Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Een wijnreis in Frankrijk is dé manier op vakantie en wijnproeven te combineren. Lees meer...

Wijnreizen naar Frankrijk

Tips voor een wijnreis naar Frankrijk

Wijn en Frankrijk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je komt werkelijk overal in Frankrijk wijngaarden tegen. Het zal je ook niet verbazen dat er allerlei wijnreizen worden georganiseerd.

Alleen bleek ons dat het nog niet zo eenvoudig is om een goede wijnreis te vinden.

Wij zijn op zoek zijn gegaan naar mooie wijnreizen in Frankrijk en daar lees je hier alles over plus tips en links naar mooie wijnrondreizen en actieve wijnwandelreizen of zelfs op de fiets!

Wijnreis en druivenpluk

Wijnarrangementen in Frankrijk via Pharos Reizen ANWB zijn goed verzorgd.

Meer info

Wijnreizen naar Frankrijk

Nieuw! De Frankrijk Binnendoor Wijnweken met FranceComfort in de Lot. Een uniek arrangement samen met Ruud Couwenhoven van Frankrijk Binnendoor genieten van 15 t/m 29 september in de wijnstreek bij Cahors op het kleinschalig vakantiepark Villages de Cigales van FranceComfort,

Meer informatie »

Actieve vakanties zoals wijnwandelen zijn ideaal om een wijnstreek te verkennen!

Meer info

Aanrader: de wijnreizen van Pharos Reizen ANWB

Pharos Reizen van ANWB heeft elk seizoen een aantrekkelijke wijnarrangementen in Frankrijk en biedt uitstekend verzorgde wijnrondreizen aan.

Het aanbod varieert van 3 tot 4 dagen in een charmant hotel midden in de Elzas tot een 10-daagse rondreis door de wijngebieden van de Champagne, Bourgogne, Elzas en de Vogezen. Een prachtige reis waarmee je het beste van de Franse wijngaarden ontdekt.

De wijnreizen van Pharos Reizen zijn inclusief bezoeken en wijnproeverijen en je ontvangt de ANWB kaart van de streek en de Wat & Hoe Reisgids Frankrijk. Je overnacht in sfeervolle en goede hotels of chambres-d'hôte.

Pharos Reizen werd al meerdere keren gekozen als de beste Reisaanbieder autovakanties en is een goede keus voor een wijnreis (aangesloten bij ANVR en SGR). De wijnreizen van Pharos Reizen vind je hier

Bezoek de wijnstreken van Frankrijk

De Bordeaux, Champagne, Bourgogne, Elzas, Languedoc-Roussillon, Loire, Provence en Rhône zijn de regio's die natuurlijk bekend staan om de wijn die er vandaan komt. Maar ook bijvoorbeeld de Jura, Alpen, Corsica, Charente en Corsica zijn gebieden waar wijn wordt geproduceerd.

Tijdens onze reizen door Frankrijk zijn wij al op de meest verrassende plekken een wijngaard tegengekomen. Dan zijn er nog de bijzondere plekjes met kleine wijngaarden zoals bijvoorbeeld op Montmartre in Parijs of op andere plekken in Frankrijk.

Eigenlijk is Frankrijk één grote wijngaard!

Naast het feit dat al die wijngaarden met talloze grote en kleine wijnboeren wijn produceren kun je er ook op een andere manier van genieten. Streken met een wijngaard zijn ideaal om te verkennen tijdens heerlijke wandeling of fietstocht.

Vaak zijn er zelfs speciale routes uitgezet voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Genoeg te beleven dus!

Een goede aanbieder voor mooie wijnreizen in Frankrijk is Travelbird. De online aanbieder van vakanties is aangesloten bij de SGR en ANVR en heeft diverse bijzonder leuke wijnreizen in Frankrijk!

Actieve wijnreizen van SNP Natuurreizen ANWB

Wijnreizen SNP Natuurreizen

Voor wie liever een georganiseerde wijnreis wilt maken is er een prachtig alternatief.

SNP Natuurreizen is een reisorganisatie van de ANWB en een specialist op het gebied van actieve vakanties in Frankrijk (maar ook in andere landen).

