Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Frankrijk Binnendoor = ontspannen door Frankrijk

Frankrijk Binnendoor

3400 prachtige kilometers in 26 dagen

Op deze site staat ook een reis die wij dwars door Frankrijk maakten.

Om precies te zijn 26 dagen waarin we ruim 3.400 km hebben afgelegd via Chablis (Bourgogne) naar de kastelen van de Loire en vervolgens naar de Auvergne en de Languedoc/Rousillon.

Er stond ook een bezoek gepland aan de Camargue en tenslotte reisden we naar de Provence waar de Gorges du Verdon worden bezocht.

Via de Provence reden wij in 5 dagen terug naar Nederland en bezochten we stadjes zoals Vaison-La-Romaine, Le-Puy-en-Velay, Moulins en opnieuw Chablis.

De hele tocht ging via D(epartementale) wegen en soms de Route Nationale. Het enige stukje snelweg was het deel in Nederland via Maastricht tot Luik want daar begon onze reis dwars door de Belgische en Franse Ardennen.

Deze manier van reizen noem wij alle jaren Frankrijk Binnendoor.

Hopelijk beleef je er zoveel plezier aan dat je ook Frankrijk Binnendoor gaat verkennen. Het Frankrijk van de D- en C-wegen is van een ongekende schoonheid en je komt de mooiste dorpen en streken tegen!

Maak kennis met ons en met Frankrijk Binnendoor

Frankrijk Binnendoor met Ruud en Marian CouwenhovenWij zijn Marian en Ruud Couwenhoven, wij wonen op een steenworp afstand van Maastricht en daarmee ligt Frankrijk voor ons lekker dichtbij. Wij kennen het land door en door en komen er al meer dan 25 jaar.

Wij bezoeken Frankrijk niet alleen voor een heerlijke zomervakantie. Wij reizen er regelmatig en zijn altijd op zoek naar bijzondere plekjes.

Ruud schrijft erover en onze verhalen geven wij in eigen beheer uit op deze website, ons concept Frankrijk Binnendoor en de speciale website www.frankrijkbinnendoor.nl. Op deze site schrijft Ruud sinds januari 2011 wekelijks korte verhaaltjes en tips.

In voorkomende gevallen schrijven wij ook voor derden over onze ervaringen in Frankrijk (wilt u ook over onze ervaringen publiceren? Neem dan contact met ons op. Wij zullen je graag informeren over de mogelijkheden en voorwaarden. Wij kunnen verhalen leveren over praktisch elke streek!

In 1999 maakten wij een homepage en plaatsten die op het internet. Daar stond ook een stukje op over onze passie Frankrijk. Van het een kwam het ander en in september 2000 registreerden wij de domeinnaam www.frankrijkvakantieland.nl, nog niet wetende waar dit toe zou leiden.

Inmiddels wordt onze website jaarlijks door 1,5 miljoen mensen bezocht en is in de loop der jaren de oorspronkelijke website uitgebreid met veel meer informatie

Omdat wij meerdere malen per jaar korter of langer verblijven in Frankrijk kunnen wij putten uit een heel reeks eigen ervaring en leuke anecdotes. Wij hebben niet alleen de bekende plekken bezocht hebben, maar juist vele bijzondere minder bekende bestemmingeng gezocht en gevonden. Al deze tips staan op onze website.

In combinatie met onze persoonlijke beschrijvingen vindt u derhalve op Frankrijkvakantieland.nl unieke informatie die de vakantie in Frankrijk nog leuker maakt. De foto's zijn nagenoeg allemaal door Ruud gemaakt en daarmee ook uniek. Je kunt foto's en filmpjes op bekijken om nog meer indrukken op te doen.

Hoe het begon

In het verleden trokken we naar Frankrijk met onze kinderen. I

In die tijd huurden we meestal een tent die compleet was ingericht. De tenten of stacaravans stonden over het algemeen op prima campings.

Cap d'Agde Frankrijk BinnendoorVoor deze reis hebben wij ook weer gebruik gemaakt van de mogelijkheden die een organisatie biedt die tenten verhuurd.

In het voor - of naseizoen zijn er altijd wel aanbiedingen of kortingen te verkrijgen (bijvoorbeeld 3 weken en 2 weken betalen). Verder zijn in deze periodes de prijzen nog acceptabel.

In de loop der jaren hebben wij al veel van Frankrijk gezien.

Door onze vakanties zijn wij steeds meer van dit land gaan houden. Dat was de reden dat wij op het idee kwamen om ruim 4 weken te gaan reizen door dit fantastische land. Er was tijd genoeg voor een gedegen voorbereiding want wij begonnen ruim 10 maanden van te voren met de voorbereiding.

Aangezien wij eind mei vertrokken, besloten wij om in het noordelijke deel van Frankrijk een sta-caravan te huren (voor het geval het koud en regenachtig zou zijn). Op deze wijze hebben wij een route uitgestippeld die van camping naar camping liep en ons uiteindelijk tot in Castellane (Provence) zou brengen.

