Frankrijk Vakantieland, bron van inspiratie voor de vakantie in Frankrijk

Tik hieronder waar je naar op zoek bent: Vakantiehuizen zoeken ».

Nieuw » Reisadvies Frankrijk inclusief update Coronavirus

Vakantie in de Midi Pyrénées

Midi-Pyrénées één van de grootste regio's van Frankrijk

Midi-Pyrénées is een regio die tot een van de grotere in Frankrijk behoort.

Midi-Pyrénées bestaat uit 8 departementen waarvan er een aantal tot de populairste gebieden behoren bij de toeristen. Maar er zijn ook departementen waar het nog heerlijk rustig kan zijn.

Klik hier voor onze top 5 reisorganisaties naar de Midi-Pyrénées,

In het noorden sluit deze regio aan de Auvergne en Limousin, in het oosten ligt de Languedoc - Roussillon terwijl in het zuiden het massief van de Pyréneëen opdoemt. In het westen ligt Aquitanië met bekende departementen zoals Dordogne, Gironde enLandes.

Vakantie in de Midi Pyrénées een mooi regio voor uitgebreide en gevarieerde vakantie mogelijkhedenDe natuur in dit gebied is zeer divers. Het noorden wordt gedomineerd door rivieren zoals de Lot, Dordogne, Tarn en Ayveron. In het departement Lot ligt bijvoorbeeld het dunbevolkte Parc naturel régional des Causses du Guercy.

Een hele mond vol maar woest en puur. In Ayveron ligt het Parc naturel régional des Grand Causses en dit sluit aan op de Cevennes. En dan niet te vergeten de Tarn en de wereldberoemde Gorges du Tarn.

Tenslotte vermelden we nog het Parc national des Pyrénées. Dit herbergt een machtig berglandschap dat zich uitstrekt langs de Spaanse grens. De hoogtes variëren hier van 1000 tot ca 3300 meter boven de zeespiegel.

Ook dit deel van Frankrijk kent talloze historische plekken zoals bijvoorbeeld het kasteel van Montségur. Ooit was dit het centrum van de Katharen. Verder wordt het zuiden natuurlijk gekenmerkt door de Catelaanse en Baskische invloeden. Er zijn dus genoeg redenen te vinden om eens een mooie vakantie in deze regio door te brengen.

Er is in elk geval een ruime keuzen met vakantiehuizen en gîtes, maar ook voor een campingvakantie is de keus groot. Liefhebbers van een glamping komen er zeker aan hun trekken. Op het gebied van autovakanties en rondreizen is het aanbod groot en er is voor elk budget wel iets moois te vinden. Vooral als je in het heerlijke voor- of naseizoen gaat is het niet alleen lekker rustig maar ook nog eens heel voordelig! Wij verkiezen Midi-Pyrénées vaak boven de andere regio's

Tip: In de Pyreneeën liggen diverse mooie vakantieresorts van Pierre et Vacances die ideaal zijn voor zomer èn winter.

Vakantietips Midi-Pyrénées

  1. TUI aanrader! vakantieparken, campings, hotels, appartementen, wellness, natuur, golf etc.
  2. Vacanceselect, vooral campings en vakantieparken
  3. Pharos Reizen van ANWB
  4. De Jong Intra

Tip! Actieve vakanties om te wandelen of te fietsen vind je bij SNP Natuurreizen (ANWB) ruime keus actieve fiets- en wandelvakanties in dit mooie vakantiegebied.

Armagnac

Het departement Gers heeft zijn glooiende landschappen en een agrarische karakter. De 3 musketiers kwamen hier vandaan. En dat zul je overal in de streek dan ook wel zien. Liefhebbers van Armagnac komen hier aan hun trekken want daar weten ze in de Gers (spreek uit Sjers) alles van.

Eigenlijk is de regio Midi - Pyrénées zo divers dat het bijna onmogelijk is om het hier te beschrijven. Wij beperken ons dan ook tot de hoofdlijnen en dagen u uit tot verder onderzoek via de informatie die wij u bieden, maar vooral door u te laten verleiden om er eens naar toe te gaan,

Wij helpen u op weg in de omgeving van de pelgrimsplaats Conque waar wij oog in oog stonden met de schatten van St-Foye! Verder verhalen wij over onze bezoeken aan de Gorges du Tarn, de Gers, Auch, Lectoure, Millau en de Grand Causses en nog veel en veel meer. De links naar deze pagina's treft u iets verder op deze pagina aan.

Onderaan deze pagina vindt u een selectie van de belangrijkste internetsites die u in nog meer informatie verstrekken over de Midi -Pyrénées.

En om het zoeken in de site makkelijker te maken zullen wij ook een aantal directe links geven naar pagina's in Frankrijk Binnendoor die betrekking hebben op onze eigen ervaringen en belevenissen in de Midi - Pyrénées.

