Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Een week op een camping bij Chambord

de Loire met ChambordNa onze voortreffelijke lunch in Chablis vertrekken wij om 16:00 uur naar onze eerste bestemming. Wij hebben aan de Loire de fraaie camping Chateau de Marais uitgezocht in Muides-sur-Loire.

Deze camping beochten we een paar jaar eerder al eens met onze kinderen, De omgeving en de toen opgedane ervaringen waren voor ons de reden om er nog eens naar toe te gaan. Het is een prima uitvalsbasis voor fietstochten naar de kastelen in de omgeving van Blois. En je zit er vlak bij het prachtige kasteel van Chambord met zijn enorme park met wild!

Het wordt een prachtige autorit. Het mooie weer helpt natuurlijk mee. Wat is Frankrijk in juni toch heerlijk! Vanuit Chablis rijden we richting Auxerre waar we de N65 zoeken naar Orleans en al snel gaan we richting Toucy via de D965. Het is tenslotte Frankrijk Binnendoor nietwaar......

De rit

omgeving Merry La ValleeWij zoeken na een kilometer of 5 bij Villefargeau de richting Lindry. Hier begint een prachtige rit over C- en D-wegen. Dwars door bossen en velden met schitterende vergezichten. Het is ook een machtig fietsgebied en absoluut niet druk.

We passeren dorpjes zoals Egleny, Merry-La-Vallée en Villiers-St.-Benoît. In het centrum van dit plaatsje rijden we richting Louesme over de D132 . Direct na Louesme gaan we linksaf en blijven de D 132 volgen en kiezen de richting Champignelles.

Op een gegeven moment kiezen we de D7 en rijden naar La Charene en blijven de D41 volgen. Dorpjes zoals Aillant-sur-Milleron, Châtillon-Coligny en Les Bézards passeren we en het Frankrijk gevoel krijgt al behoorlijk de overhand. We zijn nu niet ver van de Loire en besluiten een pauze in te lassen zodra we de rivier zijn overgestoken. Via Les Choux (D56) komen we in Ouzouer-sur-Loire (D952). In dit dorpje zoeken we de D119 en rijden naar Sully-sur-Loire.

Hier tippen wij u om over de brug de auto rechts te parkeren. U heeft hier een mooi zicht op de rivier en de bankjes onder de bomen nodigen uit om even lekker uit te rusten.

Kasteel

kasteel Sully-sur-LoireAls u hier nog wat tijd overheeft moet u absoluut eens het Chateau de Sully-sur Loire te bezoeken, Het is ongetijfeld een van de meest indrukkwekkende kastelen aan de Loire.

Op de imposante grachten kunt u een roeitocht maken. Maar misschien wilt u wel in de voetsporen treden van Jeanne d'Arc want zij was hier ooit te gast. Dat kan ook gezegd worden van Voltaire maar hij vertoefde er in gedwongen ballingschap.

Er resten ons nog 80 km naar onze bestemming van deze dag. In het centrum van Sully zoeken we de D 951 en via dorpjes met prachtige namen zoals Neuvy-en-Sullias, Tigy en Vienne-la-Ville rijden we over de D14 naar Marcilly-en-Vilette.

We steken de N20 over richting Jouy le Poitier. Hier begint een prachtig stuk over de D103 naar La-Croix -Blanche. De tocht gaat richting Beaugency een stad met een rijke historie die wij later nog zullen bezoeken.

Wild

Chateau ChambordWij rijden om ongeveer 19:30 uur de camping op in Muides-sur-Loire waar we de gehuurde stacaravan in bezit nemen en besluiten om 21:00 uur op onze fietsennog even richting een wildplaats bij Chambord te gaan.

Op ongeveer 3,5 km van de camping zijn namelijk een paar wild-observatieplaatsen (ook voor kinderen een pracht ervaring!). Het lijkt dat de schemering zijn werk doet want er beweegt van alles langs de bosrand.

Met onze verrekijker ontdekken we op de open plek een groepje reëen. Iets dichterbij scharrelt langs het struikgewas een wild zwijn met jongen.

Plotseling krijg ik een tik op mijn schouder. Marian ontwaarde een vos die uit het struikgewas kwam geslopen. Wat een pracht gezicht.. het beest sloop statig en behoedzaam over de open plek omdaarna weer snel beschutting te zoeken van het struikgewas.

De reëen zijn alert en maken de vos blijkbaar aan het schrikken. Plotseling zien we het met een flinke snelheid in het duister verdwijnen. Even plotseling werd de stilte ook verstoord door een rinkelende GSM , de eigenaar begon gelijk een heftig en vooral luid gesprek. De dieren weg en wij ook het was tenslotte al 23.00 uur en tijd voor een verdiende nachtrust.

volgende dagDe vakantie is begonnen! We verheugen ons nu al weer op de volgende dag

vorige pagina

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Nieuw! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

8 oktober 2019 verschijnt het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk". Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Verder thema's zoals fietsen, wandelen, markten en antwoorden op veel gestelde vragen. Een rondreis van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek.

Dit boek kost € 22,50 en is nu al exclusief te bestellen op Frankrijk Binnendoor. Je krijgt het boek dan een maand eerder dan het in de winkel verkrijgbaar is. De eerste 750 kopers maken kans op een diner voor twee met de auteur en zijn echtgenote in hun favoriete Franse restaurant in Maastricht. Meer informatie en inkijk exemplaar.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.