Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Vakantie & bezienswaardigheden Savoie

Het département Savoie maakt deel uit van het vakantiegebied Rhône-Alpes. Lees meer...

Vakantiehuis Savoie

Vakantiehuizen in de Jura

ZOEK VAKANTIEHUIS

Campings Savoie

Campings in de Jura

ZOEK CAMPING

Hotels in de Savoie

Hotels in de Jura

ZOEK HOTEL

Tips voor de vakantie in de Savoie

In het département Savoie komt het Juragebergte samen met de Alpen en dat zorgt voor een spectaculaire natuur. Maar naast de indrukwekkende natuur kun je er ook genieten van mooie dorpen en steden en natuurlijk de bergwereld die richting Mont-Blanc en het zuiden steeds ruiger wordt.

Qua oppervlakte is de Savoie met 602.800 hectare het 45e département van Frankrijk. Het Lac du Bourget is met 4500 hectare het grootste natuurlijke meer van Frankrijk. En met 193.500 hectare bos is er veel groen om te genieten van de natuur.

Het hoogste punt van het département Savoie is La Grande Casse. Deze berg is 3855 meter hoog en ligt in het Parc National de Vanoise, een fantastische plek voor een onvergetelijke vakantie in zomer èn winter!

Bekende plaatsen in de Savoie zijn:

Vakantie in de Savoie wordt met kinderen absoluut een succes. Overal zijn mooie wandelingen te maken waar het uitzicht op de bergwereld fantastisch is en overal vind je tal van uitdagingen zoals klimmen, raften, canoying, parapenten, mountainbiken en nog veel meer.

De Savoie op een andere manier ontdekken? De Route des Grandes Alpes is dé manier om op een onvergetelijke manier de Alpencols van de Savoie te bedwingen. In het eBook Route des Grandes Alpes lees je dag voor dag een prachtige reis dwars door de Savoie.

Tips vakantie in de Savoie

Reisorganisaties met vakanties naar de Savoie en Franse Alpen


De Savoie in de zomermaanden

Vakantie in de Jura

In het noorden van de Savoie is het Lac du Bourget bij Aix-les-Bains de grote trekker. Dit enorme natuurlijk meer heeft ontelbare plekjes in de bergen waar je een fenomenaal uitzicht op de omgeving hebt.

In Aix heb je tussen Le Petit Port en Le Grand Port een fraaie promenade waar je kunt wandelen, picknicken en genieten van het uitzicht op de Mont du Chat. Deze berg is bekend bij wielrenners en maakte al deel uit van de Tour de France en de Dauphiné Libéré. De afdaling van smalle slingerend weg staat bekend als technisch, moeilijk en is niet zonder gevaar!

In deze omgeving is het dorpje Chanaz is ook leuk om te bezoeken. Het ligt aan het 4 km lange Canal de Savière waar een sluis ligt die toegang geeft tot de Haute-Rhône. Vanuit Aix-les-Bains kunnen getrainde fietser een tocht van 60 km maken langs het meer maken met een hoogteverschil van 520 meter. Je kunt het natuurlijk ook met een eBike doen. Er zijn in deze omgeving nog meer fietstochten van eenvoudig tot zwaar.

Ten zuiden van Annecy (Haute-Savoie), ligt het Parc Naturel réginal du Massif des Bauges. Dit is een heerlijke bergstreek die zich uitstrekt tussen het Lac d'Annecy en grofweg tot Chambéry.

Ten westen van Chambéry en Aix-Les-Bains vind je het Pays du Lac d'Aiguebelette Chartreuse waar de Cirque de Saint-Même en Saint-Christophe-la-Grotte dé bezienswaardigheden zijn.

Albertville staat bekend om de fraaie wintersportfaciliteiten die ooit de Olympische Winterspelen huisvestten. Maar ook in de zomermaanden is het gebied de moeite waard. Bijvoorbeeld de omgeving van de Col des Aravis en de Val d'Arly zijn een aanrader. Bij Les Saisies lgt een uniek beschermd natuurgebied in een streek die gevormd is door oude gletschers. Je kunt er fantastisch wandelen.

Le Tarentaise en Maurienne

Tips vakantie in de Savoie in de winter

De Tarentaise is vooral bekend als wintersport walhalla met de 3 grootste aaneengesloten skigebieden van Frankrijk:

De ruige natuur van het Parc National de la Vanoise en bergtoppen zoals de Col d'Iseran maken ook 's-zomers deze bestemming tot een topper. De natuur is er overweldigend en tijdens wandelingen of fiets- of mountainbiketochten maak je kans om gemsen, steenbokken, bergmarmotten en roofvogels te spotten.

Zuidelijk van de Tarentaise ligt de Maurienne eveneens een fantastische bergstreek met plaatsen zoals Lanslebourg-Mont-Cenis, Aussois, Mondaine en Saint-Jean-de-Maurienne. Aan de voet van de Col-d'Iseren ligt een authentiek en beschermd bergdorp: Bonneval sur Arc.

Bekende skigebieden in de Maurienne zijn:

Het Parc National de la Vanoise strekt zich uit over deze beide streken en is een absolute aanrader. Er leven duizenden steenbokken en gemzen maar ook een aantal koppels lammergieren en de laatste jaren is de wolf weer terug in dit gebied.

Savoie Mont Blanc Tourisme

 24 boulevard de la Colonne - 73025 Chambéry, +33 820 00 73 74, website

Er zijn een paar vliegvelden om naar de Savoie te gaan: Aéroport Annecy Mont-Blanc, Aéroport Chambéry Savoie Mont-Blanc, Aéroport Lyon-Saint-Exupéry

Met de auto vanaf Utrecht is het naar Chambéry met de auto circa 1000 km. Voor een overnachting onderweg vind je hier handige tips.

Alle grote stations in de Savoie zijn direct met de TGV te bereiken uit Parijs. In de wintermaanden rijdt de Ski-Thalys zelfs rechtstreeks naar Chambery, Albertville, Moûtiers Salins, Aime-La-Plagne, Landry en Bourg St. Maurice

© foto's: eRCeeMedia


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepalen is opgewekt.