SNP heeft een mooi pakket met wijnreizen naar Frankrijk. Het zijn stuk voor stuk bijzondere wijnwandelreizen in Frankrijk die niet alleen de bekende wijngebieden bezoeken maar ook een paar minder bekende wijnstreken.

Heel bijzonder vonden wij de wijnwandelreis in het mooie wandelgebied van de Dentelles de Montmirail in de Vaucluse en de Côte du Rhône.

Er ook mooie wijnreizen in de Elzas, Côte d'Or / Bourgogne, Loire en Champagnestreek. Zelfs in de Drôme Provençale zijn een paar aantrekkelijk wijnvakanties te vinden. Je kunt deze wijnreizen individueel maken maar ook als groepsreis.

In dat laatste geval gaat er een ervaren reisleider mee die je de fijne kneepjes van het wijnproeven zal bijbrengen. Voor ervaren "wandel vinologen" zijn er mooie tochten te maken. Een topper is bijvoorbeeld de wijnreis naar de Bourgogne die door deelnemers als best wordt beoordeeld.

SNP Natuurreizen is aangesloten bij de SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds. Je vakantie boek je dus veilig en je (aan)betaling is gegarandeerd. De actuele aanbiedingen van SNP wijnreizen vind je hier

Kras rondreizen

Rondreizen van Kras in de Elzas zijn ideaal om deze mooie wijnstreek te verkennen.

Meer info

TUI rondreizen naar Frankrijk

TUI heeft een aantal bijzondere rondreizen in Frankrijk die je goed kunt combineren met een wijnvakantie.

Aanbieding

Kras rondreizen

Kras rondreizen en actieve vakanties in de wijnstreken van de Loirevallei

Meer info

Actieve wijnreizen (fietsvakanties en wandelreizen)

Dit is Misschien is het wel het allerleukste. Lekker op je gemak wandelen of fietsen en elke dag door de Franse wijngaarden op zoek naar weer een mooi plekje of een bijzonder wijndomein.

Maar hoe pak je dat aan?

Zelf boeken wij vaak via Booking.com een hotel of chambre d'hôte in een wijngebied en gebruiken dat als uitvalsbasis voor onze wandelingen, fietstochten en natuurlijk de wijnproeverijen!

Regelmatig huren wij een vakantiehuis voor een week of een lang weekend in een mooi wijngebied. Buiten het hoogseizoen betaal je stukken minder en kun je voor weinig geld iets huren!

Bij de lokale VVV of de hotelreceptie vragen wij tips voor wandelingen en routes en natuurlijk van goede wijndomeinen in de omgeving. Voor ons is het prachtige boek De Wijnregio's van Frankrijk een topper. Het ligt standaard in de auto. Wij bestelden het via Bol.com

Verder vind je in onderstaande video tips voor een wijnvakantie in de Loirestreek

Tenslotte nog wat links met leuke "wijnvakantietips"

© foto's en inhoud eRCeeMedia


Lezersaanbieding Frankrijk Vakantieland & Frankrijk Binnendoor

7 daagse fietsvakantie Loire

Autorondreis dwars door de Elzas

Bijzondere fietsvakantie bij de Loire die exclusief voor FrankrijkVakantieland en Frankrijk Binnendoor door TUI is samengesteld. Heerlijke fietstochten in het Loiredal bij de kastelen van de Loirestreek bij Blois. Halfpension + bagagevervoer. Bekijk de aanbieding

FranceComfort Wijnweken

Van 15 tot 29 september 2018 extra voordelig één of twee weken op een luxe en kleinschalig vakantiepark in de Lot, vlakbij Cahors. Er is al een vakantiehuis voor minder dan € 300 voor 1 week inclusief bedlinnen (2 pers.), schoonmaak en overige bijkomende kosten. Meer info

Autorondreis dwars door de Elzas

Autorondreis dwars door de Elzas

Unieke aanbieding om de Elzas en Lotharingen te ontdekken die nergens anders is te boeken en speciaal door KRAS voor FrankrijkVakantieland is samengesteld. Ontdek de wijnstreek van de Elzas bij Colmar, Straatsburg en de mooie stad Metz in Lotharingen. Meer informatie


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie