. Met een Premiumlidmaatschap haal je nog meer Frankrijk in huis en krijg je exclusief online toegang tot speciale reisverhalen die alleen voor leden beschikbaar zijn.

Premiumleden kunnen ook alle e-books gratis downloaden en hebben onbeperkt toegang tot speciale roadtrips en rondreizen inclusief routebeschrijvingen. Je kunt kiezen uit drie verschillende lidmaatschappen zodat er altijd eentje is die bij je past.

Lid worden is binnen 1,5 minuut geregeld

Meer over de lidmaatschappen »

Boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

E-books over Frankrijk

Op Frankrijk Binnendoor kun je methandige e-books ook een stukje Frankrijk in huis halen.

Er zijn inmiddels 6 e-books waaronder het e-book Frankrijk Binnendoor (van het boek) maar ook over Le Sud-Ouest, Parijs, de Route des Grandes Alpes, de Loire, Bretagne en Picardie en het gratis e-book "In drie dagen binnendoor naar de Côte-d'Azur". Er zijn nog meer e-books maar deze zijn exclusief voor leden van Frankrijk Binnendoor.

De e-books kun je direct downloaden zodat je waar je maar wilt al kunt gaan genieten van Frankrijk

Deze e-books staan boordevol inspiratie.

Download een e-book »

 

Bijzonderheden reisadvies Frankrijk

Reisadvies Frankrijk

Reischecklist en Paklijst Frankrijk

Op FrankrijkBinnendoor.nl kun je een handige paklijst en reischecklist Frankrijk downloaden. Je kunt kiezen uit een versie zonder kinderen en uit een speciale paklijst en reischecklist Frankrijk voor gezinnen met kinderen. Deze lijsten zijn samengesteld aan de hand van de wensen van Frankrijkgangers. Ze bieden je een prima hulpmiddel om niets te vergeten als je met vakantie naar Frankrijk gaat.

DOWNLOAD DE REISCHECKLIST


Handig boek over Frankrijk

Het boek 'Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk' is sinds oktober 2019 de best verkochte reisgids over Frankrijk. Naast een bijzondere rondreis dwars door Frankrijk, die dag voor dag staat beschreven, staan er ook heel veel handzame tips in om een vakantie in Frankrijk zorgeloos te laten verlopen. Lezers en pers zijn heel enthousiast over dit boek. Het Frans Bureau voor Toerisme in Nederland zegt er zelfs dit over:

"Bijzonder boek over heel Frankrijk. Het boek legt uit hoe je door te reizen over de Franse binnenwegen veel meer ziet, ontdekt en geniet. Met originele tips die je eigenlijk het liefst voor jezelf houdt, maar té leuk zijn om niet te delen. Wat dit boek over Frankrijk uniek maakt, is de compleet beschreven roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk. Daarnaast deelt de auteur niet alleen zijn ervaringen, maar geeft hij ook het woord aan vier gerenommeerde Frankrijkdeskundigen.

Lid worden van Frankrijk Binnendoor en het andere Frankrijk ontdekken
Tip » Haal meer uit je vakantie in Frankrijk met e-books, complete reisverhalen, roadtrips, rondreizen en bijzondere podcasts over Frankrijk. Wordt net als duizenden anderen ook lid van Frankrijk Binnendoor en ontdek het andere Frankrijk. Ben jij de volgende?

Brandstofproblemen en stakingen in Frankrijk

Frankrijk is een land waar je rekening moet houden met stakingen in het openbaar vervoer en wegblokkades. Sinds december 2018 is de protestorganisatie des Gillets Jaunes regelmatig actief. Meestal in en rond Parijs of de grote steden. Maar soms ook in het binnenland waardoor er soms in Frankrijk problemen met de brandstofvoorzieningen. Hierover is er een speciale pagina met actuele informatie.

Gezondheid algemeen, muggen en teken in Frankrijk

In Frankrijk kun je ervan uit gaan dat de gezondheidszorg goed is. Wel moet je er rekening mee houden dat er sinds 2019 in Frankrijk mazelen kunnen voorkomen. Het is dus verstandig om te checken of jij en je reisgenoten daarvoor een vaccinatie hebben gehad. De status voor mazelen in Frankrijk en het officiële advies van het RIVM kun je hier controleren.

