Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Met de trein naar Zuid-Frankrijk: milieuvriendelijk en relaxed!

Boek voordelig je tickets voor de trein naar Zuid-Frankrijk

Het voordeel van de trein naar Zuid-Frankrijk

Tips vakantiehuizen Frankrijk

Wat is het voordeel om met de trein naar Zuid-Frankrijk te gaan?

Het uitgebreide netwerk van de TGV en Thalys maakt reizen met de trein in Frankrijk een uitstekend alternatief voor auto en/of vliegtuig. Met de Thalys reis je comfortabel naar Parijs, waar je meestal overstapt op de TGV naar Zuid-Frankrijk.

De reistijd is ook aanmerkelijk korter. Met de auto naar Zuid-Frankrijk is al gauw 1200 km (vanaf Utrecht) daar doe je met pauzes minimaal 14 uur over mits je geen files onderweg hebt.

Met de trein naar Zuid-Frankrijk overbrug je de afstand in ongeveer 9,5 uur (vanaf Brussel zelfs maar 6 uur en 20 minuten. Je komt relaxed aan en je vakantie begint meteen. (bekijk dit voorbeeld)

Tip: de trein stoot 10x minder CO2 uit dan reizen met de auto!

De bestemmingen van Thalys en TGV in Zuid-Frankrijk

Wil je tickets zoeken? Gebruik dan de zoekmodule hiernaast, of de links per stad hieronder.

Reizigers die vanaf een Belgisch of Duits station kunnen beter tickets kopen bij OUI-Voyages

Tip » wist je dat de trein naar Zuid-Frankrijk bijna 50% goedkoper en sneller is dan met de auto?

sneller en goedkoper

Sneller en goedkoper met de trein naar Zuid-Frankrijk

trein naar Zuid-Frankrijk

Met de trein naar Zuid-Frankrijk

Als je met de trein naar Zuid-Frankrijk gaat dan boek je bijvoorbeeld een ticket voor de TGV die twee keer per dag van Brussel Midi rechtstreeks naar Montpellier rijdt.

Vanuit Nederland kun je naar Brussel met de Thalys of met de Intercity Brussel.

Vanaf Brussel naar Montpellier duurt de reis 6 uur en 20 minuten. Je hebt met de Thalys vanuit Amsterdam ongeveer 25 minuten voor de overstap. Totaal is de reistijd vanaf Amsterdam circa 9,5 uur

Een ticket eind mei heb je al voor circa € 100 en de terugreis 7 dagen later voor circa € 150. Totaal kosten voor een retour dus ongeveer € 250.

Met de auto naar Zuid-Frankrijk

Met de auto moet je een afstand van 1200 kilometer overbruggen. Zonder pauzes rij je er al gauw 12 uur over (mits je geen files bij Lyon hebt). De tol bedraagt € 55 en aan benzinekosten circa € 175 (gemiddeld verbruik 1:12 en € 1,70 p/liter langs de Route du Soleil).

Met de auto heen en terug kost je dus al gauw € 225. Maar redt je het in één dag? Of wil je met een overnachting halverwege? Het is wel zo verstandig dus boek je een hotel. Kost ongeveer €  100 tel daarbij de inspanning van de autoreis. Met de auto kom je dus al gauw op € 335 voor de heenreis.

Tot 25% voordeel, kortere reistijd en een stuk relaxter

Er van uitgaande dat je met 2 personen gaat kost de TGV je in dit voorbeeld dus € 500 en met de auto ben je € 670 kwijt. Tel daarbij op dat je 2 reis / vakantiedagen uitspaart, je veel relaxter reist met de TGV en het voordeel voor de Trein naar Zuid-Frankrijk is duidelijk.

De TGV naar Zuid-Frankrijk is dus een uitstekend alternatief voor de auto en ook goed voor het milieu want de CO2 uitstoot van deze reis met de TGV is maar 1/10 van die van een auto.

Tips vakantiehuizen Frankrijk


Van eind juni tot eind augustus rijdt de Zon-Thalys elke zaterdag De reistijd vanaf Amsterdam is circa 7 uur. Daar kan geen auto tegen op! Lees deze tips over de Zon-Thalys

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.