Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Klik hier voor vakantiehuizen.

Wijnreizen naar Frankrijk

Tips voor een wijnreis naar Frankrijk

Wijn en Frankrijk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je komt werkelijk overal in Frankrijk wijngaarden tegen. Het zal je ook niet verbazen dat er allerlei wijnreizen worden georganiseerd.

Alleen bleek ons dat het nog niet zo eenvoudig is om een goede wijnreis te vinden.

Wij zijn op zoek zijn gegaan naar mooie wijnreizen in Frankrijk en daar lees je hier alles over plus tips en links naar mooie wijnrondreizen en actieve wijnwandelreizen of zelfs op de fiets!

  1. Pharos Reizen ANWB (beste Reisaanbieder autovakanties 2015!)
  2. Rebel Travel specialist in autorondreizen (van Vacanceselect)
  3. SNP Wijnreizen (veel actieve wijnreizen zoals wandelen en fietsen. Aanrader!)

Aanrader: de wijnreizen van Pharos Reizen ANWB

Wijnreis en druivenpluk

Pharos Reizen van ANWB heeft elk seizoen een aantrekkelijke wijnarrangementen in Frankrijk en biedt uitstekend verzorgde wijnrondreizen aan.

Het aanbod varieert van 3 tot 4 dagen in een charmant hotel midden in de Elzas tot een 10-daagse rondreis door de wijngebieden van de Champagne, Bourgogne, Elzas en de Vogezen. Een prachtige reis waarmee je het beste van de Franse wijngaarden ontdekt.

De wijnreizen van Pharos Reizen zijn inclusief bezoeken en wijnproeverijen en je ontvangt de ANWB kaart van de streek en de Wat & Hoe Reisgids Frankrijk. Je overnacht in sfeervolle en goede hotels of chambres-d'hôte.

Pharos Reizen is gekozen tot de beste Reisaanbieder autovakanties 2015 en een goede keus voor een wijnreis (aangesloten bij ANVR en SGR)

TOON ACTUELE AANBIEDINGEN

Bezoek de wijnstreken van Frankrijk

De Bordeaux, Champagne, Bourgogne, Elzas, Languedoc-Roussillon, Loire, Provence en Rhône zijn de regio's die natuurlijk bekend staan om de wijn die er vandaan komt. Maar ook bijvoorbeeld de Jura, Alpen, Corsica, Charente en Corsica zijn gebieden waar wijn wordt geproduceerd.

Tijdens onze reizen door Frankrijk zijn wij al op de meest verrassende plekken een wijngaard tegengekomen. Dan zijn er nog de bijzondere plekjes met kleine wijngaarden zoals bijvoorbeeld op Montmartre in Parijs of op andere plekken in Frankrijk.

Eigenlijk is Frankrijk één grote wijngaard!

Naast het feit dat al die wijngaarden met talloze grote en kleine wijnboeren wijn produceren kun je er ook op een andere manier van genieten. Streken met een wijngaard zijn ideaal om te verkennen tijdens heerlijke wandeling of fietstocht.

Vaak zijn er zelfs speciale routes uitgezet voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Genoeg te beleven dus!

Rondreizen door Frankrijk met het thema wijn & Rebel Travel

Wij vonden een paar leuke wijnreizen bij Rebel Travel. Al vele jaren een vertrouwd adres voor rondreizen met de auto en onderdeel van de Vacanceselect

Bijzonder is de wijnreis 10 dagen de Champagnestreek, Bourgogne en Elzas die al jaren in het programma zit en een mooie manier is om de Franse wijnstreken in het noorden te ontdekken. Met de auto kom je door fraaie landschappen met mooie wijngaarden en authentieke wijndorpen.

De wijn-rondreis Loire - Bourgogne gaat door de wijngaarden bij de kastelen van de Loire naar de gouden driehoek tussen Beaune, Dijon en Pouillu-en-Auxois. Naast mooie kastelen kom je in de wijnstad Beaune en het beroemde Clos de Vougeot.

Wil je kennismaken met bijvoorbeeld de mooie wijngaarden van de Elzas dan is de rondreis Vogezen en Elzas de moeite waard. Rebel Travel is aangesloten bij de ANVR en SGR dus de (aan)betaling is gegarandeerd.

Actieve wijnreizen van SNP Natuurreizen ANWB

Wijnreizen SNP Natuurreizen

Voor wie liever een georganiseerde wijnreis wilt maken is er een prachtig alternatief.

SNP Natuurreizen is een reisorganisatie van de ANWB en een specialist op het gebied van actieve vakanties in Frankrijk (maar ook in andere landen).

SNP heeft een mooi pakket met wijnreizen naar Frankrijk. Het zijn stuk voor stuk bijzondere wijnwandelreizen in Frankrijk die niet alleen de bekende wijngebieden bezoeken maar ook een paar minder bekende wijnstreken.

Heel bijzonder vonden wij de wijnwandelreis in het mooie wandelgebied van de Dentelles de Montmirail in de Vaucluse en de Côte du Rhône.

Er ook mooie wijnreizen in de Elzas, Côte d'Or / Bourgogne, Loire en Champagnestreek. Zelfs in de Drôme Provençale zijn een paar aantrekkelijk wijnvakanties te vinden. Je kunt deze wijnreizen individueel maken maar ook als groepsreis.

In dat laatste geval gaat er een ervaren reisleider mee die je de fijne kneepjes van het wijnproeven zal bijbrengen. Voor ervaren "wandel vinologen" zijn er mooie tochten te maken. Een topper is bijvoorbeeld de wijnreis naar de Bourgogne die door deelnemers als best wordt beoordeeld.

SNP Natuurreizen is aangesloten bij de SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds. Je vakantie boek je dus veilig en je (aan)betaling is gegarandeerd.

NAAR DE SNP WIJNREIZEN

Actieve wijnreizen (fietsvakanties en wandelreizen)

Dit is misschien wel het allerleukste. Lekker op je gemak wandelen of fietsen en elke dag door de Franse wijngaarden op zoek naar weer een mooi plekje of een bijzonder wijndomein.

Maar hoe pak je dat aan?

Zelf boeken wij via Booking.com of Expedia een hotel in een wijngebied en vanuit dat hotel maken wij dan onze wandelingen of fietstochten. Vaak huren wij ook een vakantiehuis voor een week in een mooi wijngebied. Buiten het hoogseizoen betaal je stukken minder en kun je voor weinig geld iets huren!

Bij de lokale VVV of de hotelreceptie vragen wij tips voor wandelingen en routes en natuurlijk van goede wijndomeinen in de omgeving.

Voor ons is het prachtige boek De Wijnregio's van Frankrijk een topper. Het ligt standaard in de auto. Wij bestelden het via Bol.com

Wijntips en trips:

Kras heeft weliswaar geen specifieke wijnreizen maar je kunt er wel een paar mooie rondreizen vinden door de wijnstreken van de Elzas en de Loirestreek.

© foto's en inhoud eRCeeMedia

Vakantiehuis Frankrijk huren?

TopSelectie vakantiehuizen Frankrijk

TopSelectie Frankrijk »

Frankrijk Binnendoor

Word ook lid van Frankrijk Binnendoor Online

Meer info »

Campings met waterparadijs

Wintersport met Skipas in Frankrijk

Campings met glijbanen »
eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie