Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Ariège biedt het hele jaar vakantieplezier in het zuiden van Frankrijk. Lees meer...

Tips voor de vakantie in Arriège

vakantiehuizen campings  hotels reisaanbieders

Tips vakantie in Ariège

Ariège is een département gelegen in de Pyreneeën. Het maakt deel uit van de Midi-Pyrénées dat tegenwoordig tot de regio Occitanië behoort.

De natuur is er ongerept en de steden heel bijzonder. De bergen vormen het decor voor een heerlijke vakantie. Er is veel te zien in dit oude graafschap van Foix. In de zomer kan je er goed wandelen en fietsen. En in de winter bieden de bergen besneeuwde hellingen voor de wintersport.

In de stadjes geniet je bovendien van het goede leven met wijn en lekker eten. Ariège grenst in het zuiden aan Andorra en Spanje.

Net buiten het département liggen ook de steden Toulouse en Carcassonne die je absoluut eens moet bezoeken. Maar het département biedt ook zeer veel historische bezienswaardigheden. Het biedt daarmee een uitstekende combinatie van cultuur en natuur. Fietsers en wandelaars maken bijvoorbeeld vooral mooie tochten over de bergpas Col de Portel. En bergbeklimmers bezoeken graag het pittoreske Pic Verdaguer. Wintersporters gaan echter natuurlijk naar Ax-3 Domaines voor de mooiste afdalingen en chalets.

Natuur in Ariège

Geniet van de natuur in Ariège

In Ariège is de natuur zo ongerept dat het lijkt alsof je terug in de tijd bent gegaan.

In Carla-Bayle staat een zeer oude Sequoia-boom in het Park Séquoia Vertigo. Naast het bezoeken van een arboretum is het daar mogelijk om een speurtocht door de natuur te maken. Hiermee leer je veel over de bomen en planten in het park.Het park is bovendien een heus klimpark. Kinderen en volwassenen klauteren door middel van verschillende parcours op verschillende hoogtes door het park. Vlakbij ligt trouwens een leuk kleinschalig vakantiepark waar op de receptie Nederlands wordt gesproken.

In de bergen van het département zijn veel bijzondere grotten en andere natuurverschijnselen te vinden:

Wandelaars en fietsers of klimmers halen hun hart op in de bergen. Lac des Bouillouses biedt een mooie wandeltocht om een meer heen. Plateau de Beille is een wandel- en skigebied waar in de zomer ook goed gefietst kan worden. Col de Menté en Col de Portet-d’Aspet zijn populaire fietsroutes en Port de Pailhères is een schitterend wandel- en skigebied.

De bergen bepalen in Ariège het landschap en dat levert prachtige plaatjes op. En wil je meer te weten komen over de prehistorie? Dan kies je bijvoorbeeld voor Mas d’Azil. Dit 'hol' is een unieke natuurlijke tunnel die de weg lijkt op te slokken.

Als je een bijzonder vakantiehuis zoekt in de mooie natuur van Ariège dan zijn deze aanbiedingen in onze TopSelectie de moeite waard.

Bezienswaardigheden Ariège

Tips en bezienswaardigheden in Ariège

In Ariège zijn de prehistorie en de dieren in de bergen zeer belangrijk. Dat zie je ook terug in de diverse bezienswaardigheden.

La Maison des Loups is een dierenpark in Orlu. De naam zegt eigenlijk al dat het park voornamelijk wordt bewoond door wolven. In het park is bovendien de boerderij van Monsieur Seguin. Hier wonen kippen en geiten. Maar ook duiven en konijnen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor kinderen.

Park Xploria in Le Mas-d’Azil neemt je mee op reis door de prehistorie. In het bos staan diverse beelden van dinosauriërs. Je leert op die manier veel over hoe deze dieren leefden. Ook Parc de la Prehistoire is een pareltje om te bezoeken als je meer wilt leren over de prehistorie. Het park ligt in Tarascon en heeft veel te bieden.

Zo zijn er replica’s van de grotten van Niaux en Marsoulas. Ook bezoek je er de aangelegde poelen en de tenten van prehistorische mensen. Bovendien geniet je binnen van een tentoonstelling met dieren uit de oertijd.

Ariège was ooit een graafschap van Graaf Foix. Zijn kasteel staat hoog op de bergen in Foix en is te bezichtigen. De burcht heeft een eigen kapel en een prachtige kasteeltuin. Ook het kasteel van Monségur is nu een museum open voor publiek. Of bezoek Château-Verdun in de gelijknamige plaats. Je kan hier zelfs blijven slapen.

De kathedraal van Saint-Lizier is ook een bezoekje waard. Deze oude kerk biedt namelijk een schitterend uitzicht op de Pyreneeën. Er worden geregeld roofvogeldemonstraties gegeven in de tuinen en het decor geeft je het gevoel even in de middeleeuwen te zijn beland. Het dorp behoort trouwens tot één van de mooiste van Frankrijk.

Reisorganisaties en de reis naar Ariège

Als je met de auto op vakantie naar Ariège gaat dan is het vanaf Breda ongeveer 1150 kilometer. Je rijdt het best via Parijs » Orleans » Limoges » Toulouse (zie onderstaande kaart)

Gelet op de afstand is het dus wel aan te raden om onderweg een hotel of leuke chambre d'hôte te boeken voor een overnachting. Met deze tips vind je snel een mooie accommodatie op weg naar de Pyreneeën. Heb je de tijd? Reis dan relaxed Frankrijk Binnendoor en ontloop de drukke snelwegen, tol en dure benzine.

Lees ook deze tips over vakantie in de Pyreneeën. Voor meer toeristische informatie kun je terecht op de website van het Office du Tourisme Ariège Foix.

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.