Muggen

Verder moet je ook attent zijn voor muggen. Goed insmeren en beschermen met Deet tegen muggenbeten wordt sterk geadivseerd. In Frankrijk komt de tijgermug vooral in het zuiden voor. In mei 2019 waarschuwde de Franse overheid toeristen voor de aanwezigheid van de uit Azië afkomstige tijgermug (Aedes albopictus) in het zuiden van Frankrijk. Deze mug kan de infectieziekten Dengue (knokkelkoorts) en Chikungunya overbrengen. De mug is o.m. gesignaleerd in Corsica, Var, Alpes-Maritimes en in sommige wijken van Marseille.

Op de website santerepubliquefrance.fr staat een overzicht met door muggen overgebrachte ziektes en de regio's waar deze voorkomen

Zikavirus

Op 9 oktober 2019 hebben de Franse gezondheidsautoriteiten gemeld dat er in het departement Var (bij Hyeres) 3 gevallen waren geconstateerd met verschijnselen die mpgelijk leken op het Zikavirus dat ook door muggen kan worden overgebracht. Dit is gemeld bij de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie).

Het WHO advies in deze is: Bescherming tegen muggenbeten overdag en in de vroege avond is een belangrijke maatregel om Zika-virusinfectie te voorkomen. Speciale aandacht moet worden besteed aan het voorkomen van muggenbeten bij zwangere vrouwen, vrouwen in de reproductieve leeftijd en jonge kinderen. Persoonlijke beschermende maatregelen omvatten het dragen van kleding (bij voorkeur licht gekleurd) die zoveel mogelijk van het lichaam bedekt; gebruik van fysieke barrières zoals raamschermen en gesloten deuren en ramen; en het aanbrengen van insectenwerend middel op de huid of kleding die DEET, IR3535 of icaridine bevat volgens de instructies op het productetiket.

Tenslotte moet je in de natuur attent zijn op teken. Controleer altijd of er zich niet ergens zo’n beestje op je lichaam zit. Lees ook deze tips op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)

Veiligheid in Frankrijk

Bij veiligheid in Frankrijk kun je aan diverse risico’s denken maar over het algemeen gelden dezelfde normen als in Nederland. Sinds de aanslagen van 13-11-2015 in Parijs zijn er wel diverse andere aanslagen geweest. Op cruciale locaties zul je meer bewaking tegenkomen en ook zul je wat vaker bij winkels gecontroleerd worden.

Tip: bij winkelcontroles of bij evenementen is het slim om te zorgen dat je bij binnenkomst je jas open hebt. Dan kun je meestal zo doorlopen. Bij sportevenement en concerten zijn over het algemeen rugzakken en grote tassen niet toegestaan.

Op het gebied van criminaliteit geldt ook hetzelfde als in Nederland. In dit artikel over veiligheid in Parijs staan handige tips die je overal kunt toepassen.

Bij de grote invalswegen bij Franse steden en langs de snelwegen bij parkeerplaatsen kunnen criminelen actief zijn. Wees daar dus ook alert en zorg dat de autodeuren en ramen gesloten zijn als je moet stoppen. Laat sowieso nooit iets van waarde achter in de auto en zelfs niet een tasje zichtbaar op schoot of de achterbank.

Natuurgeweld in Frankrijk

Vooral in het zuiden van Frankrijk maar ook op het eiland Corsica zul je vooral in de warme en droge zomermaanden rekening moeten houden met bosbranden. In de Provence en aan de Côte-d’Azur worden vaak in deze periode gebieden preventief afgesloten voor gemotoriseerd vervoer. Volg altijd de lokale media en adviezen van lokale autoriteiten.

Een ander risico zijn overstromingen bij rivieren. In periodes van hevige regenval kunnen rivieren veranderen in woeste stromen en buiten hun oevers treden. Dit kan vooral in bergachtig gebied razendsnel gebeuren tijdens korte maar hevige buien. Let dus altijd goed op de lokale meteo en adviezen van lokale bewoners.

Wees altijd alert op weersveranderingen want vooral in de bergen kan het weer snel omslaan (in het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk staan ook handige tips voor een onbezorgde vakantie in Frankrijk). Ben je op wintersport in Frankrijk? Let dan altijd op de lokale weersverwachtingen en vooral ook de waarschuwingen voor lawines. Sla deze nooit in de wind want het kan dan om leven of dood gaan.

Gebeurt je toch iets bel dan altijd 112.

Meer informatie over hoe te handelen bij problemen naar aanleiding van natuurgeweld in Frankrijk vind je via deze link.Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.