Het departement Aveyron maakt ook deel uit van het Centraal Massief, het groene hart van Frankrijk

Deze regio bestaat uit acht departementen:

Vakantie in de Midi-PyrénéesAriège (9)

een departement in het uiterste zuiden van Frankrijk aan de voet van de Pyreneëen. De hoofdstad Foix is een kleine plaats met een provinciaal karakter. De streek is dun bevolkt en agrarisch. Toch zijn er leuke en interessante plekjes te vinden zoals de prachtige ongerepte vallei van Bethmale.

Aveyron (12)

is een van de grootste departementen van Frankrijk. De hoofdstad is Rodez. Het landschap varieert maar is veelal van grote klasse en een ongekende natuurschoon. Rivieren zoals de Lot, Truyere, Dourbie, Jonte en Tarn spelen een belangrijke rol. Naast de prachtige en vaak ruige natuur bezit dit departement ook nog eens een aantal van de mooiste dorpen van Frankrijk (zoals Conques, Estaing, La Couvertoirade, Najac, Entraygues-sur-la Truyère, Sainte-Eulalie-de-Cernon).

Haute - Garonne (31)

De op 3 na grootste stad van Frankrijk is de hoofdstad van dit departement. Toulouse is een levendige stad. Het departement ligt ten oosten van Gers. De landschappen zijn erg gevarieerd en lopen van vlak tot aan de Pic de Perdiguère van 3220 meter in de Pyrénées Centrales

Gers (32)

zoals meerdere departementen is ook Gers vernoemd naar de rivier die er doorheen loopt. Het is een streek die vooral agrarisch is. Het landschap is glooiend en de hoogste toppen liggen rond de 200 meter. Hoofdstad Auch is bekend om zijn Kathedraal en om graaf d'Artagnan, de leider van de 3 musketiers. In het westen is het Armagnac wat de klok slaat.

Lot (46)

de vallei van de Lot is van grote schoonheid. Vooral het stuk tussen Saint-Cirque-Lapopie en Cahors. Deze laatste plaats is ook de hoofdstad en bezit een prachtige oude brug.

Haute - Pyrénées (65)

, hoofdstad is Tarbes. De bekendste stad is ongewtijfeld het bedevaartsoord Lourdes. Het departement wordt gekenmerkt door de bergen van de Pyreneëen. Wielerfans zullen de cols als d'Aspin en Tourmalet bekend in de oren klinken.

Tarn (81)

Hier is het klimaat over het algemeen mild. Hoofdstad Albi is wereldberoemd door de prachtige roodstenen Cathedraal van St-Cécile. Landschappelijk gezien varieert de natuur van laagvlakten tot aan gebergten. Niet onvermeld mag blijven het gebied van de Monts de Lacune waar 4000 jaar geleden vele menhirs werden geplaatst. Meer over het departement Tarn

Tarn-et-Garonne (82)

Aveyron, Tarn en Garonne 'smelten' samen in de omgeving van hoofdstad Montauban. Het gebied ten noorden van de Aveyron bevat de kalksteenplateaus van de Quercy. Volgens kenners een waar wandelparadijs. Ook zijn de gorges (rivierengten) van de Aveyron prachtig en soms zelfs adembenemend. Vooral in voor- of najaar is het hier genieten van de schoonheid van de natuur.

Frankrijk Binnendoor is het verhaal van onze eigen ervaringen.

Aanbiedingen TUI Frankrijk

Populaire vakantiegebieden in Frankrijk

Aanbiedingen Luxe campings

Luxe campings en glamping

Luxe campings voor een onvergetelijke tijd in Frankrijk. Ideaal in de schoolvakanties met kinderen of juist buiten het hoogseizoen lekker genieten met z'n tweetjes? Nu met korting tot 30% en meer Bekijk de aanbiedingen »

Kleinschalige vakantieparken

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een vakantiehuis met privé-zwembad op een vakantiepark kan dat? Jazeker, en de prijzen zullen je bijzonder meevallen. Zeker als je buiten het hoogseizoen kunt gaan of met vrienden of familie kunt delen. Bekijk de aanbiedingen »

Wat kost een camping in Frankrijk?

Luxe vakantieparken, ook met privé zwembad

Een luxe campingvakantie is mij veel te duur? Met deze tips bewijzen wij het tegendeel en wordt een echt luxe campingvakantie met kinderen of met z'n tweetjes heel betaalbaar. Wij zochten het voor je uit Meer info »

Het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip! Het boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk"

Het bijzondere boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" werd in 2 maanden tijd het best verkochte reisboek over Frankrijk. Experts geven hun tips over lekker eten & drinken, wijnproeven en kopen, cultuur & historie en overnachten in Frankrijk. Lees de insidertips van locals over fietsen, wandelen, de leukste markten & brocantes plus antwoorden op veel gestelde "Frankrijkvragen". Een unieke roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk completeert dit bijzondere boek volt tips en unieke foto's over Frankrijk.

Nu overal te koop (of te bestellen) voor € 22,50. Bekijk het inkijkexemplaar van meer dan 40 pagina's. Ook beschikbaar als bundel met ebook & luisterboek


eRCeeMedia,inspiratie voor de vakantie

FrankrijkVakantieland wordt op een duurzame manier gemaakt op stroom die door onze eigen zonnepanelen is opgewekt.