De campings werden geselecteerd volgens een aantal criteria: Je moest er kunnen fietsen (niet alleen bergop), wandelen (wel bergop), de natuur, historische omgeving en rustige ligging van de camping.

De campings mochten ook niet te ver van elkaar liggen. In 1 dag moest een verplaatsing mogelijk zijn en dit moest 'relaxed' kunnen plaatsvinden, het was tenslotte vakantie!

Tips en navigeren

Op deze website wordt van de hele reis verslag gedaan.

Er wordt ingegaan op de omgeving waar we verbleven, er worden tips gegeven, fiets- en wandelroutes zullen worden vermeld en er is foto-materiaal gepubliceerd om je een indruk te geven van de omgeving.

Aangezien wij echte 'lekkerbekken' zijn zal er ook regelmatig een culinaire tip worden gegeven met verwijzing naar een goed restaurant (maar wel betaalbaar) of gewoon een eenvoudig recept dat u zelf kunt klaarmaken.

Michelinkaarten

Ook zullen de routes die we met de auto hebben afgelegd worden verstrekt om je de richting te wijzen. Wij gebruiken altijd de Michelinkaarten 1:200.000 want daarop staat zelfs de kleinste weg!

Standaard ligt in onze auto trouwens ook de Micheling wegenatlas van Frankrijk want soms is dat handiger dan een navigatiesysteem!

Een navigatiesysteem

Natuurlijk is een navigatiesysteem een handige optie, maar pas op!

Zorg altijd naast het navigatiesysteem voor een goede wegenkaart in de auto!

Het gevaar van een navigatiessyteem is dat je eindbestemming er in zet maar op weg er naar toe geen flauw benul hebt waar je zit. Voorkom dit door je route voor te bereiden!

In een goed navigatiesysteem met een gedetailleerde kaart van Frankrijk kun je natuurlijk vertrekpunt en eindpunt instellen, vervolgens kiezen voor kortste route en de tolwegen uitschakelen.

Je gaat dan dwars door Frankrijk en komt op de meest verrassende plekjes, maar er kleeft een bezwaar aan. Als je je goed niet voorbereid met een vooraf geplande route via een kaart , loop je het risico dat je op een gegeven moment wel ziet waar je bent, maar niet weet waar je zit!

Plan je route en kies de juiste bestemming

Onze aanpak is steevast de route uitstippelen via een wegenkaart en dan in de routeplanner begin- en eindpunt instellen, maar ook meerdere dorpen en plaatsen die op de route liggen. Op deze manier kun je ook zelf je route beter beinvloeden.

Met een TomTom of ander navigatiesysteem is dit tegenwoordig goed mogelijk.

Maar... er is een valkuil! In de regio's van Frankrijk zijn veel dorpen en plaatsen met dezelfde naam. Zorg dus dat je de juiste plaats intikt want het is vervelend als je honderden kilometers fout zit omdat je keurig de aanwijzingen van je navigatiesysteem volgde!

Gebruik altijd de postcode van de plaats van je bestemming! In de winter 2015 reed een Belgische buschauffeur op zijn navigatiesysteem met een busvol wintersporter naar La Plagne in de Franse Alpen. Hij reed echter naar La Plagne 64350 dat aan de voet van de Pyreneeën ligt!

Volg onze route dwars door Frankrijk

Naast deze complete route zijn wij doorgegaan met het beschrijven van onze ervaringen in Frankrijk. Zo is er een compleet naslagwerk voor een fantastisch verblijf in Frankrijk ontstaan. Maar dat niet alleen, want de research voor deze website heeft zoveel gegevens boven water gebracht dat er nog veel meer aan is toegevoegd en regelmatig publiceren wij nieuwe gegevens en tips voor trips.

Wij hebben inmiddels zoveel van Frankrijk gezien, opgeschreven en gefotografeerd dat het tijd werd om een breder publiek dan familie en kennissen gebruik te laten maken van onze opgebouwde kennis. En wie weet hoeven wij dan ook in onze kennissenkring niet meer te antwoorden op de vraag " Hebben jullie nog een leuke tip of suggestie voor een vakantie in Frankrijk?"

In deze opzet zijn wij sinds de start van Frankrijk Binnendoor in 2001 geslaagd en zelfs meer dan dat. De website www.frankrijkvakantieland.nl is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste websites over Frankrijk en trekt jaarlijks bijna 1,5 miljoen bezoekers.

Is uw honger naar Frankrijk Binnendoor dan nog niet gestild? Wordt dan nu lid van Frankrijk Binnendoor voor nog meer tips en reisbeschrijvingen. Je kunt ook eenvoudig tegen een kleine vergoeding onze reisverhalen en tips voor trips als e-book downloaden.

Dit is een site over Frankrijk die nooit af is. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanpassingen en vernieuwingen? abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Als u zich nu inschrijft krijgt u ook gelijk een gratis e-book!

Veel plezier met je ontdekkingsreis door Frankrijk!

Marian & Ruud Couwenhoven


Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.