Salade vispaté (paté Loup de Mer) en kalfslever met haricots-verts en champignons
Haal bij de slager of in een supermarché per persoon een plak kalfslever. Verder haricots-verts, salade, olijven en champignons.
De vispaté is bij elke wat grotere supermarché te koop. Deze keer namen we een plak paté van zeewolf (loup de mer)
salade avec tomates, olives en pâté de loup de mer
De dressing voor de salade is:
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 eetlepel huile de Provençe (in elke supermarkt te koop)
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout toevoegen
- eventueel wat kruiden zoals peterselie, rozemarijn of basilicum
Om de dressing wat zoeter te maken kun je een theelepeltje gembersiroop toevoegen (meenemen uit Nederland).
Een tomaatje van de pitjes ontdoen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Een handje salade op een bord doen en de tomaat en wat olijven er over verdelen. Dit besprenkelen met de dressing en daar bovenop de vispaté.
Een beetje stokbrood erbij et voilà….
Een lekker frisse witte wijn past hier prima bij. Ook een rosé kan goed. Drink er gewoon de wijn bij die je lekker vindt.
foie de veau avec champignon et haricots-verts
De kalfslever hebben wij vers laten snijden bij de slager. Deux tranches de foie de veau s’îl vous plait en het komt dik voor elkaar. De slager snijdt ze dan over het algemeen een centimer dik en dat is prima.
Kook de haricots-verts in 6 tot 8 minuutjes beetgaar (ruim kokend water en een beetje zout).
Doe intussen wat boter in een pan en bak er achtereenvolgens wat champignons in (niet te dun gesneden) voeg vervolgens een fijngesneden sjalotje en een geperst teentje knoflook toe.
Laat het niet aanbakken en schuif na ca 2 minuten de ingrediënten naar de rand van de bakpan. Leg nu de kalfslever in de pan en bak deze snel 2 minuutjes aan een kant. 1 minuut voor het einde van de baktijd afblussen met een glas rode wijn of een zoete rosé).
De haricots-verts op een bord verdelen. De kalfslever ernaast en de champignon met rode wijn over de kalfslever scheppen.
Eet smakelijk!
Drink er een stevige rosé bij of een lekker volle rode wijn. Ook een frisse witte wijn gaat hier prima bij. Probeer eens een lokale wijn uit en drink een wijn die je lekker vindt!