Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Wintesport Isola 2000

Aanbiedingen wintersport Isola 2000

Wintersport in de Zuidelijke Alpen in Isola 2000

Isola 2000 is een skistation dat in de Zuidelijke Alpen op slechts 1,5 van de luchthaven van Nice. Dit skigebied ligt dus ook nog eens vlakbij de Middellandse Zee.

Hier is dus skiën te combineren met een dagje flaneren over de boulevards langs de Méditerranée om te genieten van zon en zee. Waar vind je dat?

Het skigebied van Isola 2000 ligt op een hoogte van 1800 tot 2610 meter en het merendeel van de pistes ligt boven de 2000 meter en is daarmee behoorlijk sneeuwzeker. De zuidelijke ligging staat daarbij ook nog eens garant voor veel zonuren. Je vindt er ongeveer 120 kilometer pistes dus er valt genoeg te ontdekken.

Het gebied kent genoeg variatie en de afdalingen zijn geschikt voor beginners tot de gevorderden. Het op 2000 meter gelegen skistation kent alle moderne faciliteiten die de wintersport aangenaam maken.

De ligging van Isola 2000 bij het natuurpark de Mercantour maakt het gebied extra aantrekkelijk.

De Mercantour is een beschermd en ongerept natuurgebied. Het dorp Isola ligt in het dal op een hoogte van 870 meter. Het is een traditioneel bergdorp waar de bewoners trots zijn op hun culturele erfgoed. Het dorp is autovrij en vooral snowboarders kunnen zich hier uitleven.

Naast de goede mogelijkheden om te skiën zijn er nog meer activiteiten mogelijk.

Zo kun je een cursus sneeuwscoot volgen van wereldkampioen Bruce Rulfo, of kun je de helling af razen op een Yooner. Een soort slee waar je mee stuurt aan een handvat tussen je benen. Verder kun je met de Isol'air je kunsten als freestyler vertonen. Verder kun je paragliden en voor de zwemmers is het zwemparadijs Aquavallé de hotspot. Je kunt ook met een gids een sneeuwschoenwandeling maken.

Isola 2000 biedt op deze wijze de wintersporter meer dan voldoende variatie en in combinatie met de sneeuwzekerheid is het dus een prima bestemming voor een skivakantie. De ligging met bossen op de helling én de Côte d'Azur binnen handbereik maken het tot een bijzondere bestemming voor een wintersportvakantie.

Niet verder vertellen... eigenlijk is dit onze geheimtip!


Meer over Isola 2000

Het skistation Isola-2000 is inmiddels al 40 jaar een populaire bestemming in Frankrijk. In de winter 2011/2012 wordt dit veertig jarig jubileum natuurlijk gevierd met tal van evenementen. Nieuw in dit winterseizoen is ook Les Pistes Electroniques. In april zal er 3 dagen en nachten lang muziek van de beste deejay's klinken.

Overdag op de pistes en 's-avonds in de discotheken.

Wil je de omgeving eens op een andere manier ontdekken? Maak dan eens een tocht met een traditionele arreslee. Verder kun je er genieten van de Franse keuken waar natuurlijk de in het dorp gemaakte kaas niet mag ontbreken. In het dorp ligt ook een schaatsbaan en je kunt een tocht op een sneeuwscooter maken.

De echte durfals kruipen in een rallywagen en nemen een privéles op het circuit de glace en proberen de wagen door de bochten op het ijs te sturen.

Wat het skiën en snowboarden betreft zul je hier niets tekort komen. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in liften en gondels. Dat Isola een vooraanstaand skigebied is mag ook blijken uit het feit dat er al vaker Franse kampioenschappen zijn gehouden.

Niet voor niets komen hier toppers vandaan zoals Tony Ramoin (brons Olympische spelen vancouver, snowboard), Mathieu Faivre (Junior wereldkampioen slalom) en Bruce Rolfe (tweevoudig wereldkampioen snowscooter).


Cijfers en feiten

Aanbiedingen wintersport Isola 2000

- 120 km pistes (33% rood, 54% blauw, 13% zwart)
- Snowpark en halfpipe
- 19 liften
- uitstekend geschikt voor beginners. Gevorderden en "profis" vinden er ook genoeg uitdaging.
- prima gebied voor snowboarders
- Isola-2000 behoort bij de 5 meest sneeuwzekere bestemmingen van Frankrijk
- Mogelijkheden tot zwemmen
- Voor wandelaars en langlaufers minder geschikt (ca 3 km wandelpaden)
- 1300 km van Utrecht
- Office de Tourisme *** de Isola 2000, Tél. +33(0)4 93 23 15 15 - Fax. +33(0)4 93 23 14 25
- website: www.hiver.isola2000.com

Door de ligging vlakbij Nice is een vliegreis zeer goed mogelijk. De rit van Nice naar Isola 2000 duurt ongeveer 1,5 uur (60km) en kan met een huurauto of lijnbus gemaakt worden. Je kunt zelfs met de TGV vanuit Parijs.

Dus met de Thalys naar Parijs dan overstappen naar de TGV naar Nice. Je komt uitgerust aan en je bent er in een halve dag. De rit naar Isola 2000 is onvergetelijk met bergen èn zicht op de Côte d'Azur.


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.